250 m²

Henrikintie 9, Pitäjänmäki, Helsinki5+5h + useita keittiöitä ja kph:ta

Asuinpinta-ala
250 m²
Huoneita
10
Rakennusvuosi
1927
Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Kaupunginosa
Pitäjänmäki
Kaupunki
Helsinki

Rakennuksen ja tontin myynti

Kiinteistö myydään rakennuksineen. Rakennukseen ja alueeseen kohdistuu asemakaavan mukaisia suojelu velvoitteita. Helsingin kaupunki myy Henrikintie 9 vuonna 1927 valmistuneen puisen asuinrakennuksen joka on toiminut aiemmin mm. myymälä ja asuintilan yhdistelmänä 1950-luvulle asti, jonka jälkeen rakennuksessa toimi yksityinen päiväkoti. 2000-luvun alussa käyttötarkoitus muutettiin nuorten mielenterveyskuntoutujien asuinpalveluyksiköksi. Rakennus käsittää kaksi noin 185 k-m² maanpäällistä kerrosta, sekä noin 110 k-m² kellaritilan. Koko kerrosala on piirustusten mukaan noin 350 m² ja tilavuus 1.260 m3. Rakennuksessa on kaksi erillistä porrashuonetta. Ensimmäisessä kerroksessa on pohjakuvien mukaan viisi huonetta, keittiö, siivoushuone, eteistilat ja kaksi wc-tilaa sekä pesuhuone. Toisessa kerroksessa sijaitsee viisi asuinhuonetta, kolme keittiötilaa, wc-tila sekä aulatilat. Kellarikerroksessa on varastotiloja. Tilajakoa on osin muutettu ajan kuluessa.

Sekä rakennetekniikka ja järjestelmät että tilojen pinnat vaativat kattavan peruskorjauksen. Rakennus myydään tämän hetkisessä kunnossaan. Ostaja vastaa tontin muodostamisesta kuluineen, samoin kuin perusparannushankkeeseen liittyvistä lisätutkimustarpeista.

Kirjalliset, Helsingin Kaupungin lomakkeelle tehdyt sitovat ostotarjoukset on toimitettava suljetussa kirjekuoressa 11.6.2021 klo 15.00 mennessä osoitteella: Helsingin kaupunki, Kaupunkiympäristön toimiala, Rya, Tilat-palvelu, Yritystilat, Myyntitiimi PL 58223 00099 HELSINGIN KAUPUNKI tai käynti osoitteeseen: Työpajankatu 8 asiakaspalvelu, 00580 HELSINKI. Kuoressa tulee olla tunnus ”Henrikintie 9” sekä lähettäjän yhteystiedot. Myös postitse lähetettyjen tarjousten on oltava perillä Tilat palvelussa mainittuna aikana. Myöhästyneet tarjoukset palautetaan avaamattomina tarjouksen tekijälle. Sähköpostilla lähetettyjä tarjouksia ei huomioida. Jättämällä tarjouksen, tarjoaja ilmoittaa tutustuneensa riittävässä määrin kiinteistöön ja tutustuneensa myyntiasiakirjoihin. Myyjä pidättää itsellään oikeuden pyytää tarjouksen jättäneiltä lisätietoja ja täsmennyksiä sekä oikeuden hylätä kaikki tarjoukset. Ostajan valinnasta ilmoitetaan kaikille tarjousten jättäneille.

Seuraavat esittelyt
  • to 06.05.2021 klo 15:00 - 16:00
    ENSIESITTELY. ILMOITTAUTUMINEN ESITTELYYN, heidi.autiosuo@hel.fi tai 09 310 21014
  • ma 10.05.2021 klo 15:00 - 16:00
    ILMOITTAUTUMINEN ESITTELYYN, heidi.autiosuo@hel.fi tai 09 310 21014

Perustiedot

Sijainti
Henrikintie 9, 00370 Helsinki
Kaupunginosa
Pitäjänmäki
Kohdenumero
16140596
Kerroksien lukumäärä
2
Asuinpinta-ala
250 m²
Tontin pinta-ala
960 m²
Pinta-alojen lisätiedot
Pinta-ala ei ole tarkistusmitattu, joten ne saattavat poiketa olennaisestikin nykymääräysten mukaan mitattavista pinta-aloista.
Huoneiston kokoonpano
5+5h + useita keittiöitä ja kph:ta
Huoneita
10
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Rakennus vaatii peruskorjauksen
Lisätietoa vapautumisesta
Heti vapaa
Keittiö
Keittiö
Asumistyyppi
Omistus
Kohde on
Kiinteistö
Kiinteistötunnus
91-407-1-15

Hinta

Myyntihinta
Kysy hintaa

Talon ja tontin tiedot

Rakennuksen tyyppi
Omakotitalo
Rakennusvuosi
1927
Kerroksia
2
Rakennusmateriaali
Puu, Ulkoseinät ovat maalattua leveää vaakalautaa.
Perustus
Rakennus on perustettu betonisen perusmuurin varaan. Rakennuksen runko on puuta.
Kattomateriaali
Pelti, harjakatto on peltikatteinen
Kattotyyppi
Harjakatto
Energialuokka
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Kiinteistön antennijärjestelmä
Antenni
Tontin koko
960 m²
Tontin omistus
Oma
Tontin kuvaus
Tontti on muodoltaan lähes suorakulmio ja sijoittuu Henrikintien ja Knuutintien kulmaan.
Kaavoitustiedot
Myytävällä tilalla on 19.4.2013 voimaan tullut asemakaava nro 12067.
Kaavatilanne
Asemakaavan mukaan tila kuuluu rakennustaiteellisesti, kaupunkikuvallisesti ja paikallishistoriallisesti arvokkaaseen asuinrakennusten korttelialueeseen, jolla ympäristö säilytetään (A/s-1). Alue on suojeltu paikallishistoriallisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaana asuinrakennusten korttelialueena, jolla ympäristö säilytetään (A/s). Asuinrakennukset Knuutintien alueella on suojeltu sr-2 merkinnällä. Rakennus on kaupunkikuvallisesti, rakennustaiteellisesti ja paikallishistoriallisesti arvokas rakennusta tai sen osaa ei saa purkaa eikä siinä saa tehdä sellaisia korjaus-, muutos- tai lisärakennustöitä, jotka heikentävät rakennuksen rakennustaiteellisia, paikallishistoriallisia tai kaupunkikuvallisia arvoja tai muuttavat arkkitehtuurin ominaispiirteitä. Rakennuksen julkisivut, vesikatto, ikkunat ja ulko-ovet alkuperäisine yksityiskohtineen, materiaaleineen ja väreineen tulee säilyttää ja niiden tulee olla korjaustöiden lähtökohtana. Kiinteistö myydään kaavan mukaiseen käyttöön.
Lämmitys
Rakennuksessa on öljylämmitys

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Heidi Autiosuo
Puh: 09 310 21014
Elimäenkatu 5, PL 58223, 00099 Helsingin kaupunki
Heidi Autiosuo
Heidi Autiosuo
Puh: 09 310 21014

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.