258 500 €47 m²

Metsäläntie 8 A A18, Pohjois-Pasila, Helsinki2h+kt

Velaton hinta
258 500 €
Asuinpinta-ala
47 m²
Huoneita
2
Kerros
4
Rakennusvuosi
2023
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaupunginosa
Pohjois-Pasila
Kaupunki
Helsinki

Etsitkö uutta kotia luonnon läheisyydestä mutta kuitenkin hyvien liikenneyhteyksien varrelta? Miltä kuulostaisi huoleton kerrostaloasuminen loistavalla paikalla Helsingin Keskuspuiston naapurissa? As Oy Helsingin Kirjekyyhky 7 rakentuu urbaaniin ja viihtyisään Postipuistoon - Kun olet mukana rakentamisvaiheen alusta lähtien, pääset vaikuttamaan oman asuntosi pintamateriaaleihin! Postipuistoon rakennetaan etenkin perheasuntoja, joiden välittömästä läheisyydestä löytyy kattavat palvelut sekä hyvät mahdollisuudet ulkoiluun ja luonnossa liikkumiseen. Entisenä maaliikennekeskuksena on Postipuistosta erityisen hyvät liikenneyhteydet autoilijalle ja asemien läheisyys sekä toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Modernit asunnot hurmaavat vaativammankin asukkaan valoisuudellaan ja avaruudellaan, asumismukavuutta lisäävät myös mm. sisäpihan alla sijaitsevat autopaikat sekä taloyhtiön yhteiset saunaosastot ja vapaa-ajantila talon ensimmäisessä kerroksessa. Ota yhteyttä meihin, niin saat lisätietoja.

Taloyhtiön tiedot

KIRJEKYYHKY 7 LÄMPENEE EKOLOGISESTI MAALÄMMÖLLÄ Kohde on rakenteilla ja sen arvioitu valmistuminen on keväällä/kesällä 2023.

AS OY HELSINGIN KIRJEKYYHKY 7:ssa pääset nauttimaan valoisuudesta, luonnon läheisyydestä ja huolettomasta kerrostaloasumisesta loistavalla paikalla Helsingin Keskuspuiston naapurissa. 8-kerroksiseen taloon tulee yhteensä 46 modernia asuntoa toimivasta yksiöstä tilavampiin 4-5h+k+s -asuntotyyppeihin asti. Isojen asuntojen pohjaratkaisu elää ja joustaa tarpeidesi ja elämäntilanteesi mukaan ja niihin on mahdollista toteuttaa muusta asunnosta erotettavissa oleva sivuasunto, joka on omalla sisäänkäynnillä itsenäisesti toimiva yksiö ja jolla saa tarvittavaa yksityisyyttä erilaisia käyttötarkoituksia varten. Vuokraamalla sivuasunnon ulkopuoliselle voit myös saada kätevästi lisätuloja.

Pohjois-Pasilaan, entisen maaliikennekeskuksen paikalle, rakentuu tiivis ja urbaani asuinalue, jossa tulee aikanaan asumaan lähes 6000 helsinkiläistä. Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 7:n tarina alkaa Helsingin historian suurimmasta asuntorakentamisen kumppaanuuskaavoitushankeesta. Kirjekyyhkyt sijoittuvat kortteliin, jonka kilpailuehdotus on yksi kolmesta Helsingin kaupungin järjestämän Pohjoisen Postipuiston tontinluovutuskilpailun voittajasta.

NAUTI LUONNOSTA JA SEURAA VUODENAIKOJEN VAIHTELUA KESKUSPUISTOSSA

Pohjois-Pasilan asukasluku kasvaa yli 12 000 asukkaaseen 2030-luvulla. Asuntojen lisäksi alueelle syntyy noin 2 000 uutta työpaikkaa. Koko Pasilaan ja Postipuistoon rakennetaan aivan uutta Helsinkiä ja alueen palvelut kehittyvät koko ajan. Postipuistoon on tulossa alakoulu ja kaksi päiväkotia. Lähin päivittäistavarakauppa sijaitsee omassa kotikorttelissa.

Asuntojen takapihalta aukeavat Helsingin keuhkot eli vehreä keskuspuisto. Upea keskuspuisto tarjoaa loistavat mahdollisuudet lenkkeilyyn, retkeilyyn ja virkistäytymiseen, sillä puistoalueelta löytyy jopa yli sata kilometriä ulkoilureittejä. Postipuiston välittömässä läheisyydessä pääset nauttimaan luonnosta ja sen elvyttävästä voimasta.

PASILAN POSTIPUISTOSSA ASUT SUOMEN PARHAIDEN LIIKENNEYHTEYKSIEN ÄÄRELLÄ

Postipuiston alue kannustaa asukkaitaan käyttämään ympäristöystävällisiä liikkumismuotoja. Asuinalueelta toteutetaan hyvät jalankulku­ ja polkupyöräyhteydet Keskuspuistoon ja Käpylän asemalle. Pyörällä pääset helposti nauttimaan Keskuspuiston kattavista pyöräilyreiteistä. Lisäksi Helsingin kaupunki suunnittelee jatkavansa pyöräverkko Baanaa Postipuistoon.

Ilmalan ja Käpylän asemien läheisyys ja toimivat bussiyhteydet takaavat hyvät joukkoliikenneyhteydet. Bussit tulevat kulkemaan aivan talojen edestä ja lähin pysäkki on alle 100 m päässä talosta. Alueelle on suunnitteilla myös raitiotievaraus. Postipuistosta on helppo kulkea myös Pasilan asemalle, josta on Suomen parhaat liikenneyhteydet, suuntautui matkasi minne tahansa.

Entisenä maalikennekeskuksena on Postipuistosta erityisen hyvät liikenneyhteydet autoilijalle. Matka Helsingin keskustaan taittuu 20 minuutissa, lentokentälle vartissa ja Kehä 1:lle 5 minuutissa. Taloyhtiöille kuuluu pysäköintioikeuksia korttelin yhteisen parkkihallin nimeämättömille paikoille. Pysäköintioikeuden voi ostaa itselleen asunnon oston yhteydessä. Osa korttelin autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä. Autopaikat on sijoitettu kätevästi katutasolla olevaan parkkihalliin pihakannen alle. Autolta pääsee kulkemaan esteettömästi ja sisäkautta suoraan asuntoon.

YHTEISÖLLISYYTTÄ YLI KORTTELIRAJOJEN

Pasilan Postipuiston asuinkortteleiden suunnittelussa on ollut tärkeänä lähtökohtana yhteisöllisyys. Viihtyisä ja suojaisa korttelipiha on asukkaiden luontainen kohtaamispaikka. Taloyhtiön saunaosastot sekä yhteistilat sijaitsevat käytännöllisesti talon ensimmäisessä kerroksessa. Saunaosaston, yhteistilojen ja pesulan varaukset hoituvat kätevästi sähköisen varausjärjestelmän kautta.

Korttelin pysäköintihalliin on varttu yhteiskäyttöautoja asukkaiden käyttöön. Voit käyttää autoa kaikkiin päivittäisiin tarpeisiin, kuten kauppareissuihin tai vierailuihin ystävien luona. Löydät auton pysäköitynä taloyhtiön pysäköintihallista. Varaukset alkavat ja päättyvät aina pysäköintihalliin. Kerromme mielellämme lisää yhteiskäyttöautoista..

Oman taloyhtiön ja oman korttelin yhteistiloja täydentää Rullakkotorin laidalle, viereiseen kortteliin rakennettava Postivarikko. Postivarikko on Pohjoisen Postipuiston kaikkien taloyhtiöiden yhteinen kylätalo, joka tarjoaa muun muassa liikuntatiloja, etätyöskentely- ja opiskelutiloja, erilaisia nikkarointitiloja sekä tilaa juhlien ja tapahtumien järjestämiseen.

ASUNNOT

Modernit asunnot hurmaavat vaativammankin asukkaan valoisuudellaan ja avaruudellaan. Asunnot ovat selkeitä, avaria ja tehokkaita. Sisäpihalle avautuvat suuret lasitetut parvekkeet jatkavat asuntojen oleskelutiloja ulos. Asuntojen pintamateriaalit on valittu huolella ja ne ovat aikaa kestävän tyylikkäät ja täyttävät suomalaisen päästöluokituksen M1 mukaiset kriteerit.

Kirjekyyhkyjen korttelilla on omat ekologiset tavoitteet. Kirjekyyhky 7 lämpeneekin ekologisesti maalämmöllä. Asukkaita kannustetaan kierrätykseen varaamalla jätetiloihin kattavat lajittelumahdollisuudet. Vedenkulutuksen osalta rakennus on varustettu tekniikalla, jonka ansioista vedenkulutus on noin 20% pienempi, kuin rakennuskannassa keskimäärin. Tämän kohteen asunnoissa on lisäviilennys vakiona.

Asunnoissa on vesikiertoinen lattialämmitys ja niihin kuuluu myös koneellinen lisäviilennys. LVI-tekniikka on osoittin varustettu digitaalisella ohjaus- ja seuranta-automatiikalla, jonka ohjauksen asukas voi halutessaan tilata palveluntarjoajalta lisätyönä suoraan omaan mobiililaitteeseen.

PÄÄTÄ ASUNNON JA TONTTIOSUUDEN OSTAMISESTA ERIKSEEN

Kun taloyhtiö rakennetaan valinnaiselle vuokratontille, myydään asunto ja tonttiosuus ikään kuin erikseen. Tämä antaa mahdollisuuden valita, maksaako kuukausittain vuokratonttivastiketta, vai lunastaako tontinosansa. Tontin hinta ei siis sisälly huoneiston velattomaan hintaan, vaan se on mainittu hinnastossa erikseen kohdassa "tontin lunastushinta". Mikäli tonttiosuuttaan ei aio lunastaa, tai siirtää lunastusta myöhemmäksi, maksaa kuukausittain hoitovastikkeen lisäksi vuokratonttivastiketta. Vuokratonttivastikkeen maksaminen ei lyhennä tonttiosuuden lunastushintaa. Mikäli kaikki osakkaat lunastavat asuntokohtaiset tontinosansa, voi taloyhtiö lunastaa tontin kokonaan itselleen. Tällöin vuokratontti muuttuu taloyhtiön omaksi tontiksi.

LUNASTUSOIKEUDEN KÄYTTÖ JA SIIRTÄMINEN Ensimmäinen mahdollisuus tontinosan lunastukseen on taloyhtiön hallinnan luovutuksen yhteydessä. Valmistumisen jälkeen on myös 3 ja 6 kuukauden kuluttua mahdollisuus lunastukseen. Tämän jälkeen lunastusmahdollisuus on kerran vuodessa marraskuun viimeisenä päivänä. Lunastuksesta on ilmoitettava 2 viikkoa etukäteen. Lunastaminen onnistuu myös rakentamisaikana ilmoittamalla siitä 6 kuukautta etukäteen. Koko lunastushinta on maksettava kerralla. Mikäli asunto myöhemmin myydään, eikä lunastusoikeutta ole käytetty, siirtyy se uudelle omistajalle.

VUOKRAN JA LUNASTUSHINNAN MÄÄRÄYTYMINEN Tonttivuokran suuruus on vuokrasopimuksen allekirjoitushetkellä 4,2%. Vuokra on sidottu viralliseen elinkustannusindeksiin, kuitenkin siten, että sen vuotuinen korotus on aina vähintään 1%. Tontinosan lunastus on kiinteistökauppa, joten ostaja maksaa siitä lunastushinnan lisäksi 4%:n varainsiirtoveron. Tontin vuotuinen arvonnousu, eli lunastushinnan korotus on 1,5%. Virallinen laskelma lunastushinnasta tulee aina vuokranantajalta. Tontin vuokranantaja on Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitus- rahasto ja vuokra-aika on 30 vuotta.

Kortteliin rakentuu asuntoja kaiken ikäisille ja kaiken kokoisille perheille. Ota yhteyttä, mikäli haluat kuulla ensimmäisten joukossa uusista myyntiin tulevista kohteistamme ja pyydä hinnasto ja esite.

Hankkeen edistymistä ja ajankohtaisia asioita voi seurata taloyhtiöiden omalla Facebook-sivulla: facebook/pasilanpostipuisto.kirjekyyhky

Helsingin Sanomat kertoo, että Pasilan postipuisto sijaitsee pääkaupunkiseudun väestön keskipisteessä (https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000005968928.html).

Ajankohtaista tietoa Pasilan kehittymisestä: https://www.uuttahelsinkia.fi/fi/pasila

Seuraavat esittelyt
  • ke 08.02.2023 klo 17:00 - 17:30
    Kohteen asuntoesittely pidetään saman korttelin taloyhtiössä Rullakkokatu 3:ssa (Kirjekyyhky 4), jossa voi tutustua kortteliin ja täysin valmiisiin asuntoihin. Huomioithan alueen maksullisen pysäköinnin.
  • su 12.02.2023 klo 12:00 - 12:30
    Kohteen asuntoesittely pidetään saman korttelin taloyhtiössä Rullakkokatu 3:ssa (Kirjekyyhky 4), jossa voi tutustua kortteliin ja täysin valmiisiin asuntoihin. Huomioithan alueen maksullisen pysäköinnin.

Perustiedot

Kaupunginosa
Pohjois-Pasila
Kohdenumero
70021650
Kerros
4 / 8
Asuinpinta-ala
47 m²
Tontin pinta-ala
1 337 m²
Huoneiston kokoonpano
2h+kt
Huoneita
2
Kunto
Erinomainen
Vapautuu
14.07.2023
Lisätietoa vapautumisesta
Arviolta 6/2023
Parveke
Kyllä
Parvekkeen lisätiedot
Lasitettu parveke
Ikkunoiden suunta
Moderni kaksio, jonka sisäpihalle avautuva lasitettu parveke tarjoaa ensiluokaista asumismukavuutta
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
258 500 €
Myyntihinta
77 500 €
Neliöhinta
5 500 € / m2
Velkaosuus
181 000 €

Asuinkustannukset

Rahoitusvastike
150,95 € / kk
Hoitovastike
199,75 € / kk
Yhtiövastike
350,70 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
mittarin mukaan
Tontin vuokravastike
169,62 € / kk
Vuokratontin lunastusosuus
48 462 €

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Kyllä
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Kirjekyyhky 7
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Rakennusvuosi
2023
Huoneistojen lukumäärä
46
Kerroksia
8
Hissi
Kyllä
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
betoni
Kattotyyppi
huopakate
Energialuokka
Energialuokka: A2018
Energiatodistus
Kyllä
Ilmastointijärjestelmä
Keskitetty koneellinen ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja tuloilman viilennyksellä.
Kiinteistön antennijärjestelmä
Kaapeli-tv
Tontin koko
1 337 m²
Tontin omistus
Valinnainen vuokratontti
Maanvuokraaja
Ålandsbanken Tonttirahasto Erikoissijoitusrahasto
Kaavatilanne
Rakennuslupa
Lämmitys
Maalämpö
Tontin vuokra päättyy
15.10.2051
Tontin vuokra
131770.39 EUR/v.

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
Kirjekyyhky 7:lle kuuluu 22 pysäköintioikeutta parkkihallin nimeämättömille paikoille ja ne myydään asuntojen yhteydessä. Noin puolet korttelin autopaikoista varustetaan sähköauton latauspisteillä.
Yhteiset tilat
Irtainvarastot, talopesula, kuivaushuone vapaa-ajan tila ja polkupyöravarastot

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Essi Markkanen
Asiakaspäällikkö
Puh: 0405164375
Rakennusliike Evälahti Oy
Tainionkoskentie 22, 55100 Imatra
Essi Markkanen
Asiakaspäällikkö
Essi Markkanen
Asiakaspäällikkö
Puh: 0405164375

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita