Jouluisen barokkikimpun tekeminen itse on helppoa, koska mitä runsaampi ja rönsyilevämpi kimppu, sitä paremmalta se näyttää.


Juuri kun muutama postaus sitten kerroin suosivani valkoisia joulukukkia, vedän maton sanojeni alta ja räväytän eetteriin runsaan ja värikkään barokkikimpun. Tällaisen kimpun tekeminen itse on varsin helppoa, koska sääntöjä ei juuri ole, ja mitä iloisempi sekamelska sen kivempi lopputulos.

Jouluisen barokkikimpun tekoon tarvitset kukkasientä (saa kukkakaupoista), terävän veitsen, havuja, eukalyptuksen oksia, sekalaisen kasan kukkia sekä astian, mihin kokoat asetelman. Astian olisi hyvä olla läpinäkymätön, ettei kukkasieni näy läpi astiasta, mutta mikäli omistat vain lasisia maljakoita, peitä astia lopuksi vaikka ruskealla paperipussilla.


Aloita laittamalla kukkasieni likoamaan veteen. Liota sientä ainakin puoli tuntia ja pidä huoli, että sieni on veden alla kokonaan. Mikäli sieneen jää kuivia ilmataskuja, saattaa kimppu kuihtua ennen aikojaan kukkien jäädessä ilman vettä. Aseta lionnut ja märkä sieni asetelmaa varten valitsemaasi astiaan tiukasti niin, että se ylettyy astian pinnan tasalle tai vähän sen yli.


Leikkaa veitsellä havujen ja kukkaoksien päät terävästi viistoksi ja paina oksat sieneen aloittamalla asetelman reunoilta. Oksat saavat jäädä reilusti alaspäin osoittaviksi. Tämän jälkeen asettele muutamia isoja havuja myös pystyasentoon, jonka jälkeen täytä asetelmaa eukalyptuksen oksilla. Asettele kukkivat kukat rykelmäksi keskelle kimppua, alemmaksi kuin havut ja oksat, jolloin saat asetelmaan kerroksellisuutta.


Mikäli kukat loppuvat kesken ennen kuin asetelma on tarpeeksi runsas, voit lisätä kimppuun reilusti havuja tai vaikka kuivia oksan karahkoita pihalta. Mitä rönsyilevämpi ja runsaampi kimpusta tulee, sitä paremmalta se näyttää. Uskalla aloittaa ja kokeilla, sillä vääränlaista lopputulosta ei ole. Tässä oma valmis tuotokseni.

Kommentit (3)

Miriam

Ihana! Onko maljakossa muuta sisällä kuin kukkasientä? Eukalyptusta ei näin talvella tarvitse varoa, mutta kesällä kannattaa ehkä valita joitain muita oksia, varsinkon jos talossa on lapsia tai haistelevia eläimiä. Se aiheuttaa ninittäin vakavia palovammoja, mikäli ensin koskettaa jollain tavoin eukalyptusta, ja sitten menee aurinkoon. Itselleni tuli pahoja vesirakkuloita kerran metsässä kävelyn yhteydessä, vaikka aurinko oli aivan pilvien takana ja paljaat käsivarteni vain hipaisivat eukalyptuksen lehtiä.
Tämä asetelma on todella ihana ja sellaisen voi tehdä mielestäni vaikka yhdestä ja kahdesta markettikimpusta ja erilaisista oksista, mikäli ei ole mahdollista käydä kukkakaupassa.

Meerio

Höpsistä, eukalyptuksesta ei saa yhtään mitään vammoja. Pelkän luulon kanssa ei kannata mokomia juttuja levittää.

Tuija

Moikka ja kiitos :) Astiassa on kukkasienen lisäksi vain vettä.

En tiennytkään tuota eukalyptuksen ja auringon yhteensopimattomuudesta, Mooseksen palavapensas-perennasta muinoin kyllä sain vastaavat jäljet.

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016