Voiko innostuksesta ja ihastuksesta haljeta? Ainakin siltä tuntuu, kun katselen 50-luvun täydellistä tiikkipöytää, joka saapui meille muutama viikko sitten Malmösta saakka.

 

 

Olen jo tovin, enemmän ja vähemmän tosissani, etsinyt meille uutta ruokapöytää vanhan lankuista tehdyn pöydän tilalle. Ei sillä, että vanhassa mitään varsinaista vikaa olisi ollut, mutta sen jyhkeän ulkonäön sijaan olin alkanut kaivata sirompaa kokonaisuutta. Olin peitellyt pöytää isolla liinalla jo pari vuotta, mutta silti ei mielessäni ollut yhtään uutta pöytää, jonka olisin meille suoralta kädeltä halunnut.

 

 

Syksyisellä Kööpenhaminan matkallani osuin kiinnostavan näköisen antiikkiliikkeen kohdalle ja koska liike oli kiinni, painoin estottomasti nenäni kiinni liikkeen isoon ikkunaruutuun. Ja mikä kaunokainen siellä olikaan myynnissä - täydellinen tanskalaisen designin helmi. Matkan jälkeenkään en saanut pöytää mielestäni ja aloin etsiä vastaavaa kotimaisista antiikkiliikkeistä. Hinnat olivat kuitenkin Suomessa paljon Tanskaa kalliimmat ja pian siirsin etsintäni kattamaan myös ulkomaiset sivustot.

 

 

Kerran joku osti tori.fistä vastaavanlaisen pöydän ihan nenäni edestä ja pari kertaa ulkomaisella huutokauppasivustolla jäin tarjouskilvassa toiseksi, kunnes vihdoin sitten tärppäsi. Avasin puoli huolimattomasti Bukowskis Market-sivuston ja heti etusivulla näin kyseisen pöydän. Huutoaikaa oli jäljellä tasan minuutti, mutta koska olin sivustolla jo valmiiksi sisään kirjautuneena ja päätös pöydän hankinnasta oli tehty jo aiemmin, olin kaksi sekuntia myöhemmin jo huutanut pöytää. Pari kilpailevaa huutajaa jaksoi roikkua mukana tovin, mutta lopulta pöytä oli minun ja hintakin jäin varsin maltilliseksi. Huutomaksu ja – provisio nostavat huutohintaa noin 22 %, mutta silti pöydän hinta jäi alle 400€. Olin enemmän kuin tyytyväinen.

 

 

Pöytä on tanskalaista 50-luvun muotoilua ja tiikkiä. Se on jatkettavaa mallia ja pisimmillään pöydän pituus on 2,5m, ilman jatkoja pituus jää puoleentoista metriin. Pöytä on oikein hyvässä kunnossa ja en kyllästy katselemaan sen täydellistä siroa ulkomuotoa sekä kirjavaa tiikkistä pintaa. Onneksi en ostanut uutta! Vanhakin pöytä pääsi vielä käyttöön ja nyt se palvelee ruokailijoita katetussa pergolassamme.

 

-tuija-

Kommentit (6)

Eskimima

Löysin äskettäin samantyylisen tiikkisen aarteen. Pöytä on muuten hyväkuntoinen, mutta pöytälevy kaipaisi ehkä jossain vaiheessa jotain käsittelyä. Minua kuitenkin mietityttää se, että en ole varma pöydän pintakäsittelystä ja aiemmista mahdollisista huoltotoimenpiteistä. Onko sinulla vinkkejä, miten ja millaisella tuotteella käsitellä pöytälevyä ja huoltaa tiikkihuonekaluja?

Tuija

Hei, ja anteeksi että huomasin tämän kysymyksen vasta nyt. Vastaan kuitenkin, jos joku toinen vaikka miettii samaa. Teakpintaisia kalusteita voi hoitaa esim. Liberonin Ringremover-öljyllä sekä 0000 teräsvillalla hangaten syiden syyntaan. Tuo 4 nollan teräsvilla on hienoa eikä naarmuta pintaa, mutta yhdessä öljyn kanssa sillä saa jopa veden aiheuttamat renkulat pois pinnasta.

Matti

Hei!

Hieno pöytä. Pidän tuosta pöytälevyn poikkiviilutuksesta. Onko sinulla tietoa kenen suunnittelema tai valmistama pöytä on?

Tuija

Hei ja anteeksi Matti myös sinulle, etten ole huomannut kysymystäsi aiemmin. Valitettavasti pöydän valmistajasta tai suunnittelijasta ei ole tarkempaa tietoa. Myöskään Bukowskiksella ei osattu tähän vastata, mutta samaa mieltä kanssasi -komea on :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016