Viidestä vanhasta ikkunasta, muutamasta kakkoskakkosesta ja palasta vesivaneria saa koottua pienellekin pihalle mahtuvan, seinää vasten asettuvan vihervitriinin.

Tein uusista lavakauluksista pari kesää sitten pienet kasvimaat yrteille, mutta nälkä kasvaa syödessä ja tänä kesänä heräsi into kasvattaa pienessä mittakaavassa myös vihanneksia. Isoa kasvihuonetta en pihalle halunnut, mutta ajattelin että pienempi, seinää vasten asettuva vihervitriini voisi olla toimiva peli kasvihuoneharrastuksen aloittamiseen.

Nopea vilkaisu valmiiseen tarjontaan vahvisti ajatukseni tehdä kyseinen vitriini itse. Halusin tietyn mallisen ja kokoisen sekä ehdottomasti mustan vitriinin. Toiveissa oli myös irrotettavat hyllyt, jotta tarvittaessa voisin kasvattaa tomaattia ja kurkkua kasvusäkissä vitriinin pohjalla. Ei kun tuumasta toimeen! Koska hyvä toteutus vaatii edes jonkinasteista suunnittelua, piirsin muutamalla vedolla ajatukseni muistikirjan reunaan ja esitin mallin miehelleni.

Tämän hätäisen luonnoksen pohjalta taitava mieheni sai väsättyä erinomaisen lopputuloksen, jota en voi kun ihmetellä. Hintaa vitriinille ei tullut kuin ikkunoiden ja saranoiden kustannuksen verran, muut materiaalit löytyivät kotoa valmiina. Viisi vanhaa ikkunaa irtosi paikallisesta vanhan tavaran liikkeestä kolmella kympillä, mutta saranoista joutui pulittamaan tuplat.

 

Vihervitriinin kokoaminen ja maalaaminen hoitui yhdessä viikonlopussa ja lopputulokseen olen enemmän kuin tyytyväinen. Vitriinin pohjalla, toisessa reunassa on nyt kasvusäkki, johon istutin tomaatin, kirsikkatomaatin sekä kurkun taimen. Ruukuissa kasvaa basilikaa, paprikaa, chiliä ja pestobasilikaa – älkää muuten kysykö miten se poikkeaa tavallisesta! Voi olla, että syksyllä totean vihanneksille tulleen melkoisen kilohinnan, mutta hauskaa tämä touhu on ja ilo kasvun seuraamisesta valtava. Hintansa väärti!

 

Kommentit (0)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016