Syksyn sateet ja pimeys painavat päälle ja elämä keskittyy taas puoleksi vuodeksi enemmän sisälle. Silloin alan aina syynäämään tarkemmin omia nurkkiani ja nyt mielessä onkin jonkinasteista vierashuoneen päivitystä. Ennen kuin aloitan tekemään mitään konkreettisesti, on hyvä kerätä ajatuksia kasaan uudesta ilmeestä.
 


Olen nyt kovin ihastunut ruskean eri sävyihin ja etenkin tuo Farrow & Ballin suklaanruskea sävy London Clay on kutkuttanut mielessä. Maali onkin jo itse asiassa tilattuna, joten pysykää kanavalla, mikäli haluatte nähdä seinät maalattuna tuolla sävyllä. Puulajeista tiikki ja tammi ovat ikisuosikkejani ja niissä aion pitäytyä edelleen. Huomatkaa muuten kuvan kokolattiamatto. Ne ovat tulossa pikkuhiljaa uudelleen muotiin ja näissä matoissa ei ole jäljellä hitustakaan 70-luvun tunkkaisuudesta. Siitä pitävät huolen hyvät materiaalit sekä antistaattiset käsittelyt. Ainakin makuuhuoneessa voisin minäkin hyvin kuvitella kokolattiamattoa käyttäväni.

Marmori ja messinki ovat olleet pinnalla jo muutaman vuoden, mutta edelleen tykkään niistä kovasti pieninä ripauksina. Kuvassa oleva kynttilänjalka on Josef Frankin Svenskt Tennille suunnittelema messinkinen kynttilänjalka. Melko hulppea 240 euron hinta saa kyllä valitsemaan jotain muuta, jollei sitä vintagena sattuisi löytymään vaikka Bukowskis Marketista.

Myös Akarin paperivalaisimet ovat olleet omia suosikkejani jo vuosia ja täälläkin niitä olen esitellyt. Nyt jos koskaan voisi olla jopa oikea syy sellaisen hankintaan, koska vierashuoneen katossa on ollut tähän asti vain suunnattavia spotteja 3-vaihekiskossa.
 


Kunnolliseen vierashuoneeseen kuuluvat tietysti myös kylpytakit vieraille ja mikäpä olisikaan mukavampi materiaali kuin pellava, joka vain paranee pesussa ja kuivuu ohuena nopeasti. Kuvan kylpy-/aamutakit ovat H&M homen valikoimista, eikä 39,90 euron hintakaan ole mahdoton. Jos ei kokolattiamattoa raaski hankkia lattialle, on Annon uusi Lauha-matto oiva vaihtoehto. Tosin koko taitaa olla hieman pieni lattiamatoksi, mutta toimiipa tuo vaikka raanuna seinällä.

Valurautainen teepannu kuuluu “ihanat turhuudet” -sarjaan. En juo teetä muutamaa kuppia enempää vuodessa, mutta ai että, miten kaunis tuo pannu on. Ehkä jätän sen nyt kuitenkin kauppaan ja ihailen sitä vain muilla.

Sellaisia vierashuoneen suunnitelmia siis täällä. Maali saapunee minulle jo tällä viikolla, joten pääset kurkkimaan lopputulosta täältä piakkoin. Miten tunnelmakuvat muuttuvat konkretiaksi – vai muuttuvatko ne?

Kommentit (3)

Millis

Kerroinkin, että Akari herättää akuutteja omistamisen himoja. Lempparini on se lehmänsarvet, mutta hinta on vielä saanut jarruttelemaan ostoksia. Pieni kokoelma pöydällä seisovia vinoja lamppuolioita on sen sijaan mahdollisuuksien rajoissa.

Musta on hassua, miten huonosti Suomessa tunnetaan Svensk Tenniä. Österin liike kuuluu pakkovisiitteihin Tukholman reissuilla. Seuraava hankinta on se nystyinen, pyöreä vaasi joka on joka kuvassa Sköna Hemin sivuilla... tiedätkö mitä tarkoitan?

Olen myös heikkona pellavaan.

Tuija

Ihailin viikonloppuna Artekilla "lehmänsarvia" ja niistä kirjoittelinkin joskus aikoinaa fff-blogissa. Nyt kuitenkin a21 tuntuu olevan eritoten mielenpäällä. Mutta kun samaiseisella Artekin vierailulla oli esillä se 88cm halkaisijaltaan oleva malli, niin nyt olen taas lähtökuopissa kumpi?!? Ja jep, tiedän vaasin, siitäKIN on joskus ollut juttua toisella alustalla. Mä itse ehkä valitsisin sen kirkkaan ja tasaisen pallovaasin. Ja pellava täälläkin edelleen kiinnostaa, vaikka yleinen trendi taitaakin olla kääntyässä ylellisiin laatupuuvilloihin.

Millis

On muuten ihana se uusi Artekin lippulaiva! Akarien suurin vika on se, että on liian monta hyvää vaihtoehtoa.

Mä en ikinä osaa ratsastaa trendien aallonharjalla. Noihin puuvilloihin siirryn varmaan sitten viiden vuoden päästä kun ne on jo passe :). Sama sen vaadin kanssa, vähän liian nähty, mutta minä vielä harkitsen omaani... vaan väliäkös sillä kun itseä miellyttää, onpa ainakin harkitut valinnat.

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016