Salin neliskanttiset pylväät muuttuivat pyöreiksi ja saivat yllensä rottinkisomisteet Villa Mairean inspiroimana.

 

 

Muutama viikko sitten pääsin viettämään lauantaisen iltapäivän Noormarkun Villa Maireassa Sisustusterapiaa ry:n järjestämällä reissulla ja vaikka olen käynyt tässä Alvar Aallon suunnittelemassa huikeassa kohteessa ennenkin, inspiroiduin tällä kertaa valtavasti etenkin talon luonnollisesta tunnelmasta ja sen materiaaleista.

 

 

Villa Mairea on arkkitehti Alvar Aallon ystävilleen Harry ja Maire Gullichsenille vuonna 1939 suunnittelema moderni yksityiskoti ja edustusasunto. Rakennusta pidetään Aallon tunnetuimpiin töihin kuuluvana ja sen suunnittelutyön lähtökohtana oli filosofinen ajatus ihmisen, luonnon ja taiteen sopusointuisuudesta. Sisustuksen tuli olla yksinkertainen, miltei huomaamaton, jotta se sulautuisi arkkitehtuuriin ja ympäröivään luontoon. 

 

Kuva: Åke E:son Lindman  http://archeyes.com/villa-mairea-alvar-aalto/

Kotiin tullessani oli inspiraatio kanavoitunut ajatuksissa jo muotoon, jossa salimme neliskanttiset pylväät saisivat pyöreän muodon ja yllensä rottinkipunokset. Ja näin tehtiin. Olemassa olevat pylväät päällystettiin pyöreällä kuorella ja ne maalattiin mustaksi, joten itse kantavaan rakenteeseen ei tarvinnut kajota sen kummemmin. Rottinkipunosta sain hankittua verhoilutarvikeliikkeestä ja pienen punontaharjoittelun jälkeen rottinki koristi salin pylväitä kuin Villa Maireassa konsanaan. Ai että, miten paljon kohtalaisen pieni muutos saikaan aikaan salin ilmeeseen.

 

 

Huoneen hieman japanilaishenkisen ilmeen viimeisteli yksinkertainen Akarin riisipaperivalaisin, joka ripustettiin ruokapöydän päälle. Tervetuloa Villa Talvitielle :)

 

 
 

Kommentit (2)

Arkkitehtuurin harrastaja

Joskus hyvät ideat täytyy miettiä tarkkaan, eli sopiiko moderni tyyli kodin ilmeeseen. Tässä tapauksessa esimerkiksi pyöreä rottinkipylväs ei sovi kaakeliuunin viereen.

Tuija

Totta, talomme on kuitenkin valkoinen funkkistalo samalta ajalta kuin Villa Mairea, joten mielestäni pylväät sopivat tilaan hienosti :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016