249 000 €246 m²

Harjuvaarankuja 8, Loutti, Järvenpää10h + kt + keittokomero + 3 x WC + säilytystilaa

Myyntihinta
249 000 €
Asuinpinta-ala
246 m²
Huoneita
10
Rakennusvuosi
1925
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Loutti
Kaupunki
Järvenpää

Jugendlinna

Rakennus on valmistunut vuonna 1925. Rakennus on suunniteltu 1920-luvulla saksalaista jugendia mukaillen. Se on monimuotoisuudessaan ainutlaatuinen arkkitehtoninen helmi ja upea esimerkki 1900-luvun alun yläluokkaisesta asuinrakentamisesta. Rakennus toimi alun perin rakettitehtailija Dahlin ja hänen perheensä asuintalona. Hirsirunkoisen huvilan julkisivut ovat punertavaksi maalattua pysty- ja vaakapaneelia. Eteläjulkisivua reunustavat pyöreät, keilakattoiset tornit, joiden voidaan nähdä symboloivan tehtailijan työnkuvaa eli raketteja. Jyrkän satulakaton keskellä on leveä tympano, jota reunustaa kolmionmalliset kattolyhdyt. Ikkunamalleja on runsaasti erilaisia. Ikkunat on pääosin uusittu vanhaa mallia mukaillen. Tornien kapeissa ja moniruutuisissa ikkunoissa on suippo yläkulma. Talon eteläsivulla on terassi. Räystäänaluset on laudoitettu viistosti umpeen. Perustukset ovat betonia, rakennuksessa on tuulettuva alapohja.

Rakennus on suojeltu asemakaavassa merkinnällä sr-5. Rakennus on luokiteltu seudullisesti merkittäväksi kulttuurihistoriallisesti arvokkaaksi kohteeksi. Taidetalo on kaunis ja hyvin säilynyt esimerkki 1920-luvun jugendhenkisestä huvilarakentamisesta. Rakennus sijoittuu maakunnallisesti merkittävään kulttuuriympäristöön (Tuusulanjärven ympäristö). Tontilla on kookasta ja arvokasta puustoa. Puutarha on palautettavissa menneiden aikojen loistoonsa.

Tontin pinta-ala on 1171 m2. Tontin asemakaavallinen käyttötarkoitus on APY-3: asuin- ja palvelurakennusten korttelialue. Korttelialue voidaan rakentaa joko yhteen ja/tai useampaan käyttötarkoitukseen siten, että vaatimukset hyvästä ja turvallisesta asuin- ja toimintaympäristöstä säilyvät.

Kohde vaatii mittavan peruskorjauksen sekä mahdollisesti käyttötarkoituksen palauttamisen uudestaan kokonaisuudessaan asuinkäyttöön. Rakennuksen ympäristöön rakentuu lähivuosina laadukas pientalo- ja pienkerrostalokokonaisuus, joka on arkkitehtuurikilpailun voittoisan työn tulos. Kiinteistöllä on omat ajo- ja kunnallistekniikan liittymänsä. Tontilla on lisärakennusoikeutta 50 m2 talousrakennukselle.

Ainutlaatuinen mahdollisuus hankkia uniikki, historiallinen jugendhuvila aivan kaupungin keskustan tuntumasta komean puutarhan keskeltä. Rakennus on jaettavissa tarvittaessa useampaan huoneistoon.

Erittäin suuren kysynnän takia kohteessa vain yleisnäytöt. Pyydä sähköpostitse kuntotarkastusraportti ym. materiaali etukäteen myyjältä tutustuttavaksi.

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Loutti
Kohdenumero
16109858
Kerroksien lukumäärä
2
Asuinpinta-ala
246 m²
Tontin pinta-ala
1 171 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-alaa ei tarkistusmitattu.
Huoneiston kokoonpano
10h + kt + keittokomero + 3 x WC + säilytystilaa
Huoneita
10
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Vaatii laajamittaisen peruskorjauksen. Kaupan ehtona kunnostusvelvoite.
Lisätietoa vapautumisesta
Sopimuksen mukaan.
Keittiö
Keittiö
Säilytystilat
Säilytystilaa
Asunnossa sauna
Kyllä
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö

Hinta

Myyntihinta
249 000 €

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Joel Rainio
Puh: 045 8722 777
Äyritie 8 C, 01510 Vantaa
Joel Rainio
Joel Rainio
Puh: 045 8722 777

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.