259 850 €27,5 m²

Kellosilta 8A A43, Pasila, Helsinki1h+kt

Velaton hinta
259 850 €
Asuinpinta-ala
27,5 m²
Huoneita
1
Kerros
9 / 13
Rakennusvuosi
2023
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Kaupunginosa
Pasila
Kaupunki
Helsinki

Tästä pikkukodista avautuu avarat kaupunkinäkymät idän suuntaan. Selkeä pohja on helppo sisustaa mieleisekseen.

Kotiin on valittu Kesä-tyyli, joka kestää aikaa ja trendien vaihteluita. Tyylin perustan muodostaa valkomattalakatun tammiparketin luonnollisuus, jonka maanläheistä sävymaailmaa tukevat keittiön lämpimän puunsävyiset ovet. Kylpyhuoneessa ja erillis-wc:ssä seinien vaaleita pintoja rytmittää lattioiden harmaa laatoitus. Tarkat tiedot asunnon materiaaleista saat asuntomyynniltä. Asunnon materiaalit voivat poiketa yllä olevasta kuvauksesta.

Taloyhtiön tiedot

Ensiasunnon ostajalle tarjoamme lisäetuna varainsiirtoveron suuruisen alennuksen 30.4.2024 mennessä tehtyihin kauppoihin. Edun arvo on voimassa olevan varainsiirtoveron verran asunnon velattomasta hinnasta. Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Haaveiletko kodista, jonka sijainti on päihittämätön? Pasilan betonisen ulkokuoren alta paljastuu helmi, joka hurmaa asukkaansa kiehtovalla yhdistelmällä vehreyttä ja urbaania kaupunkiympäristöä. Rakenteilla olevassa 13-kerroksisessa Helsingin Kokardissa on vielä vapaana pohjaratkaisuiltaan erinomaisia koteja erilaisiin elämäntilanteisiin.

Kokardin laadukkaat kodit yksiöistä neliöihin ovat huolellisesti viimeisteltyjä ja tyylikkäitä ja suurimmassa osassa kodeista on tilava parveke. Arjessa pääset nauttimaan taloyhtiön käytännöllisistä yhteistiloista: hulppeasta saunasta kattoterasseineen sekä etätyö- ja kuntoilutilasta. Kokardi myös kuuluu parhaaseen A-energialuokkaan, joka tuo selkeää säästöä energiakustannuksiin.

Perustiedot

Kaupunginosa
Pasila
Kohdenumero
7993118
Kerros
9 / 13
Asuinpinta-ala
27,5 m²
Tontin pinta-ala
574 m²
Huoneiston kokoonpano
1h+kt
Huoneita
1
Kunto
Erinomainen
Vapautuu
Heti vapaa
Lisätietoa vapautumisesta
Heti vapaa
Keittiön varusteet
Keittiökalusteiden ovet ja etusarjat ovat Novartin vakiomallistoa ja kodinkoneet Electroluxin valikoimasta. Materiaalit Sisustusvalinnat-esitteen tyylien mukaisesti. Lattioiden, seinien ja kattojen pinnat olohuoneen mukaisesti.
Parveke
Kyllä
Parvekkeen lisätiedot
Parvekkeet ovat teräsbetonielementtirakenteisia, joissa lattia on hienopestyä betonia ja katto harjattua betonia. Asunto A1 parvekkeen lattia on komposiittilautaa. Parvekekaiteet ovat metallirunkoisia lasikaiteita. Asuntoparvekkeet lasitetaan. Parvekelasitukset eivät ole vesitiivitä rakenteita, eivätkä ne näin ollen täysin estä mahdollisen veden tai lumen pääsyä parvekkeelle.
Kylpyhuoneen varusteet
Lattiat ovat laatoitettu Laattapisteen 10x10 cm laatalla. Seinät ovat laatoitettu valkoisella kiiltävällä tai mattapintaisella laatalla Sisustusvalinnat-esitteen tyylien mukaisesti. Katto on tervaleppää. Märkätilojen allaskalusteet ja peilikaapit ovat Laattapisteen valikoimasta. Hanat ja suihkut ovat Oraksen - ja wc-istuin Gustavsbergin valikoimasta. Osassa asunnoista on erillinen wc.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Lähistöllä sijaitsee kauppakeskus Tripla, Pasilan kirjasto, Käpylän liikuntapuisto, Mäkelärinteen uimahalli, Messukeskus sekä Keskuspuiston ulkoilumaastot.. Koulut: Mäkelärinteen lukio, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu, Päiväkoti Ratamo sekä Pasilan Peruskoulu
Lisätiedot
Tarkemmat tiedot materiaaleista löytyvät Sisustusvalinnat-esitteestä.
Kohde on
Osakehuoneisto
Tietoliikennepalvelut
Telian laajakaista

Hinta

Velaton hinta
259 850 €
Myyntihinta
103 673 €
Neliöhinta
9 449,09 € / m2
Velkaosuus
156 177 €
Valinnaisen vuokratontin lunastusosuus
36 243 €
Lisätietoa velkaosuudesta
Rakennuksen valmistumisen jälkeen laina-ajaksi vahvistetaan 25 vuotta. Viitekorko on euribor 12 kk. Marginaali on 0,90% p.a. Jos viitekorko on negatiivinen, viitekoron arvona sopimuksessa noudatetaan 0%. Viitekoron muutokset vaikuttavat pääomavastikkeen määrään. Enintään kolme vuotta yhtiön rakennuksen valmistumisesta ovat lyhennysvapaita. Yhtiö tulee keräämään lyhennyksen osuutta pääomavastikkeella (koron lisäksi) viimeistään puoli vuotta ennen ensimmäisen lyhennyksen erääntymistä.
Kohde on yhtiölainoitettu
Taloyhtiölainasta on vastuussa jokainen osakas. Jos lainaa koskevia pääomavastikkeita ei saada joidenkin asuntojen osalta muutoin perittyä, maksuvelvollisuus voi langeta viime kädessä muille osakkaille.

Valinnainen vuokratontti

Onko osuus lunastettu
Ei
Tontin vuokravastike
133,93 € / kk
Vuokratontin lunastusosuus
36 243 €
Lisätietoa tontin lunastuksesta

Huoneistokohtainen osuus tontin lunastusosuudesta ei sisälly velattomaan hintaan. Ostaja voi halutessaan maksaa asuinhuoneistokohtaisen lunastusosuuden tontista, joka on ollut yhtiön valmistumishetkellä 29.12.2023 1 317,94 euroa/m2. Laskennassa on käytetty elinkustannusindeksiä 10/2023, 2318. Tontin hankintahinta sopimuksen allekirjoitushetkellä on ollut 3 742 128,00€. Tarkka lunastusosuuden suuruus määräytyy lunastusajankohdan ja elinkustannusindeksin mukaan. Lunastusosuus ei sisällä lunastuksesta maksettavaksi tulevaa varainsiirtoveroa ja kaupasta syntyviä muita kuluja. Näistä on kerrottu tarkemmin yhtiön myyntihinnastossa. Kiinteistökaupan esisopimuksen mukaisesti OP sitoutuu vuosittain lokakuun viimeisenä päivänä tai sitä seuraavana arkipäivänä myymään ostajan ennalta ilmoittaman määräosan tontista asunto-osakeyhtiölle kiinteistönkauppana.

Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla
Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.

Vastikkeet 29.12.2023-29.12.2026
(lyh vapaa 3 vuotta valmistumisesta)

Hoitovastike
132 € / kk
Pääomavastike
606,06 € / kk
Tontin vuokravastike
133,93 €/kk
Yhtiövastike yhteensä
871,99 € / kk

Vastikkeet 30.12.2026 alkaen

Hoitovastike
132 € / kk
Pääomavastike
1 165,50 € / kk
Tontin vuokravastike
133,93 € / kk
Yhtiövastike yhteensä
1 431,43 € / kk
Lisätietoa vastikkeista

Hoitovastikkeella katetaan taloyhtiön ylläpitokustannuksia, kuten esimerkiksi isännöintiä ja kiinteistöhuoltoa. Hoitovastiketta maksaa taloyhtiön jokainen osakas ja kustannus jakautuu huoneiston pinta-alan perusteella.

Tontinvuokravastike on asunnolle kohdistuva osuus kuukausittaisesta tontinvuokrasta, mikäli huoneistokohtaista osuutta valinnaisesta vuokratontista ei ole lunastettu. Tontinvuokravastiketta peritään tontin pinta-alan perusteella

Pääomavastiketta peritään osakkailta yhtiön rakennusaikaisen pitkäaikaisen lainan lyhennyksiin ja korkoihin. Jos huoneistokohtaisen yhtiölainaosuuden maksaa pois, ei pääomavastiketta peritä. Pääomavastiketta peritään yhtiöjärjestyksen mukaisella jyvitetyllä vastikeluvulla. Pääomavastikearvio lyhennysvapaan jälkeen on 3,50 e/jyvitetty vastikeluku. Lainan maksusuunnitelman mukaan 1. lyhennyserä maksetaan 31.1.2027. Lainan lyhennykseen tarvittavaa pääomavastiketta voidaan kerätä aikaisemmin kuin lyhennysvapaa loppuu, jotta tarvittavat varat ovat yhtiön tilillä silloin, kun lyhennys on suoritettava pankille. Vesimaksuennakko, asuinhuoneistot: 25 e/hlö/kk (tasauslaskutus huoneistokohtaisen mittauksen mukaan). TV- ja laajakaistavastike: 2,20 e/huoneisto/kk.

Yhtiölainalla tarkoitetaan pankin myöntämää pitkäaikaista lainaa, joka on otettu rakennuksen rakentamista varten. Yhtiölaina jaetaan asuinhuoneistolle yhtiöjärjestyksen mukaisten jyvitettyjen osakelukumäärien mukaisesti. Osakkeenomistajalla on mahdollisuus maksaa omistamaansa asuinhuoneistoon kohdistuva lainaosuus kertasuorituksina tai kuukausittaisissa maksuerissä pääomavastikkeen muodossa.

Jos osakkeenomistaja jättää pääomavastikkeen suorittamatta, yhtiö voi ryhtyä asunto-osakeyhtiölain mukaisiin toimenpiteisiin. Näistä toimenpiteistä saattaa aiheutua kustannuksia muille osakkeenomistajille. SRV perustajaosakkaana vastaa myymättömien huoneistojen vastikkeista, kunnes asunnot löytävät uudet omistajat.

Muut maksut

Vesimaksu
25 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
Asukasluvun mukaan.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Kyllä
Taloyhtiön nimi
Asunto Oy Helsingin Kokardi
Rakennuksen tyyppi
Kerrostalo
Rakennusvuosi
2023
Huoneistojen lukumäärä
62
Kerroksia
13
Hissi
Kyllä
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
Betoni
Kattotyyppi
Tasakatto/bitumikermikate
Energialuokka
Energialuokka: B2018
Energiatodistus
Kyllä
Ilmastointijärjestelmä
Lämmöntalteenotolla varustettu huoneistokohtainen koneellinen tulo-poistoilman vaihtojärjestelmä
Kiinteistön antennijärjestelmä
Kaapeli-tv
Tontin koko
574 m²
Isännöinti
Oiva Isännöinti Vantaa Oy/ asiakaspalvelu.vantaa@oi.fi
Kaavoitustiedot
Lisätietoja antaa: Helsingin Kaupunki
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Juna-asema 350 metriä sekä bussi & raitiovaunu 150 m
Lisätietoja lämmityksestä
Kaukolämpö
Tontin vuokra
179266.9 EUR/v. Tietoa tontin vuokra-ajasta: 18.5.2022-17.5.2072
Maanvuokraaja
OP Tonttirahasto Ky
Tontin omistus
Valinnainen vuokratontti
Onko osuus tontista lunastettu
Ei
Kohde sijaitsee valinnaisella vuokratontilla
Osakkaalla on oikeus lunastaa asunto-osakkeisiin kohdistuva tontin osuus taloyhtiölle.
Lisätietoa tontin omistuksesta

Maanvuokrasopimuksesta voit kysyä kohteen myyjältä

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
21 kpl Asemamiehenkadun Pysäköinti Oy:ssä + 8 kpl Itä-Pasilan Pysäköinti Oy:ssä
Yhteiset tilat
Yhtiössä on lastenvaunuvarasto, ulkoiluvälinevarasto sekä pesula, jotka sijaitsevat rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa.13. kerroksen talosaunan yhteydessä on kerhotila ja runsaan 100 m2 kattoterassi, josta aukeaa maisemat Pasilan kattojen ylle. Kellarikerroksen varastossa 2 sijaitsee tavaralainaamo, jonka yhtiö voi varustaa tarpeidensa mukaan. Viereisessä talossa sijaitsee kuntoilutila, johon myös Kokardin asukkailla on käyttöoikeus. Nämä edellä mainitut tilat ovat yhteiskäytössä tontin 6 kanssa. Yhtiössä on yhteinen ulkoiluvälinevarasto ja jätehuone viereisen yhtiön tiloissa. Irtaimistovarastot sijaitsevat Kokardin kellarikerroksissa.
Lisätietoja makuuhuoneen varusteista
Lattiat ovat parkettia tyylien mukaisesti. Seinien pinnat on maalattu maalarin valkoisella. Kattopinnat ovat ruiskutasoitettu. Makuuhuoneiden huonekomerot ovat tehdasvalmisteisia kiintokalusteita. Osassa maakuuhuoneista komerot on varustettu liukuovin huoneiston pohjapiirustusten mukaisesti.
Olohuoneen varusteet
Lattiat ovat parkettia tyylien mukaisesti. Seinien pinnat on maalattu maalarin valkoisella. Kattopinnat ovat ruiskutasoitettu. Asuinhuoneistojen väliovet ovat huullettuja tehdasmaalattuja laakaovia tai seinän päälle liukuvia liukuovia. Oven karmit ja karmilistat ovat puuta. Ovipainikkeet, kilvet ja vääntönupit Sisustusvalinnat-esitteen mukaisesti.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Pääkaupunkiseutu
Toimisto
Puh: 0800 122 200 (maksuton)
SRV Rakennus Oy, Espoo
Derby Business Park, PL 555, Tarvonsalmenkatu 15, 02601 ESPOO
Pääkaupunkiseutu
Toimisto
Pääkaupunkiseutu
Toimisto
Puh: 0800 122 200 (maksuton)

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita