Myytävät asunnot Lohja Karjalohja Pappilankuja 60, 09120 Lohja

206 000 €200 m²

Pappilankuja 60, Karjalohja, Lohja7h, k, iso sali, kylmä hallitila ja kuisti, et, kph, s/ph, arkistohuone ja varastotiloja

TARJOUSTEN VIIMEINEN JÄTTÖAIKA ON 15.2.2020 klo 23.59. Tarjoukset vastaanotetaan ainoastaan kiinteistönvälittäjän kautta.

Nyt on myynnissä harvinaisuus, määräalana Karjalohjan pappilasta päärakennus ja sen pihapiiri. Pappila on sijainnut tällä paikalla jo 1600-luvulta lähtien. Päärakennus rakennettiin vuosina 1828-1830 H.J Svahnin johdolla ja on suojeltu rakennusperintölailla. Rakennus on massiivihirsirunkoinen ja hirttä aina harjakorkeuteen asti. Rakennuksessa on myös laajennuksena kivirakenteinen arkistoholviosuus sekä taloussiipiosuus.

Pihapiirissä sijaitsevat myytävään määräalaan sisällytettävät huonokuntoiset maakellari, navettarakennus, liiteri-/varastorakennus sekä pieni leikkimökki. Lisäksi pihapiiristä löytyvät myös rakennusperintölailla suojellut luhtiaitta ja kivirakenteinen autotalli.

Vaikka rakennuksia ja pihapiiri on suojeltu, ovat ennallistavat tai käytön kannalta tarpeelliset muutokset sallittavia. Päärakennuksen ja luhtiaitan alkuperäinen huonejako ja alkuperäinen tai siihen verrattava historiallinen kiinteä sisustus (mm. tulisijat) tulee säilyttää. Rakennuksia on korjattava vanhoja rakennusosia mahdollisimman tarkoin hyväksi käyttäen sekä oikeita materiaaleja ja työtapoja soveltaen. Rakennuksia, niiden pihapiirejä ja puutarhaa tulee hoitaa, vaalia ja käyttää siten, että niiden kulttuurihistoriallinen arvo säilyy. Pihapiirissä voidaan kuitenkin sallia ympäristöön soveltuvaa uudisrakentamista.

Kiinteistö on ollut tyhjillään syyskuusta 2014 alkaen. Asuinrakennuksessa on pidetty päällä peruslämpö. Lohjan kaupungilta saadun tiedon mukaan kiinteistö olisi liitettävissä kunnalliseen vesi- ja viemäriverkkoon ja liittymisen aiheuttamien kustannusten arvioidaan olevan n. 30 000 euroa. Saostuskaivoihin perustuva jätevesijärjestelmä ei todennäköisesti täytä nykyisiä viranomaismääräyksiä.

Myytävän määräalan pinta-ala on noin 1,1 ha. Määräalaan sisältyy uimapaikka-/venevalkamaoikeus läheiseen Lohjanjärveen.

Vaikka tässä myynti-ilmoituksessa näkyvät ulkokuvat antavat ankeahkon käsityksen, on paikka kaunis ja päärakennuskin on varsin hyvässä ryhdissä ja asuttavissa nykyiselläänkin oikein hyvin. Olet oikea ostaja hankkimaan tämän upean palan historiaa silloin, jos arvostat vanhaa ja olet valmis tekemään perinteitä kunnioittavaa työtä kokonaisuuden saattamiseksi arvoiseensa kuntoon. Tällaisia vanhoja ja uljaita paikkoja ei saisi jättää yksin ja rapistumaan, siksi kutsun sinut tutustumaan ja vakavasti harkitsemaan ostamista.

Karjalohjasta vielä sen verran, että kyseessä on mitä mainioin asuinpaikka, erityisesti jos arvostat lähiruokaa, puhdasta luontoa, järvien läheisyyttä (Puujärvi ja Lohjanjärvi) ja kyläyhteisöllistä asumista. Ja senhän jo moni tietääkin, että täällä saattaa tavata aiemman tai vielä istuvan presidentin.

Yleisiä näyttöjä tänne ei järjestetä, joten ole yhteydessä ja varaa privaattitutustuminen kiinteistölle. Minna Hankola P. 044 972 4489

RE/MAX Via Lohja

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Kaupunginosa
Kohdenumero
9570764
Kerros
2 / 2
Asuinpinta-ala
200 m²
Tontin pinta-ala
1,10 ha
Kokonaispinta-ala
367 m²
Huoneiston kokoonpano
7h, k, iso sali, kylmä hallitila ja kuisti, et, kph, s/ph, arkistohuone ja varastotiloja
Huoneita
6
Kunto
Tyydyttävä
Kunnon lisätiedot
Kuntotarkastus tehty 16.9.2019 Öljysäiliö tarkastettu 8.1.2020
Lisätietoa vapautumisesta
Sopimuksen mukaan/viimeistään, kun Kirkkohallituksen hyväksyntä aiotulle kaupalle on saatu
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Keskikerroksessa on kylpyhuone, jossa varusteina suihkukaappi, pesukoneliitäntä, käsipesuallas ja wc-istuin. Lisäksi rakennuksen kellarissa sijaitsee pesuhuone, joka on teknisen käyttöikänsä päässä. Erillisen WC:n kuvaus: Keskikerroksessa on kylpyhuoneessa sijaitsevan wc:n lisäksi myös erillis wc.
Tehdyt remontit
Varsinaisessa asuinkerroksessa sali, neljä asuinhuonetta, keittiö ja ruokailutila sekä eteis-, wc- ja pesutiloja on pintaremontoitu vuonna 1997. Pääosa ikkunoista on uusittu vuonna 1998 ja vuonna 2010 talon sähköjärjestelmä pääkeskuksineen on uusittu.
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Sauna sijaitsee rakennuksen kellarissa ja on teknisen käyttöikänsä päässä.
Asumistyyppi
Omistus
Lisätiedot
Muut kaupan kannalta merkittävät tiedot: Nuohooja on 19.12.2019 tarkastanut ja ”koepolttanut” kaikki tulisijat ja nuohoojan arvion mukaan tulisijat ja hormit ovat hyvässä kunnossa ja esteitä niiden käyttämiseen ei ole. Asuinrakennuksessa on pidetty päällä peruslämpö ja rakennuksen ja pihapiirin kunnosta on huolehdittu säännöllisin tarkastus- ja huoltokäynnein. Suuntaa antavia määräalan nurkkapisteitä on merkitty maastoon limenvärisin kepein. Voimassa olevien määräysten mukaan seurakunnan kiinteistöjen myynti tulee alistaa Kirkkohallituksen hyväksyttäväksi ennen kaupantekoa. Tarjouksen tultua hyväksytyksi paikallisella tasolla, tulee ostajan varautua odottamaan kirkkohallituksen päätöstä. Kauppaan ei kuulu: Irtain omaisuus
Kiinteistötunnus
Määräala kiinteistöstä 444-480-1-40

Hintatiedot ja muut kustannukset

Velaton hinta
206 000 €
Myyntihinta
206 000 €
Neliöhinta
1 030 € / m2
Muut kustannukset
Tiemaksut: Ei ole. Muut maksut: Käyttösähkö, puhtaanapito, sakokaivojen-/jätevesisäiliön tyhjennys ja muut kulutuksiin perustuvat maksut kulutustottumusten ja perhekokoon mukaan. Lisäksi mm. nuohous ja vakuutukset sekä varainsiirtovero 4% (ei koske ensiasunnon ostajaa). Öljyn kulutus keskimäärin ollut n. 5000 l/vuosi. Asuinkäytössä ollessa sähköä on kulunut keskimäärin n. 18000 kWh/vuosi. Kiinteistöverotuksesta: Verotettu asuinrakennuksena v. 2019, joskin maapohjan pinta-alana käytetty 6500 m². Kiinteistöverossa virheellisesti mukana myös Karjalohjan kanttorilan sauna ja maapohja. Em. vaikutukset kuitenkin seurakunnan edustajan mukaan marginaalisia ja ostaja hyväksyy, että veron määrää voidaan verottajan toimesta korjata esitteellä ilmoitetusta). Ostaja maksaa määräalan lainhuudatus- ja lohkomiskustannukset..
Kiinteistövero
425,68 € (2019)

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1830
Rakennusvuoden lisätiedot
1830
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Ei
Rakennusmateriaali
puu, kivi, hirsi
Kattomateriaali
Pelti
Kattotyyppi
Mansardi
Energialuokka
Kohteelle ei lain mukaan tarvita energiatodistusta.
Tontin koko
1,10 ha
Tontin omistus
Oma
Kaavatiedot
Lohjan kaupunki, Karstuntie 4, 08100 Lohja, kirjaamo@lohja.fi, vaihde: 019 3690
Kaavatilanne
Kaavoittamaton
Rasitteet ja oikeudet
Kaivorasite, tierasitteita
Lämmitys
Öljylämmityskattila/vesikiertoiset patterit, 2 ilmalämpöpumppua, 4 kaakeliuunia, puuliesi ja leivinuuni

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Minna Hankola
Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV/LVV/KiAT/NHS
Puh: 044 972 4489
Laurinkatu 57, 08100 Lohja
Puh: 045 224 3374
Minna Hankola
Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV/LVV/KiAT/NHS
Minna Hankola
Yrittäjä, kiinteistönvälittäjä LKV/LVV/KiAT/NHS
Puh: 044 972 4489

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.