Kierrätyskalusteet saattavat kuulostavat monen korvaan hieman nuhjuisilta ja niillä sisustaminen ei välttämättä ole ensimmäinen mielessä käyvä vaihtoehto. Postauksessa tänään esiintyvä pienen pojan huone osoittaa kuitenkin, että käyttämällä vanhaa uuden sijasta, voidaan saavuttaa ihan yhtä tyylikäs ja viimeistelty lopputulos kuin uusillakin kalusteilla.

 

Huoneen väriksi valikoitui harmaaseen taittava vihreä, jolla maalattiin yksi huoneen seinistä. Kaverikseen seinä sai valkopohjaisen Ferm Livingin Half moon mint -tapetin, jossa on leikkisyyttä, mutta kuvio kestää aikaa olematta liian lapsekas. Kaikki huoneen kalusteet ostettiin käytettyinä nettihuutokaupoista tai osto-ja myyntipalstoilta. Koska pienimmille lapsille tarkoitettujen kalusteiden käyttöikä on yleensä melko lyhyt ja täten kalusteet säilyvät hyväkuntoisina, on järkevää tutkia myös käytettyjen kalusteiden tarjontaa. Hoitopöytä sekä vuode ovat jo myynnistä poistunutta Ikean Leksvik-sarjaa, mutta niitä liikkuu käytettyinä vielä hyvin.

 

Sängyn yläpuolelle hyllyiksi kiinnitettiin vanhoja, puisia laatikoita, jossa majailee pehmoleluja ja kirjoja. Leluja varten on myös lattialla iso Tine K:n kori, johon on helppo koota illalla ympäriinsä seikkailevat tavarat. Vaatteita säilytetään, paitsi hoitopöydän laatikoissa, myös huoneen toiselle seinustalle jäävässä liukuovikaapistossa. Kauneimmat ja tai käytetyimmät vaatekappaleet voivat olla esillä vanhan hyllyn alle kiinnitetyissä koukuissa. Ikkunan eteen sijoitettuun vanhaan pulpettiin mahtuu aikanaan piirtelemään myös sisarus tai kaveri. Nämä vanhat pulpetit ovat pienen huoneen pelastus, nekun mahtuvat hurjan pieneen tilaan, tarjoten kuitenkin piirustuspaikan kahdelle. Lopullisen silauksen huoneeseen tuovat tietysti aikanaan lapsen omat tavarat ja lelut, jolloin siitä tulee viimeistään asujansa näköinen.

 

Söpöt verhot teetettiin pellavasta ja vihreästä pallokankaasta. Verhon malli on rullaverho, jonka kiinnitys tehtiin purjerenkaiden läpi menevillä tampeilla. Lisäksi verho ommeltiin vuoritettuna, jolloin vihreän kankaan printti erottuu selvästi, eikä auringon valoa syö kuviota näkymättömiin.  Kattovalaisin on Lundian valkoinen Halo small, joka ei häikäise alhaaltakaan päin katsottuna ja jonka valoteho on loistava. Valaisin on lisäksi umpinainen, jolloin turvallisuus riskiä ei pääse syntymään, vaikka lasten leikeissä nallet ja tyynyt välillä lentelevätkin kattoa myöten.  Valaisimen eleetön muotokieli mahdollistaa valaisimen käytön myöhemminkin vaikka työ- tai makuuhuoneessa.

 

-tuija-

Kommentit (9)

Anne

Hei,

Jälleen kerran ihana huone :) Satutko muistamaan vihertävän seinämaalin värisävyä/nimeä?

Kiitos :)

//Anne

Hanne

Hieno :)
Mistä nuo hoitopöydän päällä olevat julisteet on hankittu?
...ihastuin niiden väreihin :)

Emma

Ihana huone!
Hannelle tiedoksi, ainakin raamiin.fi sivuilta löytyy noita (ja paljon muitakin ihania!) julisteita :)

kiiki

Ihanat värit ja kaunis huone mutta tuntuu että sänky ja pulpetit kuuluu leikkiikäiselle ja hoitopöytä ja bodyt vauvalle. Kenen huone se sitten on? ;)

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Lastenhuoneen sisustus tehtiin sillä silmällä, että siihen ei tarvitse tehdä muutoksia heti muutaman vuoden jälkeen. Kun vauva-aika on ohitse, voidaan hoitopöytää käyttää pelkkänä lipastona ja kun leikki-ikä lähestyy, on pulpettikin jo valmiina. Lastenhuoneiden sisustusta miettiessä kannattaa ajatella hieman myös tulevaisuuteen, jolloin huonetta ei tarvitse päivitellä niin usein.

anne

Hei

Kiitos tuosta värisävystä, pitää käydä ehdottomasti sitä tutkailemassa maalikaupassa :)

Mistä nuo ihanat puulaatikot/korit ovat?

Mukavaa heinäkuun jatkoa :)

//Anne

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Puulaatikot ovat vanhoja juomakoreja, joita löytää satunnaisesti kirppareilta, vanhantavaranliikkeistä ja myös jotkut sisustusliikkeet myyvät vanhoja tavaroita. Googlaa kuvahaulla ja vaikka sanalla vanha puukori, niin saat ehdokkaita :)

Lelukori on Tine K:n

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016