Strelitzia – tai tutummin kanariankukka, paratiisilinnunkukka, papukaijakukka tai kolibrikukka – tällä upealla trooppisella viherkasvilla tuntuu olevan monen monta kutsumanimeä. Koska viime viikolla hankin tämän valtavan kokoisen kasvin meille, tällä hetkellä toivon kuitenkin eniten, että sillä on myös yhtä monta henkeä.

Suuri kolibrikukka mustassa ruukussa valkoisen sohvan vieressä.

 

Olin ihastellut tätä trooppista kukkaa useissa Pinterest-kuvissa ja myös kerran livenä Espoon Garden Livingissä. Koska valtavan kasvin kuljettaminen ei onnistu tavan henkilöautolla, on sen hankinta aiemmin kuitenkin jäänyt vain suunnitelman asteelle. Pari viikkoa sitten satuin kysäisemään paikallisesta kukkakaupasta kasvin tilaamisesta ja yhden asian johtaessa toiseen, nökötti tuo valtava kasvi keskellä salia ennen kuin oikein tajusinkaan.

Kaunis oranssi strelitzian kukka

Kolibrikukka olohuoneessa sohvan vieressä

 

Tietysti minulla oli jonkinmoinen käsitys kasvin koosta jo tilattaessa, mutta täytyy rehellisesti myöntää, että järkytyin, kun näin miten iso se oikeasti olikaan. Vaikka meilläkin on iso talo ja avarat huoneet, ei näin jättimäisen kasvin sijoittaminen ihan yksinkertaista ole. Kun hoito-ohjeissa vielä mainitaan runsas, muttei kuitenkaan suora auringonvalo, täytyi ja täytyy edelleenkin sijoitusta hieman pohtia.

Suurikokoinen strelitzia kalanruotoparketilla olohuoneessa

 

Toinen pohdintaa aiheuttava asia on istutusruukku. Koska kasvi itsessään painaa jo kiitettävästi, en haluaisi lisätä painoa enää keraamisella ruukulla. Itseni tuntien kasvi ei pysy tuossa kuitenkaan loputtomiin, vaan tulee vaihtamaan paikkaa silloin tällöin ja koska en usko mieheni pitävän sen siirtelyä mukava vaihteluna kuntosalille, täytyy yrittää tehdä siirrosta edes siedettävää. Hmm…ehkä kuitenkin se keraaminen ruukku näyttäisi kivemmalta? Vai mitä sanoo arvon raati?

Täysikasvuinen strelitzia hyväilee mustaa pylvästä.

 

Onko lukijoilla kenelläkään samaa kasvia kotona? Kaikki hoito-ohjeet olisivat enemmän kuin tervetulleita eikä uskon luomisestakaan haittaa olisi. :)

Kommentit (5)

Millis

Upea ilmestys.

Mulla on paljon kasveja. Kolibrikin löytyy, tosin vuoden ikäisenä siementaimena, jonka korkeus on 15 cm... siirtely ei (vielä) tuota päänvaivaa.

Saviruukku on kasville paras, pistä sellaiseen. Siirtely on helppoa, kun pistät alle "kukkavaunun", tai mikä hän nyt virallisesti on... semmoinen pyörillä kulkeva matala taso ruukun alla.

Tuija

Meillä onkin parin ruukun alla sellainen paksusta vanerinpalasta ja pyöristä tehty taso, täytynee tehdä tähänkin.

Vierailija

Upea! Olen ostanut noita kukkia leikkona. Haluaisin tuollaisen myös, mutta hoito mietityttää...oliko kovin hintava?

Tuija

Kiitos, hoito tässä itseäkin vähän mietityttää - ja jep oli sen verran kallis, että soisin sen pysyvän hengissä :) Googlaamalla löysin ohjeita, joissa moni oli kasvattanut omansa siemenestä hyvällä menestyksellä.

Vierailija

Hei! Ostin juuri samanlaisen melkein 2 metrisen, onko hyviä hoito-ohjeita? :) Pysynyt hyvin siellä hengissä? Toivon myös hartaasti, että saan oikein hoidettua!

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016