Ihan kihisen innosta saadessani esitellä teille tämänkertaisen, upeaakin upeamman kodin. Tämä pieni, hirsinen mummonmökki on hyvä esimerkki siitä, miten taitavalla sisustamisella sekä varmalla silmällä pienetkin neliöt saadaan toimiviksi ja upean näköisiksi.

 

Kodin kaikki seinät ovat tummaksi patinoitunutta hirttä, mutta tilaan on saatu valoa ja neliöitään suurempaa tilantuntua paneloimalla seinät valkoisella paneelilla puoleen väliin. Tämä onkin loistava tapa saada avaruutta tilaan, ilman varsinaisen hirsiseinän maalaamista.  Myös kattopaneelit ovat maalattu valkoiseksi. Lattia sen sijaan on jätetty puunväriseksi ja sen sävy toistuu kauniisti mm. isossa funkkiskaapissa.

 

 

Kodin koko tavarasäilytys hoituukin vanhojen, pääosin 50-luvun kaappien, senkkien sekä lipastojen avulla ja näiden kalusteiden siro muotokieli sopiikin hyvin pieniin tiloihin. Kodin kaikki valaisimet, pienet koristeet sekä matot, ovat uutta ja modernia muotokieltä ja materiaali usein kirkasta tai valkoista akryyliä.  Tämä rosoisten ja selkeiden muotojen ja materiaalien yhdistelmä saa aikaan todella kivan kontrastin ja persoonallisen otteen kotiin. Kun vanha on oikeasti vanhaa ja uusi aidosti uutta, vältytään päälleliimatulta pikkusievältä lopputulokselta, joka usein vaivaa uusvanhoilla esineillä sisustettuja koteja.

 

 

-tuija-

 

Kommentit (25)

Maari

Kaunista, niin kaunista... Valkoista...
Mutta missä on ne kauniit pienet kodit, joissa asuu lapsia?

Jenny

Pakko kysyä, että mistä tuo tiimalasin mallinen pöytä on ostettu?
Ihanan näköinen asunto!

Hippi

Minusta valkoinen puolipaneli näyttää oudolta tuossa kodissa. Mutta: kotin on asukkaidensa näköinen.

liisa neuvonen

Kauheesti tavaraa, kaikki eri tyyliset pitänyt survoa näytille....vaikka pääasissa kaunista onkin!

Ansku

Minusta valkoiset paneelit ja liian modernit systeemit vanhaa, arvokasta hirsiseinää vasten eivät toimi.

Sinikka

Aina tätä samaa. Luulisi jo suunnittelijatkin kyllästyvät moiseen. Valkoista ja valkoista. Vähän enemmän uskallusta ja persoonallisuutta. Lapsia tai miestä en voi kuvitella tähän sisustukseen. Ehkä hyvä jollekin yksinelävälle vanhallepiijalle.

Iiku

Ihana! Ilman tuota valkoista pirtti olisi tosi pimeä ja synkkä! Tummat huonekalut erottuvat nyt ja uuden ja vanhan sekoitus toimii. Sopii aivan hyvin myös lapsiperheille..miksei muka?

kononov pertti

Muuten hyvä , mutta toi puolipaneli tökkäsi ei kiva , jollain muulla tavalla kyllä ois ton valoisuuden hoitanut arvokas hirsi paneloitu piiloon ei hyvä .

Janne

Kiiltokuvamaista, näyttelyesine, mutta ei käytön/elämisen jälkiä. Tuolla pitäisi hipsutella hiljaksiin ja varovasti jos haluaisi näkymän säilyvän :/

Kaija

Kaunista hirttä peitetty turhaan.
Hienoja esineitä ja kalusteita näytillä.
Nykyisin ei sisustajat /suunnitelijat tiedä olevan muuta sisustus väriä olevan olmassakaan kuin valkoinen maali, joka mielestäni pitäisi kieltää lailla.

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Kiva, että tämä postaus on kerännyt näin paljon jakoja sekä kommentteja. Valkoinen väri sisustuksessa usein jakaa mielipiteitä, toiset pitävät ja toiset vieroksuvat ja näinhän se on kaikissa makukysymyksissä. Kauneus on subjektiivinen asia, eikä siinä ole oikeaa eikä väärää, on vain erilaisia makuja. Kyllä suunnittelijat värejäkin käyttävät silloin, kun asiakas niistä pitää ja niitä toivoo. Nyt onkin harvinaisen pitkään ollut muodissa joko kokovalkoiset tai mustavalkoiset kodit ja siksi niitä näkyy edelleen paljon. Väreistä pitävien onneksi nyt ollaan kuitenkin menossa kohti värikkäämpiä sekä pehmeämpiä tyylejä, joten eiköhän niitäkin koteja ala näkymään enemmän. Aiemmista postauksissani löytyy myös useita kauniita ja värikkäitä koteja, kurkatkaapa sieltä :)

Satu

Kaunis koti. Kiva nähdä, miten on toimittu tuossa kohtaa portaikossa, kun hirsiseinä loppuu ja lautarakenteinen yläkerta alkaa. Meillä kesäpaikassa juuri sama tilanne ja olen miettinyt, miten tuo kohta rakennettaisiin. Hirsien käsittely erittäin saman näköinen kuin meillä.

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016