439 000 €98,2 m²

Koivikkotie 16, Maunula, HelsinkiK, rt/oh, 3 mh, yläaula, kh/wc, ask.h. (yj. 4h+k+halli)

Velaton hinta
439 000 €
Hoitovastike
343,70 € / kk
Asuinpinta-ala
98,2 m²
Huoneita
5
Kerros
1
Rakennusvuosi
1958
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Kaupunginosa
Maunula
Kaupunki
Helsinki

Koti Keskuspuiston laidalla!

Jos käyttäisin termiä 'harvoin tarjolla', käyttäisin sitä nyt!

Asunto-osakeyhtiö Koivikkotie 16 on pieni kahdeksan asunnon yhtiö, jota on hoidettu pitkäjänteisesti ja hyvin. Vuosien mittaan yhtiössä on jatkuvasti tehty sekä pienempiä että isompia kunnostustoimia, joista lähimenneisyydessä isoimpina ovat käyttövesiputkistojen ja suurimman osan viemäreiden uusinnat liittymineen. Mikä parasta, muutama vuosi sitten yhtiössä siirryttiin maalämpöön, jolla on merkittävä vaikutus asumiskustannuksiin. Rakennuksen kunnosta uuden omistajan ei tarvitse olla huolissaan; kunnossapitotoiminta luotaa koko ajan eteenpäin.

Kolmessa tasossa oleva rivitalonpäätyasunto sen sijaan kaipaa jo kunnostusta. Pinnat ovat suurelta osalta alkuperäiset, joten pääset suunnittelemaan asunnosta perheellesi viihtyisän pitkän ajan kodin. Pohjaratkaisu on erinomainen. Yläkerrassa on kolme makuuhuonetta sekä tilava halli. Keskikerroksessa on keittiö, wc/kylpyhuone ja iso olohuone. Alakerran askarteluhuoneessa on vesipiste. Alakerrasta on käynti yhtiön kellarikäytävään, joten kaikki yhteiset tilat ovat lähellä. Yhtiön saunaosasto on hyvässä kunnossa 2017 tehdyn remontin jäljiltä.

Maunula rajoittuu lännessä Koivikkotien rivitaloasuntoihin, joiden takapihoilta katsellaan Keskuspuistoon. Helsingin vanhoista lähiöistä Maunula on rakennusten sijoittelultaan, piha- ja katualueiltaan, julkisivuiltaan sekä luonnonympäristöltään varmasti onnistuneimmasta päästä. Alue on vehreä, omaleimainen ja viihtyisä kokonaisuus, jonka arkkitehteina on aikanaan ollut tunnettuja nimiä. Asukkaat ymmärtävät kotipaikkansa arvon. Yhteistoiminta alueen hyväksi on syvään juurtunutta: aktiivisesti toimiva Maunula-seura on perustettu jo 60-luvulla.

Tervetuloa!

Varaathan oman esittelyaikasi.

Anne Korkeakoski Kiinteistönvälittäjä, LKV 040 934 1111 anne.korkeakoski@kahdeksas.fi

Seuraavat esittelyt

Ei sovittuja esittelyitä. Ota yhteyttä kohteen ilmoittajaan sopiaksesi esittelystä.

Perustiedot

Sijainti
Koivikkotie 16, 00630 Helsinki
Kaupunginosa
Maunula
Kohdenumero
21408779
Kerros
1 / 3
Asuinpinta-ala
98,2 m²
Tontin pinta-ala
3 072 m²
Kokonaispinta-ala
125,2 m²
Pinta-alojen lisätiedot
yhtiöjärjestyksen mukainen, isännöitsijäntodistuksen mukainen
Huoneiston kokoonpano
K, rt/oh, 3 mh, yläaula, kh/wc, ask.h. (yj. 4h+k+halli)
Huoneita
5
Kunto
Välttävä
Kunnon lisätiedot
Huoneisto on lähes alkuperäisessä kunnossaan lukuunottamatta keittiötä ja kylpyhuonetta.
Lisätietoa vapautumisesta
kaupanteossa
Keittiön varusteet
Liesi: sähköliesi. Kylmäsäilytys: jääkaappi/pakastin.
Kylpyhuoneen varusteet
Varustus: pesukoneliitäntä, wc-istuin, suihku, asennettuja erikoisvarusteita.
Säilytystilat
kellarikomero
Näkymät
Koivikkotielle ja oman sekä yhtiön pihan yli Keskuspuistoon.
Tulevat remontit
Hallituksen arvio tulevista korjauksista: 2021 Päätyjen tiilisaumauksen viimeistely, yläosat. Salaojien tarkastus. Asunnon 1 parvekkeen maalaus. 2022 Talon peltikaton maalaus. 2021-2025 Parvekkeiden kuntotutkimus.
Tehdyt remontit
Osakkaan kunnostustyöt: 2016 kylpyhuoneremontti Rakennuksen huolto- ja kunnostustyöt: 2021 Asunnon 1 askarteluhuoneen lattialaatan nosto 2020 Peltikaton ruosteiden poisto ja laaja paikkamaalaus. Pihan puolen kattovesien ohjaus imeytyskuoppiin asuntojen 1 ja 3 kohdalla. Salaojan poistoputken puhdistus tontin eteläpäädyssä. Asunto 1 parvekkeen betonipinnoitteen uusinta. 2019 Sisäänkäyntiportaiden laatoitusten ja saumausten kunnostus. Pyykinkuivaustelineen betonianturoiden osittainen kunnostus. Maalämpöön siirtyminen (viisi kaivoa taloyhtiön takapihalle ja entiseen pannuhuoneeseen maalämpölaitteisto ja uusi sähkökeskus). Pannuhuoneesta asennettiin tyhjä suojaputki autolämmitystolpalle varautuen sähköautojen lataamiseen. 2018 Molok-jäteaseman hankinta yhdessä Koivikkotie 18:n kanssa. Yhden sähkölämmitystolpan siirto tontin rajalle. 2017 Talon viemärit uusittiin lukuunottamatta asuntojen 3, 6 ja 8 wc-linjojen pystyviemäreitä. Asuntojen 2 ja 6 askarteluhuoneiden viemärit liitettiin vanhoihin putkiin. Uusittiin talon käyttövesiliittymä ja viemäriliittymä. Uusittiin yhtiön saunaosasto. Uusittiin lämmitysverkon runkolinjaa pannuhuoneesta vaatehuoneeseen saakka. Pohjoispäädyn puistonpuoleisille kattovesille tehtiin paikalliset imeytyskuopat. 2016 Talon eteläpäädyn tiilisaumojen korjaus (lukuunottamatta yläosaa). Peltikaton korjausmaalauksen loppuun saattaminen. Takaovien maalaus. 2015 Talon molempiin päätyihin asennettiin välikaton tuuletusventtiilit. Kaupunki luovutti tontin pohjoispäätyyn kolmen metrin levyisen lisämaan; osa alueesta tasattiin ja laajennettiin pysäköintipaikkaa. Puolet talon peltikatosta korjausmaalattiin. Lämmönvaihtimen säätöyksikön ja säätöventtiilin uusiminen. 2014 Huoeistojen 3, 6, 7 ja 8 kylpyhuoneiden ja keittiöiden käyttövesiputkien uusiminen. Huoneistossa 7 uusittiin myös viemäri ja pohjakaivo. Lähes kaikki linjasulkuventtiilit uusittiin. Käyttövesijärjestelmän runkolinjan uusiminen. Asunnon 1 keittiön käyttöveden ja viemärin uusiminen sekä alakerran käyttövesiputkien uusinta kaikissa muissa asunnoissa paitsi asunnossa 6. 2013 Huoneiston 6 alakerran käyttövesiputkiston uusiminen. Asuntojen 1, 2, 4 ja 5 kylpyhuoneiden käyttövesiputkien, viemäreiden ja pohjakaivon uusiminen. Karkeasuodattimen ja paineentasausventtiilin asentaminen. 2012 Katon vuotokohdan paikkaus. Puiden kaatoa tontilta. 2011 Salaoja eteläpäädyn pysäköintipaikalta valtaojaan. 2010 Liittyminen Welho-kaapeliverkkoon. Lumiesteet Koivikkotien puoleiselle lappeelle. Lisäovet pannuhuoneen ja väestönsuojan oviin. Parvekkeiden lattioiden maalaus. 2009 Talon katon maalaus. Patteritermostaattien uusinta. 2008 Pohjaviemäreiden huuhtelu ja videokuvaus. 1999 Puhallusvillan (25 cm) lisäys yläpohjaan. Salaojien uusinta pihan puolelle. 1998 Katon maalaus. 1997 Pannuhuonesaneeraus ja lämmönvaihtimen uusinta. 1992 Saunan pesuhuoneen putkien siirto ja laatoitus. 1987 Julkisivun maalaus.
Asunnossa sauna
Ei
Saunan lisätiedot
Kuvaus: Taloyhtiön sauna remontoitu 2017.
Asumistyyppi
Omistus
Palvelut
Palvelut: S-Market Metsäpurontie 2, Alepa Metsäpurontie 23, K-Supermarket Mustapekka Mäkitorpantie 1, Maunulan Apteekki Pakilantie 10, Maunulan ulkoilumaja Metsäläntie 9, Maunulan liikuntahalli Maunulanmäki 3, Terveysasema Suursuonlaita 3, Maunulan kirjasto Maunulatalossa Metsäpurontie 4, lisäksi kampaamoita, kauneushoitoloita, kahviloita, lounasravintoloita jne. Koulut: Maunulan ala-asteen koulu Maunulanmäki 5, Maunulan yhteiskoulu (myös liikuntaluokka ja mahdollisuus opiskella yläaste englanninkielellä) ja Helsingin matematiikkalukio Kuusikkotie 3. Päiväkoti: Maunula Metsäpurontie 27, Korento Suursuonlaita 6, Miilu Paloheinäntie 5, Havukka Elontie 35, Oulunkylä English Kindergarten Siltavoudintie 1, Månsas privata lekskola Aspdungevägen 5 Lisätietoa palveluista: Vieressä Keskuspuiston upeat viheralueet sekä Pirkkolan monipuolinen liikuntapuisto, jossa mm. palloilu- ja uimahalli.
Kohde on
Osakehuoneisto

Hinta

Velaton hinta
439 000 €
Myyntihinta
424 984,18 €
Lainaosuuden maksu
Kyllä
Neliöhinta
4 470,47 € / m2
Velkaosuus
14 015,82 €

Asuinkustannukset

Rahoitusvastike
108,02 € / kk
Hoitovastike
343,70 € / kk
Yhtiövastike
451,72 € / kk
Vesimaksu
20 € / kk
Saunan kustannukset
10 € / kk
Vesimaksun lisätiedot
henkilöluvun mukaan
Pysäköintimaksu
3 e / kk
Muut kustannukset
Muut maksut: Hoito- ja pääomavastikkeen perusteena 98,2 m2. Huoneiston 1 askarteluhuoneen lattian korjauskuluihin kerätään huhti-toukokuussa 2021 kaksi ylimääräistä hoitovastiketta. 26.5.2021 pidettävässä yhtiökokouksessa esitetään hallitukselle valtuudet kerätä enintään kaksi ylimääräistä yhtiövastiketta tilikauden aikana mikäli tulee ennakoimattomia hoitokuluja. Talousarvioesityksen mukaan hoitovastike on 3,70 e/m2 ja pääomavastike 1,1 e/m2 1.7.2021-30.6.2022. Ks. yhtiöjärjestyksen 15 § yhtiön ja osakkaan välisen kunnossapitovastuun määräytymisestä sekä 16 § osakkaan ilmoitusvelvollisuudesta yhtiölle asunnossa tehtävistä kunnossapito- ja muutostöistä sekä niihin liittyvistä vastuista.

Talon ja tontin tiedot

Uudiskohde
Ei
Taloyhtiön nimi
Asunto-osakeyhtiö Koivikkotie 16
Rakennuksen tyyppi
Rivitalo
Rakennusvuosi
1958
Huoneistojen lukumäärä
8
Kerroksia
3
Hissi
Ei
Taloyhtiössä on sauna
Kyllä
Rakennusmateriaali
betoni
Kattomateriaali
Peltikate
Kattotyyppi
Harjakatto
Energiatodistus
Ei lain edellyttämää energiatodistusta
Kiinteistön antennijärjestelmä
kaapeli-tv
Tontin koko
3 072 m²
Tontin omistus
Vuokralla
Maanvuokraaja
Helsingin kaupunki
Kiinteistönhoito
asukkaat
Isännöinti
Pertti Gostowski Koivikkotie 16 00630 Helsinki
Kaavoitustiedot
AR/s Rivitalojen ja muiden kytkettyjen rakennusten korttelialue, jolla rakennukset sekä katu- ja pihamiljöö säilytetään Maunulan 1950-luvun aluekokonaisuuden osana. Rakennus on suojeltu sr-2 merkinnällä.
Kaavatilanne
Asemakaava
Liikenneyhteydet
Maunulasta hyvät bussiyhteydet moneen suuntaan. Raidejokerin arvioitu valmistuminen 2024 korvaa poikittaisliikenteen linjan 550 Itäkeskuksesta Keilaniemeen.
Lämmitys
maalämpö
Tontin vuokra päättyy
31.12.2035
Tontin vuokra
14200 EUR/v
Lisätietoja talosta
Siirry talosivulle

Tilat ja materiaalit

Pysäköintitilan kuvaus
sähköpistokkeita: 8.
Yhteiset tilat
sauna, kuivaushuone, väestönsuoja, kaapeli-tv, Huoneistokohtaiset varastot. Taloyhtiössä muuta: Painovoimainen ilmanvaihto. Valokuitu. Ks. yhtiöjärjestyksen 15 § osakkeenomistajan ja taloyhtiön kunnossapitovastuun jakautumisesta sekä 16 § huoneistossa tehtävien kunnossapito- ja muutostöiden ilmoitusvelvollisuudesta taloyhtiölle sekä niihin liittyvistä vastuista. Asemakaavassa sr-2 merkinnällä suojellun rakennuksen alkuperäiset julkisivut puuikkunoineen ym. tulee säilyttää ja kunnostaa. Ikkunoiden kunnossapidosta vastaa kukin osakas oman asuntonsa osalta. .
Pintamateriaalit
Lattia: Keittiössä: muovi. Pesutiloissa: laatta. Olohuoneessa: muovi. Makuuhuoneessa: muovi. Seinät: Keittiössä: kaakeli, maalattu. Pesutiloissa: kaakeli. Olohuoneessa: tapetti. Makuuhuoneessa: tapetti.

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Anne Korkeakoski
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner
Puh: 040 934 1111
Cygnaeuksenkatu 4, 00100 Helsinki

Muut toimistot

Kahdeksas päivä Oy, Kirsi Kytö LKV
Cygnaeuksenkatu 4
00100 Helsinki
Anne Korkeakoski
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner
Anne Korkeakoski
Kiinteistönvälittäjä, LKV, LVV, Partner
Puh: 040 934 1111

Ota yhteyttä ilmoittajaan

Soita

Ilmoita epäilyttävästä tai syrjivästä kohteesta Oikotien asiakaspalveluun

Oikotien kohdeilmoituksessa ei välttämättä ole kaikkia tietoja kohteesta, varmista tiedot kohteen virallisesta esitteestä.