Kodin sisustamiseen ei välttämättä haluta käyttää suuria summia rahaa, mikäli asunto on väliaikainen ratkaisu esimerkiksi toisella paikkakunnalla opiskeltaessa. Varsinkin vuokra-asunnossa asuttaessa pintamateriaalit ovat yleensä jonkun toisen valitsemat, eikä niitä saa mennä omin päin luvatta muuttamaan. Huonekaluja saatetaan valita ajatuksella ”ostetaan sinne oikeaan kotiin sitten uudet, paremmat, hienommat, jne”.
Esittelen alla muutaman pikkuniksin, joilla teet kodistasi viihtyisämmän ja persoonallisemman ihan pienellä taloudellisella panostuksella.

Kikkoja kontaktimuovilla
Kontaktimuovia ajatellaan usein käytettävän kirjojen ja vihkojen päällystämiseen. Sillä on kuitenkin monta muutakin funktiota, joissa vain mielikuvitus on rajana. Kontaktimuovilla voi päällystää huonekaluja, keittiökaappeja, pahvilaatikoita ja vaikka mitä muuta. Sitä on saatavilla useita eri malleja, erilaisilla väreillä ja kuvioinneilla varustettuina. Se on myös helppo laittaa paikoilleen ja irrottaa.

Mikäli haluat piristää kotiasi väliaikaisesti jollakin mielenkiintoisella sisustustrendillä, kontaktimuovi tulee hätiin siinäkin tilanteessa. Olen esimerkiksi päällystänyt valkoiseksi maalatun puisen ruokapöytämme kannen marmorikuvioidulla kontaktimuovilla, jonka päälle on asetettu muotoon leikattu karkaistu lasi.

Väriä ja piristystä sisustustauluista
Onko sinulla kasoittain vanhoja aikakauslehtiä, etkä tiedä, mitä niille tekisit? Ota sakset käteen ja käy lehdet yksi kerrallaan läpi. Etsi mielenkiintoisia kuvia, inspiroivia tekstejä tai kirkkaita värejä ja nappaa sivut talteen. Hanki eri kokoisia taulunkehyksiä, liimaa leikkeesi pahvialustalle ja askartele mieluisista kuvistasi itse tehty taulu. Saat hyvän mielen, kun omin pikku kätösin aikaansaatu tulos ilahduttaa pidemmän aikaa.

Epäesteettiset pinnat piiloon
Mikäli kylppärissäsi on epämieluisa lattian väri tai laatta, sekin on helppo muuttaa mieluisammaksi kostean tilan sisustusmatolla. Vessan lattian saat ”piiloon” metreittäin myytävällä suihkutilan matolla. Mattoja on helppo leikata itse, aivan kuten kontaktimuoviakin. Niitä myydään useissa väreissä ja kuvioissa hyvin varustelluissa rautakaupoissa, sisustustavarataloissa ja verkkokaupoissa.
 
Muutosta maalaten tai tapetoiden
Laajempaa muutostyötä kaivatessasi, ota rohkeasti yhteyttä vuokranantajaasi. Jos sinulla käy tuuri, voit päästä sopuun vuokraisännän kanssa pienestä pintaremontista. Useimmat vuokraisännät tarjoavat esimerkiksi materiaalit maksutta, jos maalaus ja tapetointi onnistuvat vuokralaiselta itseltään. Isoja investointeja ei yleensä kannata omasta kukkarosta toisen omistamaan kotiin alkaa tekemään, varsinkaan jos vuokra-aika on rajallinen.

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.