Jokin aika sitten kerroin  suunnitelmistamme tehdä takapihalle liuskekiviterassi ja asia lähtikin vireille varsin nopealla aikataululla, koska talo tarvitsi ympärilleen uuden salaojituksen. Terassin yhteyteen, portaiden eteen muurattiin samalla kertaa pitkään toiveena ollut, kiinteä istutusallas.

 

Homma aloitettiin kuorimalla nurmikko pois tulevan kiveyksen alta ja samalla kaivettiin ylös portaiden edessä olleen vanhan istutusalueen litimärkä multa. Multa vaihdettiin kauttaaltaan soraan ja kivituhkaan ja koska  onneksemme talomme seisoo lähelle maanpintaa ulottuvan valtavan kallion päällä, ei maata tarvinnut paljon vaihtaa.  Googlailimme myös pari iltaa netistä erilaisia tapoja rakentaa istutusallas ja päädyimme lopulta muuraamaan altaan kevytsoraharkoista. Suurin työ oli saada ensimmäiset harkot asennettua täysin vaateriin sekä sahata harkot valmiin altaan mittoihin. Sen jälkeen työ eteni kuitenkin varsin nopeasti. Harkkoja kului meillä muistaakseni kolmisenkymmentä. Sainpas tämän kuulostamaan siltä kuin olisin huhkinut tuolla hiki hatussa - todellisuudessa ei mulla kulunut kuin suu neuvoja jakaessa ja silmät ihastellessa  :). 

 

Allasta ei muurattu kiinni seinään saakka, vaan altaan ja seinän väliin jätettiin pieni tuuletusrako ja saipa seinä suojakseen samalla myös patolevytyksen. Kun kaikki harkot oli muurattu ja laasti kuivunut, liipattiin altaan pinta vielä hienommalla tasoitteella sileäksi. Lopuksi komeus maalattiin Teknoksen valkoisella Siloksan Facade-maalilla. 

 

Tässä ennen/jälkeen kuvat alueesta. Mielestäni lopputulos istuu hienosti vanhan talon tyyliin ja istutusallasta ei heti arvaisi  jälkeenpäin rakennetuksi. Homma ei tietysti lopu tähän, vaan vanhassa talossa on aina hommaa. Seuraavaksi talo saa uuden ulkomaalipinnan ja noita vanhoja portaitakin täytyy vähän fiksata. Onneksi on kesää jäljellä!

 

Kommentit (4)

Millis

Vitsit miten upea, ja sopii teidän taloon täydellisesti. Mullakin oli liuskekiviterassi haaveissa meidän atriumpihaan, mutta vaivannäkö ja hinta tuli esteeksi.

Tiedätkö Olive Green -blogin? Toinen ykköslempparini (tämän blogin lisäksi :)). Olive green-bloggaajat on tehneet upean laatoituksen alakertaan ja ulos pieteetillä, kannattaa lukea moniosainen juttusarja, jos et ole jo ehtinyt.

Aurinkoista kesää!

Tuija

Moikka Millis :)
Kiitos, aika kiva tosta tuli joo ja nyt on talon maalauskin edennyt jo mukavasti.
Blogien lukeminen on jäänyt aika vähälle, mutta olive greenia olen kyllä silloin tällöin selannut. Upea koti heillä :)
Ihanaa kesää <3

Tiina

Todella upea siitä tuli ja istuu kuin nakutettu taloon sekä miljööseen. Mä niin rakastan liuskekiviä! 

Kuvista tulee kyllä sellainen fiilis, ettei Suomessa olla, vaan jossain ihanassa ranskalaisessa pikkukylässä. Just sellaisessa voisin kuvitella asustelevani, juoda hyvää viiniä ja istuskella rappusilla vailla huolen häivää.

Olive Green on huikea! 

Tuija

Ei vitsi miten kivasti sanottu 😊 Tiedätkö Tiina, kauan ennen kuin olimme tämän talon onnellisia omistajia, revin eräästä ulkomaisesta lehdestä kuvan, joka olisi voinut olla joku näistä kuvista. Se talo upeine portaikkoineen oli Ranskassa :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016