Hyvää alkanutta uutta vuotta kaikille! Joulu ja uusivuosi on nyt juhlittu, ja kaikki niiden väliin jäävä aika on käytetty tehokkaasti uuden, pienen kakkoskodin kuntoon saattamiseksi. Vielä on paljon tehtävää, mutta tässä pieniä kurkistuksia yksityiskohtiin.


Aloitin homman tarttumalla maalitelaan ja maalasin olohuoneen, keittiön sekä makuualkovin seinät uuteen uskoon. Seinien maalisävykoodit perusteluineen löytyvät aiemmasta postauksesta. Olohuoneeseen hankimme uuden sohvan ja se onkin toistaiseksi ainoa uusi hankinta tähän kotiin. Sohvaa valikoitaessa oli ensijaisena kriteerinä sen käyttömukavuus ja virtaviivainen ulkomuoto jätettiin tällä kertaa toisarvoiseksi. Olen nimittäin kurkkuani myöten täynnä sohvia, jotka maksavat hyvän käytetyn auton verran, mutta niiden mittasuhteet ja ergonomia ovat päin prinkkalaa.

Tämä Decotiquen Le Grand Air -sohvan täydellisen pehmeään ja syvään syliin voi uppoutua vaikka vuorokaudeksi, ilman että yksikään raaja puutuu tunnottomaksi. Vesipestävä irtohuppu on Designers Guildin laadukasta pellavakangasta ja mahdollistaa vaalean värin käytön koiraperheessä. Laadukas vaneri/massiivipuinen runko sekä vaahtomuovi/untuvatäytteiset tyynyt viimeistelevät toivottavasti pitkäikäisen hankinnan.


Alun perin keittiön seinien piti jäädä entiselleen, mutta tarkempi tarkastelu osoitti, että myös keittiön pintoja on fiksattava ja telaan tartuttava. Koska pidin kuitenkin kovasti aiemmin seinissä olevasta vihreästä sävystä, en lähtenyt sen sävyä muuttamaan, vaan seinät maalattiin samalla vihreällä uudelleen.


Vanha keittiöön johtava oviaukko valjastettiin hyötykäyttöön ja syvennykseen kiinnitettiin Ikean tammisia hyllyjä. Hyllyille laitoin astioita sekä keittiötarvikkeita, joita käytämme usein ja lattialle jäi vielä tilaa Vippin poljinroskikselle sekä koirien juoma- ja ruoka-astioille.


Kalustus on vielä kesken ja rakentuu pikkuhiljaa vanhojen kalusteiden hakiessa paikkaansa. Olohuoneen komea takka tuo kivan fiiliksen olohuoneeseen jo nyt, joten mikäs kiire tässä on sisustellessa – tämähän on sitä parasta antia :)

 

Kommentit (14)

Millis

Ihanan näköistä, sohvakin näyttää muhkeudesta huolimatta, tai ehkä juuri siksi raikkaalta. Onko virtaviivaisten sohvien aika jo ohi?

Tuija

Kiitos :) Kyllä kalusteissa selvästi näkyy nyt muotojen pehmenemistä ja sohvissakin pyöreät muodot nostavat päätään, mutta tämä hankinta palveli puhtaasti väsynyttä kroppa enemmän kuin esteettistä silmää tai trendejä. Toisaalta jollain lailla viehätyinkin sitten tuosta rentoudesta, kun paketista tämä möhkäle paljastui :)

Millis

Meillä pikkulapsi- ja kissatodellisuus estää pikkuautojen hintaisten sohvien hankinnan, vielä. Voi kun saisin aikaiseksi askarrella sellaisen aiemmassa blogissasi esitellyn raapimapuun... vaikutti helpolta, mutta aina kun on ylimääräinen hetki, vätystys iskee 😂

Tuija

Kiitos Marita. Sohva on hankittu room21-nettikaupasta. Ensimmäistä kertaa ikinä hankin sohvan koeistumatta, mutta onneksi meni nappiin :)

Moona

Ihanan näköinen asunto! Silmääni pisti kasvin ruukku ja alla oleva ”jakkara”, mistä ne olet hommannut? Entäs tuo aivan ihana seeprataulu? :)

Tuija

Kiitos Moona. Ruukun alla oleva pikkupöytä on Vitran ltr pöytä ja juliste on Artekin seeprajuliste, jonka kehystytytin lasin alle :)

Anna

Hei, 

olisin kiinnostunut kuvassa näkyvästä "seepra"julisteesta. Mistä se on peräisin. Kiitos kodikkaista kuvista!

Tuija

Moi Anna. Juliste on Artekin 75-vuotis juhlajuliste, jonka kehystytin lasin alle :) Kiitos sanoistasi!

Tuija

Kiitos Hanna. Tuolit ovat Bertoian Side chairit, ostettu vintagena. Uusia myy mm. Vepsäläinen.

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016