Koska ilma ja aurinko eivät tarjoilleet parasta antiaan viikonloppuna, lähdin metsästämään kevättä Turun uudistuneilta Piha ja Puutarhamessuilta.

 

 

Heti A-hallista löytyikin melkoinen väri- ja inspispläjäys yli 500m2 Koti puutarhassa-alueelta. Tämän upean yleiskoristelualueen olivat toteuttaneet Ammattiopisto Livian kukka- ja puutarhakaupan sekä viheralan osaamisalojen opiskelijat. Alueelta löytyi niin smoothiebaari kuin aamuauringosta innoituksensa saanut vihreä makuuhuonekin. Tuhansien kukkien keskeltä nousi hiirenkorvalla olevia koivuja sekä kukkivia omenapuita. Löytyipä alueelta vihreä keidas ulkoaltaineen ja banaanipuineenkin. 

 

 

Kukkakauppa Broncon toteuttama, yli 8m korkeuteen kohoava parvekenäyttely antoi ideoita parvekesuunnitteluun.  Parvekkeet olivat somistettu kuviteltujen asukkaiden tyyliin ja sieltä löytyikin monen moista erihenkistä toteutusta. Ylimpien parvekkeiden tarkempia yksityiskohtia pääsi tähystelemään kaukoputkella.

 

 

Messujen oma suosikkiosastoni oli ehdottomasti Kukka- ja puutarhamyymälä Flörin havuihin, heiniin ja jouluruusuihin keskittyvä, tummanpuhuva ja tyylikäs osasto. Miten upeita ruukkuja, kasveja ja istutuksia siellä olikaan. Ihanat pienet havubonsait ruukuissaan suorastaan huusivat nimeäni. Bambut ovat heinien lisäksi ikisuokikkejani ja niitä jaksankin ihastella ja hankkia vuosi toisensa jälkeen. 

 

 

Kotiin viemisiksi tällä kertaa messuilta lähti kaksi valtavaa 50 tulppaanin kimppua, jotka myytiin sulkemisajan lähestyessä vain 10 eurolla/kimppu – nyt meillä kukkii sata upeaa tulppaania ympäri kotia! 

 

 

Jos sinäkin kaipaat vähän etukäteen inspiraatiota ja kukkaloistoa elämääsi, kannattaa suunnata ensi viikonloppuna Helsingin Messukeskuksessa järjestettäville Kevätmessuille. 

Kommentit (2)

Millis

Näyttää niin paljon paremmalta kuin Helsingin Kevätmessut. Sieltä sai kasveja oikein etsiä. Kaiken maailman Atriat ja puutarhatraktorit oli hyvin edustettuina.

Jos vakavissaan haluaa puutarhamessuille, lähin erinomainen tilaisuus on Tukholman Trädgårdsmässan.

Tuija

Mä en oo koskaan käynytkään noilla Tukholman puutarhamessuille, laitetaan listalle :)

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016