En malta olla postaamatta vielä toistakin huonetta viimeksi esitellyssä olleen punaisen keittiön omistajan kotoa. Jos tunnelma keittiössä oli eloisa ja dynaaminen, siirrytään nyt selvästi viileämpään ja hillitympään värimaailmaan. Hillitymmän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa sama kuin tylsä tai persoonaton, vaan täälläkin omistaja on antanut elämän ja omien mieltymystensä näkyä.

 

Makuuhuoneen takaseinässä tulijaa tervehtii sininen itämaisilla mausteilla kuvioitu tapetti. Sen sävyistä on poimittu muita sisustuksen värejä ja herkullisen mausteen siniselle antaakin tumma suklaanruskea, jota löytyy niin sängyllä makaavista samettityynyistä kuin matoistakin. Yöpöytien ja sängynpäädyn, joka on muuten kätevän omistajan oma aikaansaannos, valkoinen väri ja selkeä muotikieli tuovat huoneeseen raikkautta sekä modernia ilmettä. Moderni muotokieli luo jännittävän kontrastin valkoisten pitsiverhojen parina. Artekin valkoinen ritiläpenkki ovensuussa jatkaa kalusteiden selkeää muotokieltä ja toimii hyvänä päiväpeitteen ja tyynyjen laskupaikkana öisin.

 

Symmetrisesti yöpöytien päälle asetellut pienet taulut sekä persoonalliset esineet yöpöydillä ja hyllyillä ovat muistoja matkoilta, mutta myös muutaman euron löytöjä kirpputoreilta. Tässä kodissa luetaan paljon ja se saakin näkyä koko kodissa. Kirjapinot valtaavat niin hyllyjä kuin pöydänkulmiakin ja huomatkaa miten ihanat puiset koirakirjatuet omistaja toi mukanaan Gdanskista. Myöhemmin hän löysi samanlaiset ystävältään, joka oli ostanut omansa paikallisesta sisustusliikkeestä. Siitä saatiinkin hyvät naurut!

 

Seinällä olevaan peltiseen laatikostoon mahtuu koru ja hiusnauha poikineen ja laatikoston päällekin riittää taidetta, jota onkin käytetty koko kodin sisutuksessa kadehdittavan runsaasti.

-tuija-

Kommentit (3)

Anna

Ihana koti. Keittiöstä olisi mielenkiintoista nähdä lisää kuvia ja muutenkin lisää koko talosta. Hienoa nähdä persoonallisia koteja!

tuijatalvitie
Liittynyt27.5.2016

Itse keittiön kaapeista ei valitettavasti ole kuvia, mutta tuo Päin punaista-postauksen kuvat ovat saman kodin tupakeittiöstä. Tämän kodin persoonallisuus on kyllä ihanaa!

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016