Miten sisustaa lastenhuone? Noudata samaa sisustustyyliä ja värimaailmaa kuin muuallakin kodissa. Ellet halua maalata tai tapetoida muutaman vuoden välein, niin pidä suuret pinnat neutraaleina ja tuo väriä esimerkiksi tekstiileillä. Panosta kalusteisiin, jotka kestävät aikaa ja pienen asukkaan kasvamista

Skandinaavinen lastenhuone

Vaaleaan lastenhuoneeseen saadaan elävyyttä ja mielenkiintoa suurikuvioisella tapetilla. Harmaavalkoinen väritys on hillitty ja rauhallinen. Huonekalut ja hyllyt ovat valkoisia antaen katseen kiinnittyä kauniisin yksityiskohtiin tekstiileissä ja piensisustusesineissä. Suuri teksti verhossa on hauska yksityiskohta ja se on ripustettu vain toiselle puolelle. Kankaiset korit toimivat lelujen säilytyspaikkana. String-hyllyä voit tarvittaessa kasvattaa ostamalla lisää hyllyjä.

Vinkki! Kerää erilaisia graafisia tyynyjä sängyn päälle. Kun värimaailma pysyy samana, niin lopputulos on kaunis. Yksi värikäs tyyny tuo tarvittavan väripirskahduksen.

 

Modernin kodin lastenhuone

Lämpöä ja tunnelmaa valkoiseen huoneeseen saadaan suurella Tikaun korivalaisimella, värikkäällä räsymatolla, puunvärisellä pöytäryhmällä ja vihreillä tyynyillä. Keltainen kilpa-auto kruunaa kokonaisuuden. Kartellin Componibili –laatikosto on toimiva yöpöytä lastenhuoneessakin. Musta sänky myötäilee näyttävien ikkunankarmien väriä.

Vinkki! Sijoita koriste-esineet tai lelut hauskasti riviin ikkunalaudalle tai hyllylle.

 

Uutta ja vanhaa yhdistellen

Rouhea betoniseinä, lautaparketti ja valkoiset seinät tarjoavat puitteet romanttiselle sisustukselle, jossa yhdistellään kauniisti uutta ja vanhaa. Muuramen kirjoituspöydät ovat saaneet parikseen vanhat pinnatuolit, joissa eletty elämä saa näkyä. Pöydällä on vanha kultakehyksinen peili. Pitkät läpikuultavat verhot ovat neutraalin väriset ja hempeän värinen päiväpeitto yhdessä graafisten tyynyjen kanssa tuovat väriä huoneeseen.

Vinkki! Vanhan ompelukoneen jalasta saa upean pöydän myös lastenhuoneeseen.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.