58 000 €300 m²

Hämeen Härkätie 600, Tarvasjoki, Lieto5h+tupak+2aulaa+2kuistia+avovintti+luhtirak.(3aittaa+parveke+at-liiteri+jääaitta)

Myyntihinta
58 000 €
Asuinpinta-ala
300 m²
Huoneita
5
Kerros
1
Rakennusvuosi
1800
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Tarvasjoki
Kaupunki
Lieto

VARAA TARVITTAESSA YKSITYISESITTELY TÄHÄN AINUTLAATUISEEN RAKENNUSPERINTÖKOHTEESEEN NUMEROSTA 0400 458 357/Ella Välimäki TAI SÄHKÖPOSTITSE: ella.valimaki@aninkainen.fi!

Kiertokoulun aikainen miltei autenttinen täysin putkivapaa hirsipirttikiinteistö luhtiaittarakennuksin, syreenien ja juhannusruusujen katveessa noin 2350 m² tontilla hyvien valaistujen asfalttiteiden varrella Liedon Tarvasjoen kyläkeskuksessa.

Kiinteistön 1800-luvun alussa kiertokoulun nähneessä päärakennuksen kaikissa tiloissa on edelleen puulämmitteiset varaavat tulisijat jäljellä, tupakeittiössä mm. leivinuuni/hella ja salissa iso muuristo, savupiiput (2kpl) on kuitenkin katkaistu aivan vesikatteen rajasta vuonna 2005 tehdyssä vesikateremontissa. Kaikki päärakennuksen lattiat ovat isohkoa lankkulattiaa ja tupakeittiössä on myös komeat aidot hirsiseinät, alkuperäiset sisäkattotykötarpeet mm. leipävartaat ja kehruulankahahlo sekä yhdessä makuuhuoneen sisäkatossa on myös ornamentiikkaa. Päärakennuksessa on myös mm. alkuperäiset ikkunapokat ja autenttinen toisen kuistin susiluukku on myös säilynyt.

Luhtiaittarakennuksessa on mm. kaksi erillistä aittatilaa ja jääaitta. Päärakennuksessa on ollut sähköt, mutta eivät enää ole toiminnassa. Päärakennuksen ulkovuori on uusimisen tarpeessa, hirsikehikkoa täytynee uusia paikoin ja tulisijat tulee tutkituttaa sekä pihaluhtiaittarakennusta kunnostaa. Molemmat rakennukset ovat suojeltuja ja hyvissä ajoin ennen saneerauksin aloitusta on oltava yhteydessä Varsinais-Suomen alueelliseen vastuumuseoon Turun museokeskukseen ja Varsinais-Suomen ELY-keskukseen myös mahdollisten rakennusperinnön avustustenkin haun kannalta (kts. "Avustukset rakennusperinnön hoitoon" -nettisivusto). Aivan pärevalaistuksen aikaan ei tarvitse jäädä tällä kiertokoulunkin aikaisella kiinteistöllä, sillä alueella on myös VALOKUITUMAHDOLLISUUS!

Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 - 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Kiinteistön lähellä on myös hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km sekä Liedon keskustaan n.15km , Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3).

TULEEKO TÄSTÄ SINUN RAKENNUSPERINTÖHIRSITALOSI?

Tiedustelut ja esittelyt: Ella Välimäki, puh. 0400 458 357 sekä ella.valimaki@aninkainen.fi!

Seuraavat esittelyt
  • la 27.11.2021 klo 13:30 - 14:30

Perustiedot

Kaupunginosa
Tarvasjoki
Kohdenumero
1781
Kerros
1
Asuinpinta-ala
300 m²
Tontin pinta-ala
2 350 m²
Kokonaispinta-ala
550 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Kokonaispinta-alaan on laskettu yläkerran täysin avoin vinttitila (n.250m²). Muussa pinta-alatiedossa on luhtiaittarakennuksen pinta-ala (n.80m²). Pinta-aloja ei ole tarkistusmitattu, eikä kauppa ole pinta-alaperusteinen vaan perustuu kokonaisuuteen.
Huoneiston kokoonpano
5h+tupak+2aulaa+2kuistia+avovintti+luhtirak.(3aittaa+parveke+at-liiteri+jääaitta)
Huoneita
5
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Välttävä
Lisätietoa vapautumisesta
Heti vapaa.
Keittiön varusteet
Kiertokoulunkin nähneessä autenttisessa tupakeittiössä puulämmitteinen leivinuuni/hella, pärepidike, puinen lautasteline ja sisäkatossa on myös leipäorret, vanhan ajan kattovinssi sekä kehruulankahahlo. Keittiön lattiassa komeat alkuperäiset lankut ja muiden huoneiden lattioissa myös lankkulattiat. Tupakeittiön seinät aitoa isoa hirttä, muiden huoneiden seinissä pinkopahvit ja niiden alla aito hirsiseinä sekä toisen eteisaulan seinässä vielä hieman jopa alkuperäistä olkisavipintaa.
Parveke
Ei
Säilytystilat
Kiinteitä komeroita makuuhuoneissa ja avovintillä on avointa kylmää säilytystilaa runsaasti. Pihapiirin luhtiaittarakennuksessa varastointitilaa mm. polttopuille ja pikkuautolle.
Tehdyt remontit
Vesikate uusittu v.2005 ja savupiiput katkaistu aivan vesikatteen alapuolelta.
Asunnossa sauna
Ei
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Kauppa: Tarvasjoen keskusta kävelymatkan päässä (n.150 - 300m), jossa mm. päivähoitopaikat, ruokamarket ja pankki. Tarvasjoenkoululle n.1,7km (luokat 1-9) ja Tarvasjoelle on myös mm. jäähalli. Liedon keskustaan n.15km, Auraan n.16km, Saloon ja Turkuunkin vain n.30km. Hyvät ulkoilu/luontoharrastusmahdollisuudet: Tarvasjoen luontopolulle n.0,5km ja Liedon Aseman Nautelankosken luontopolulle n.20km ja Kurjenrahkan kansallispuistoon (Kuhankuonon luontopolulle) n.35km. Liedon keskustan Lietohallilla (n.18km) myös hyvät erikoisharrastusmahdollisuudet mm. seinäkiipeilyyn ja hallin ympäristössä maastopyöräilyyn (MTB -harrasterata ja vaativampi MTB XCO -kilparata (MoutainBike Cross Country Olympic -laji). Liedossa on myös kaksi frisbeegolf-rataa (vaativuustasot A1 ja A3).
Lisätiedot
Päärakennuksen perustukset ovat luonnonkiveä ja alapohja on altatuulettuva. Molemmat rakennukset ovat kiinteistöverotuksessa merkitty varastorakennuksiksi. Myyjä teetättää energiatodistuksen viivytyksettä.
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
838-401-4-279

Hinta

Myyntihinta
58 000 €

Asuinkustannukset

Keskimääräinen sähkönkulutus
Polttopuita n.20m³/v ja sähkömenekki n.23000 kWh/v.
Muut kustannukset
Muut ostajan maksut kaupantekoon liittyen: mahdollinen kuntokartoitusmaksu 1/2, kaupanvahvistusmaksu 1/2, varainsiirtovero 4%, määräalan lohkomis- ja lainhuudatuskustannukset.
Kiinteistövero
47.00 EUR/v

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Tilan nimi
Vanhatalo
Rakennuksen kuvaus
Vanhatalo -nimisellä kantatilalla 16.818 euron kiinnitykset, jotka eivät seuraa tämän määräalakaupan mukana. Määräalalla tulee olemaan tierasite. Määräalalla tulee olemaan määräalan mukainen osuus yhteiseen vesialueeseen (838-401-876-1/Paimionjoki).
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1800
Rakennusmateriaali
Hirsi.
Kattotyyppi
Harja/pelti (v.2005).
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta.
Kunnallistekniikka
Kiinteistöllä ei ole sähkö-, vesi- tai viemäriliittymää, mutta sähkö-, vesi- ja viemärilinjaukset ovat tarvittaessa lähistöllä.
Ilmanvaihto
Painovoimainen.
Tontin koko
2 350 m²
Tontin omistus
Oma
Kaavatilanne
Asemakaava
Rakennusoikeus
260.00
Lisätietoa rakennusoikeudesta
Molemmat rakennukset ovat sr-1 merkinnällä: Suojelumerkinnällä varustettua rakennusta ei saa purkaa eikä rakennukseen saa tehdä sen rakennushistoriallista tai kulttuurihistoriallista arvoa turmelevia julkisivumuutoksia. Rakennuksen korjaus-, muutos- ja laajennustöissä on otettava sen ominaispiirteet ja rakennustaiteellinen arvo huomioon.
Lämmitys
Puulämmitys (5 varaavaa takkaa).

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Ella Välimäki
Puh: 0400 458 357
Ella Välimäki
Ella Välimäki
Puh: 0400 458 357

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.