5 500 000 €545 m²

Kuusiniementie 5, Kuusisaari, Helsinki5h, k, takkah, khh, kph, sh, wc+saunarakennus+toimistorakennus

Velaton hinta
5 500 000 €
Hoitovastike
3 053 € / kk
Asuinpinta-ala
545 m²
Huoneita
6
Kerros
1
Rakennusvuosi
1951
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Kuusisaari
Kaupunki
Helsinki

Villa Ervi on arkkitehti Aarne Ervin perheelleen suunnittelema asuinrakennus, johon on myöhemmin liitetty toimisto-osa. Villa Ervi on merkittävimpiä juuri sodan jälkeen toteutettuja asuinrakennuksia Suomessa. Valmistumisvaiheessa siitä julkaistiin Arkkitehtilehden numero, joka sekin on poikkeuksellista. Ensimmäiset suunnitelmat Ervi laati ennen sotia, jolloin rakennuksen hahmossa oli funktionalistisia piirteitä ja vaikutteita Alvar Aallon toteuttamasta Villa Maireasta.

Sodan jälkeen Villa Ervin ulkoinen ilme sai romanttisemman luonteen harjakattoineen, mutta sisätilassa säilyi vaikutelmia sotaa ennen tehdyistä suunnitelmista. Sisätilalle luonteenomaista ovet pitkät näkymät, avautuminen ympäröivään maisemaan, taloon tehdyt kiinteät kalusteet, korkea pehmein tilamuodoin sommiteltu sisääntuloaula portaikkoineen sekä harkitut materiaalit.

Ervin noin 10 vuotta myöhemmin rakentama toimisto-osa on ainutlaatuinen rakennus Suomessa. Julkisivut on päällystetty leveillä oksattomilla Oregon pine-laudoilla, jotka on kiinnitetty toisiinsa kupariliuskoin. Toimisto-osa avautuu voimakkaasti merelliseen maisemaan suurten ikkunoiden kautta. Ulkoiselta ilmeeltään toimisto-osa avautuu voimakkaasti merelliseen maisemaan suurten ikkunoiden kautta. Ulkoiselta ilmeeltään toimisto-osa on japanilaisvaikutteinen ja hienostunut. Toimisto-osan polveileva seinäpinta rajaa pihaa aidanomaisesti.

Tontilla on erilaisia Ervin istuttamia puita ja kasveja. Esimerkiksi toimiston sisäänkäynnissä on ilmeisesti Suomen suurin Japanin vaahtera. Toimistosiiven rakentamisen yhteydessä Ervi rakensi pihalle saunan ja upean uima-altaan. Saunan verhous on teakin sukuista irokoa.

Ainutlaatuista kinteistöä on remontoitu mittavasti vuosien 1991-2021 aikana, mm 1991 sähköt, vesijohdot, viemärit, lämmitysjärjestelmä, ikkunat, 1995 kellarin perusmuurin vedeneristykset ja salaojajärjestelmä sekä luonnonkivipinnat ja portaat, saunarakennus muutettiin talvilämpimäksi. 2001 uusittiin toimiston julkisivut ja vesikatto. 2012 vahvistettiin asunnon pilarien perustukset, uusittiin kellarin kalusteet ja lattia sekä kiinteistö liitettiin kaukolämpöön. 2015 korjattiin rantamuuri ja 2021 uusittiin keittiö.

Myynti / Försäljning / Sales

Matias von Schantz

0500 870 872

matias@bo.fi

Erika Sihtola

040 965 2172

erika@bo.fi

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Kaupunginosa
Kuusisaari
Kohdenumero
20140071
Kerros
1 / 2
Asuinpinta-ala
545 m²
Tontin pinta-ala
2 345 m²
Kokonaispinta-ala
594,5 m²
Pinta-alojen lisätiedot
tarkistusmitattu Kokonaispinta-ala 594,50 m2. Muissa tiloissa erillinen saunarakennus ja autotalli. Pinta-alat on tarkistusmitattu 19.7.2022. Raportti 1.8.2022/e-mittaus. Tarkistusmittauksen mukaiset pinta-alat: Huoneistoala; asuintilat 222 m2, toimistotilat 323 m2. Muut tilat 27,5 m2. Yhteensä 572,50 m2. Kerrosala yhteensä 505 m2. Saunarakennuksen huoneistoala 22 m2 ja kerrosala 26 m2. Yhtiöjärjestyksen mukainen pinta-ala yhteensä 552 m2 ja jyvitetty pinta-ala 610,6 m2.
Huoneiston kokoonpano
5h, k, takkah, khh, kph, sh, wc+saunarakennus+toimistorakennus
Huoneita
6
Kunto
Hyvä
Lisätietoa vapautumisesta
sopimuksen mukaan
Keittiön varusteet
Asunnon keittiö: Puuteos Oy:n kaapistot sapelimahonkia ja valkoista laminaattia, työtasot ja tausta valkoista komposiittia, Mielen kodinkoneet, pääosin integroituina: jääkaappi, pakastin, liesituuletin, mikroaaltouuni, uuni, induktioliesitaso, astianpesukone. Lattia linoleumia, seinät maalatut. Asunnon kellarikerroksessa on toimistokäyttöön rakennettu keittiö, Saari-keittiöt Oy, kaapistot oregon pine, työtaso ja tausta valkoista komposiittia, keittiössä integroidut Siemensin jääkaappi, pakastin ja astianpesukone. Lattia laatoitettu, seinät maalatut. Toimisto-osassa wc:iden lähellä minikeittiövaraus, HTH-keittiöt Oy. Lattia ja seinät laatoitetut.
Parveke
Kyllä
Parvekkeen lisätiedot
Tyyppi: ulostyönnetty. Suunta: luode
Kylpyhuoneen varusteet
Pesutilojen kuvaus: Kph: kylpyamme, suihku, pyyhekuivain, wc-istuin, Punavuoren Puuteos Oy:n kaapistot sapelimahonkia ja allastaso valkoista komposiittia. Sh: suihkuallas alkuperäinen, suihku, pyyhekuivain, wc-istuin, alkuperäinen allastaso jalavaa. Lattia: laatta. Seinät: kaakeli. Erillisen WC:n kuvaus: Asunnon erillinen wc: Punavuoren Puuteos Oy, kaapisto sapelimahonkia ja allastaso valkoista komposiittia. Lattia käsin tehtyä tiililaattaa, seinät laatoitusta. Toimisto-osan 2 wc:tä: seinät ja lattiat laatoitetut, allastaso Temal Oy, bidee-suihkut. .
Säilytystilat
Kuvaus: Asuinrakennuksessa kylmä ullakko n. 70 m2.
Näkymät
Meren rannalla, merinäkymät.
Tehdyt remontit
1991 sähköt, vesijohdot, viemärit ja lämmitysjärjestelmä sekä ikkunat. 1995 uusittiin kellarin perusmuurin vedeneristykset ja salaojajärjestelmä sekä luonnonkivipinnat ja -portaat, saunarakennus muutettiin talvilämpimäksi. 2001 uusittiin toimiston julkisivut ja vesikatto. 2012 vahvistettiin asunnon pilarien perustukset, uusittiin kellarin kalusteet ja lattia, kiinteistö kaukolämpöön. 2015 rantamuuri. 2021 keittiö. TALOYHTIÖSSÄ: Asunto: Keittiö uusittu v. 2021, kph:n ja wc:n kaapistot v. 2022. Vuonna 1991 uusittiin sähköt, vesijohdot, viemärit ja lämmitysjärjestelmä, samoin ikkunat uusittiin vanhoihin karmeihin. Kellarin tilankäyttö ja kalusteet uusittiin, keittiö ja saniteettitilat uusittiin. Vuonna 1995 uusittiin kellarikerroksen perusmuurin vedeneristykset ja salaojajärjestelmä, uusittiin luonnonkivipinnat ja -portaat sekä purettiin erillinen saunarakennus ja rakennettiin se uudelleen käyttäen alkuperäisiä rakennusosia, sauna muutettiin talvilämpimäksi. Vuonna 2012 vahvistettiin asuinrakennuksen kantavien pilareiden perustukset sekä uusittiin kellarikerroksen lattiat ja kalusteet. Vuonna 2012 koko kiinteistö liitettiin kaukolämpöön, silloin asennettiin myös lämmöntalteenotolla varustettu koneellinen ilmanvaihtojärjestelmä. Vuonna 2015 korotettiin pihaa rannan puolella ja rakennettiin uusi luonnonkivinen rantamuuri. Lisäksi toimisto-osassa: Vuonna 1991 uusittiin sähköt, vesijohdot, viemärit ja lämmitysjärjestelmä, samoin ikkunat uusittiin vanhoihin karmeihin. Kalusteet ja saniteettitilat uusittiin. Vuonna 2001 uusittiin toimiston julkisivut, vesikatto ja sisäpinnat. vuonna 2012 vahvistettiin toimiston kantavia teräspilareita ja liitettiin kiinteistö kaukolämpöön. Toimistoon asennettiin uusi lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtokone. Kaikkia rakennuslupa-asiakirjoja eikä lopputarkastuspöytäkirjoja ole saatavilla/Helsingin rakennusvalvonta.
Rannan omistus
Oma ranta
Asunnossa sauna
Kyllä
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Asunnolla erillinen saunarakennus. Sauna purettiin v. 1995 ja rakennettiin uudelleen käyttäen hyväksi alkuperäisiä rakennusosia, sauna muutettiin talvilämpimäksi. Ulkoseinät alkuperäistä irokoa. Löylyhuoneen sisäseinät tervaleppää, lauteet alkuperäiset, harmaaleppää, lattia laatoitusta, kiukaan alkuperäisen kuparipintaisen kehikon sisällä uusi sähkökiuas. Pesutilassa kaksi Volan suihkua, laatoitetut seinät ja lattia, lattialämmitys. Pukutilassa kuparipintainen takan huuva, sisäseinät oregon pinea, lattia maalattua lautaa. Sauna liittyy laatoitetulla terassilla ulkouima-altaaseen. .
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: Kaupat: Alepa Lehtisaari 1380 m, K-Market Munkkiniemi 1800 m, Alepa Munkkiniemi Puistotie 1770 m, Alepa Munkkiniemi 1800 m Kirjasto: Helsingin kaupunki Munkkiniemen kirjasto 1660 m Urheiluhalli: Unisport Meilahti 2090 m Terveyspalvelu: Helsingin kaupunki Munkkiniemen terveysasema ja terveysaseman hammashoitola 2110 m Koulut: Peruskoulu: Hoplaxskolan 1560 m Peruskoulu: Munkkiniemen ala-aste 2110 m Peruskoulu ja lukio: Munkkiniemen yhteiskoulu 2110 m Päiväkoti: Helsingin kaupunki päiväkoti Kaartintorppa 1190 m Helsingfors stad daghemma Elka 1680 m Helsingin Montessori-yhdistys ry/ Montessori-leikkikoulut 1780 m
Lisätiedot
Villa Ervi on arkkitehti Aarne Ervin (1910 -77) perheelleen suunnittelema asuinrakennus, johon on myöhemmin liitetty toimisto-osa. Villa Ervi on merkittävimpiä juuri sodan jälkeen toteutettuja asuinrakennuksia Suomessa. Sisätilalle luonteenomaista ovat pitkät näkymät, avautuminen ympäröivään maisemaan, taloon tehdyt kiinteät kalusteet, korkea pehmein tilamuodoin sommiteltu sisääntuloaula portaikkoineen sekä harkitut materiaalit. Ervin noin 10 vuotta myöhemmin rakentama toimisto-osa on ainutlaatuinen rakennus Suomessa. Julkisivut on päällystetty leveillä oksattomilla Oregon pine-laudoilla, jotka on kiinnitetty toisiinsa kupariliuskoin. Toimisto-osa avautuu voimakkaasti merelliseen maisemaan suurten ikkunoiden kautta. Ulkoiselta ilmeeltään toimisto-osa on japanilaisvaikutteinen ja hienostunut. Toimisto-osan polveileva seinäpinta rajaa pihaa aidanomaisesti. Rantakiinteistöjen eteen saattaa syntyä maan kohoamisesta tai veden pinnan laskemisesta aiheutuvaa vesijättöä. Vesijättö voi aiheuttaa lunastusoikeuden tai -velvollisuuden. Vesijätön olemassaolo ja mahdollinen lunastuskorvaus voidaan todeta maanmittaustoimituksessa.
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
5 500 000 €
Myyntihinta
5 500 000 €
Neliöhinta
10 091,74 € / m2

Asuinkustannukset

Hoitovastike
3 053 € / kk
Yhtiövastike
3 053 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
sisältyy vastikkeeseen
Muut kustannukset
Muut maksut: Asuinhuoneiston (osakkeet 3588-6106) vastike 1 259,50 €/kk ja toimistohuoneiston (osakkeet 1-3587) vastike 1 793,50 €/kk. Käyttämättömästä ja uudesta rakennusoikeudesta (osakkeet 6107-7705) ei peritä vastiketta. Hoitovastike sis. kustannukset. v. 2021 tilinpäätöksen mukaan kustannukset mm. lämmitys n. 13 667 e/v, kiinteistövero 6 295,05 e/v, ulkoalueiden hoito 10 128,94 e/v. Kiinteistöön kohdistuvat sähköiset panttikirjat vapaana, arvoltaan 1 358 958,48 € siirretään ostajalle kaupanteossa. Ei vakuudellista lainaa (31.12.2021). Siirtokustannuksista vastaa ostaja. Varainsiirtovero 2 %.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Kiinteistö Oy Villa Ervi
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1951
Huoneistojen lukumäärä
1
Liiketilojen pinta-ala
239 m²
Liikehuoneistojen lukumäärä
1
Kerroksia
2
Hissi
Ei
Rakennusmateriaali
puu, tiili, betoni, teräs
Kattomateriaali
asunto: savitiili, toimisto: nelinkertainen huopa
Kattotyyppi
asunto: harjakatto, toimisto: tasakatto
Energialuokka
D2018 Energiatodistus asunto-osa D2018 (E-luku 169). Energiatodistus toimisto-osa E2018 (E-luku 216).
Energiatodistus
Kyllä
Tontin koko
2 345 m²
Tontin omistus
Oma
Kiinteistönhoito
asukkaat. Kiinteistönhoidon lisätiedot: Pihatyöt, lumityöt ja tekniset asiat hoitavat huoltoyhtiö.
Isännöinti
Hallituksen pj Mauri Tommila, puh. 050 5004582
Kaavoitustiedot
Tontti on 17.1.1961 vahvistetussa asemakaavassa osoitettu AO-merkinnällä asuinrakennusten korttelialueeksi. Nykyinen käyttötarkoitus on vahvistunut asuin- ja toimistokäytöksi. Tontin rakennusoikeus määräytyy tehokkuusluvun e=0,25 mukaan ollen 586 kem2. Tästä määrästä käyttämätöntä kerrosalaa on 36 kem2. Tied. Helsingin kaupunki/kaavoitus (hel.fi/kaavoitus).
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Linja-autopysäkki: Kuusiniementie 210 m Raitiovaunupysäkki: Saunalahdentie 1270 m
Kuntotutkimus
Kuntotarkastus RS3 v. 2021
Lämmitys
kaukolämpö, Ilmalämpöpumppu asunto-osassa pääosin vesikiertoinen lattialämmitys, osin vesikiertoinen patterilämmitys. Toimisto-osassa on pääosin ilmalämmitys.

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
autotalleja: 1. piha-autopaikkoja: 3.
Yhteiset tilat
Taloyhtiössä muuta: Koneellinen ilmanvaihto lämmön talteenotolla. Myyjillä on runsaasti aineistoa Villa Ervistä. Esim. useita kansioita piirustuksista sekä arkkitehtisuunnitelmia. Lisäksi mm. Villa Ervin julkaisuluettelo ennen vuotta 1969 sekä kopioita että alkuperäisiä tekstejä ja kuvia, mm. asunnosta ja toimistosta omat Arkkitehtilehtensä. Myyjillä on myös tiedot Arkkitehtuurimuseossa olevasta materiaalista. Lisäaineistot nähtävillä kohteessa ja luovutetaan ostajalle kaupanteossa. .
Muut tilat
Muut tilat: ruokailutila, eteishalli, kaksi tuulikaappia, yläkerran halli, takkahuone, kirjasto, patio. Ruokailutilan materiaalit kuten olohuone. Eteishallin lattia käsintehtyä tiililaattaa, halliin liittyvät alkuperäiset kiinteät kalusteet pääasiassa jalavaa, porras yläkertaan tammipintainen, aulan ja ruokailutilan välinen ritiläseinä tammea. Yläkerran halli kuten makuuhuoneet. Alakerran takkahuone on toimistokäytössä, lattia tiililaattaa, seinät ja katto maalatut.
Pintamateriaalit
Lattiamateriaalien kuvaus: Asunto-osassa 1. kerroksen aulan lattia alkuperäistä käsintehtyä italialaista tiililaattaa. Muut lattiapinnat 1. ja 2. kerroksessa linoleumia. Kellaritasolla toimistokäytössä olevassa takkahuoneessa on uusittu tiililaatoitus, toimiston varastossa linoleum. Toimisto-osan lattiapinnoite pääosin linoleumia, eteistilassa kumipäällyste. . Seinämateriaalien kuvaus: Asunto-osan seinät ovat maalattuja lukuun ottamatta kiinteitä alkuperäisiä kalusteita, jotka ovat puupintaisia, eteishallissa jalavaa, olohuoneessa tammea, isossa makuuhuoneessa petsattua mäntyä. Toimisto-osan seinät ovat kokonaan uusitut ja maalatut. . Kattomateriaalien kuvaus: Asunto-osassa on 1. kerroksessa säilytetty pääosin alkuperäinen valettu ja uritettu kipsilaatta. Pienessä makuuhuoneessa maalattu kipsilevy. 2. kerroksessa maalattu kipsilevy, kellarissa maalattu kipsilevy. Toimisto-osassa apache-pinnoitettu sisustuslevy alkuperäisen suunnitelman mukaisena. .
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Iso mh: katto uritettua kipsilaattaa, seinät pääosin maalatut, alkuperäiset tammipuiset kiinteät kalusteet, lattia linoleumia. Pieni mh: katto ja seinät maalatut, lattia linoleumia. Yläkerran kaksi mh:ta: katto ja seinät maalatut, alkuperäinen kiinteä kaluste toisessa, lattiat linoleumia. Huoneiden välissä iso liukuovi.
Olohuoneen varusteet
Katto alkuperäistä valettua, uritettua kipsilevyä, seinät pääosin maalatut, lattia pääosin linoleumia, osin luonnonkiveä. Alkuperäiset tammipuiset kiinteät kalusteet.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Matias von Schantz
asuntomyyjä
Puh: +358500870872
Bo LKV | Helsinki
Neitsytpolku 12, 00140 Helsinki
Matias von Schantz
asuntomyyjä
Matias von Schantz
asuntomyyjä
Puh: +358500870872

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita