Pieni koti tarjoaa useita sisustuksellisia haasteita, koska tilaan täytyy saada mahdutettua lähes samoja kalustekokonaisuuksia kuin suurempaankin asuntoon. Pienenkin kodin saa kuitenkin sisustettua viihtyisäksi ja toiminnalliseksi, kun käytät tilan suunnittelemiseen hiukan aikaa ja ajatusta. Tähän pieneen 24m2 vuokrayksiöön on saatu mahdutettua 120cm sängyn lisäksi sohva, nojatuoli, ruokailuryhmä kolmelle sekä säilytystilaa.

 

 

Nukkumismukavuudesta ei haluttu tinkiä, joten sängyksi valittiin 120cm vuode. Isoon sänkyyn mahtuukin nukkumaan myös koirat, jotka toisinaan yöpyvät tässä kodissa. Koska ajatus sängyn toimimisesta päiväaikaan sohvana ei miellyttänyt, valittiin tilaan myös erillinen sohva sekä nojatuoli vieraita varten. Vuode itsessään on melko kookas elementti, joten sohvaksi valittiin siro ja vähän naisellinenkin simpukkasohva. Sohvan kaareva muoto on ilmava ja se asettuu tilaan jättäen huoneen nurkat vapaaksi. Näin saavutettu lopputulos on ilmeeltään huomattavasti kevyempi, kuin tavallisella suorakaiteenmuotoisella sohvalla olisi saavutettu.

 

 

Pikkuruisen keittiön kaappitilaa laajennettiin hankkimalla kotiin astiakaappi. Vanha funkkiskirjakaappi on syvyydeltään vain 30cm, mutta sinne mahtuu sisään paljon tavaraa. Lasiovet suojaavat astioita pölyltä päästäen katseen silti läpi. Kaapin yläpuolelle seinään kiinnitettiin televisio, jonka katselukulmaa voidaan säätää kääntyvän seinätelineen ansiosta. Kun tv on seinällä eikä kaapin päällä, voidaan päällistä käyttää myös laskutilana. Lisää säilytystilaa tavaroille löytyy vuoteen alta kannellisista laatikoista sekä eteisestä.

 

 

Nojatuoliksi valittiin kevyt ja helposti siirreltävä malli, koska toiminnallisuudesta ei haluttu tinkiä.  Tuolin metalliristikkoa oleva materiaali päästää valon ja katseen kulkemaan tuolin läpi, jolloin se vaikuttaa kokoansa kevyemmältä. Tuolissa on kuitenkin hyvä istua ja tarvittaessa sitä voidaan siirtää haluttuun paikkaan helposti. Samaa kevyttä muotokieltä ja ajatusta toistaa pieni metallijalkainen pöytä, joka nyt toimii yöpöytänä.

 

 

Tilaa jäi myös pienelle ruokailuryhmälle. Pienen pöydän ääreen mahtuu helposti kaksi, mutta tarvittaessa, vähän ahtaammin, myös kolme. Sirot tuolit eivät vie tilaa paljon, mutta niissä on hyvä istua. Jääkaappi sekä kahvikone sijoittuvat ryhmän lähelle, jolloin niitä on helppo käyttää ja pöytä toimii myös laskutasona ruokakassia tyhjennettäessä. Ruokaryhmän yläpuolelle seinään voi tarvittaessa asentaa vielä seinäkaapin tai hyllyn tuomaan lisää säilytystilaa.

 

 

Pikkuruisen vessan minimalistiseen ilmeeseen saatiin eloa ja huumoriakin kiinnittämällä seinään Helene Schjerfbeckin näyttelyjuliste. Mikäli säilytettävää kosmetiikkaa olisi paljon, saisi tälle paikalle myös pienen kaapin, jonka oveen kuvan voisi kiinnittää.  Valoa ja loistetta tilaan tuo kristallikruunu, samoin kuin keittiön vieressä sijaitsevaan pieneen suihkutilaan.

 

 

Yleisvalona tilassa toimivan kattovalaisimen lisäksi huone tarvitsee myös muita valonlähteitä. Sohvalle valoa tuo Artemiden Tolomeo jalkavalaisin ja lukuvaloksi vuoteen läheisyyteen lisättiin verhotangosta alas riippuva timanttivalaisin.

 

 

Kommentit (15)

Jonna

Kivalta näyttää! Asun itse melko pienessä asunnossa (27 neliötä) ja olen joitakin tilansäästötemppuja jo käyttänytkin mutta tästä sain vielä muutaman lisää. Päässyt unohtumaan viime aikoina kokonaan, että lisätilaa olisi melko helposti hankittavissa. Kiitos siis :)

Tuija

Kiitos, kiitos :) Mukavaa jos sait uusia ajatuksia. Yllättävän mukavasti toimintoja saa mahdutettua pieneenkin tilaan pienen pohdinnan jälkeen.

Vierailija

Tämä postaus osui kyllä juuri oikeaan aikaan! Ensimmäistä omaa kotia miettimässä ja sisustus on suuri intohimo niin kiva nähdä että onnistuu näinkin hyvin myös pikkukodissa! (:

Tuija

Kiva juttu, jos koit saavasi vinkkejä. Ja onnea hurjasti -ensimmäinen oma koti! Se vasta kivaa on :)

Tuija

Kiitos. Sohva on ostettu tori.fi:stä käytettynä. Se oli myyjän kihlajaislahja vuodelta -35 :) Samankaltaisia sohvia voit etsiä netin myyntipalstoilta hakusanoilla vanha, kaareva sohva tai ammesohva.

Kateriina3

Aivan ihana, suorastaan täydellinen! Olen katsonut kuvat monta kertaa, ja haaveillut kuinka ihanaa olisi asua tuossa kodissa :)

Käytännöllinenkö

Jaa niin mitenkäs tässä tuo telkkarin katsominen onnistuu? Muuten oikein ihana asunto!

Tuija

Jos luit tekstin niin vastaus on siellä :)

"Kaapin yläpuolelle seinään kiinnitettiin televisio, jonka katselukulmaa voidaan säätää kääntyvän seinätelineen ansiosta."

Vierailija

Tämä on kyllä niin ihana asunto! Ja sinun varma sisustusotteesi näkyy kyllä täälläkin! :D

Tuija Talvitie 

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä.

Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Blogiarkisto

2017
2016