Viherkasvit ovat taas muodissa. Ne ovat kautta aikojen keventäneet ja pehmentäneet kodin ilmettä huonekalujen seassa. Yksittäisten ruukkukasvien lisäksi eloisat ja näyttävät viherseinät ovat löytäneet paikkansa julkisten tilojen lisäksi myös yksityisiin koteihin. 

Viherkasvien viihtymisen kannalta Suomen olosuhteet eivät ole kaikkien otollisimpia. Pimeä talviaika, kahden kuukauden kaamos ja kuiva sisäilma vaikuttavat kasvien viihtyvyyteen. Viherkasvien tiedetään tunnetusti pudistavan huoneilmaa ja raikkaan ilman kohentavan vireystilaa ja keskittymiskykyä. Uusinta teknologiaa hyödyntämällä voidaan saada luonnon älykkyydestä vielä enemmän irti. 

 

Näyttävät viherseinät sopivat hyvin koteihin. Kasvien ilmanpuhdistusteho piilee niiden juuristossa. Niissä elävä mikrobisto käyttää ravinnokseen ilman haitallisia kemikaaleja hajottaen ne. Tuulettimet puhaltavat puhtaan ja luonnollisen raikkaan ilman takaisin tilaan.

 

Tilaan räätälöity älyseinä tuo luonnon vihreyden ja raikkauden sisätiloihin. Naava Designer –tilataideteos Ympäristöministeriön aulassa, jossa on paljon luonnon valoa. Viherseinä loistaa vihreyttä hehkuvana lähes neljä metrisenä taideteoksena kiireiselle kadulle. Naavan viherseiniin suunnitellaan valaistus asiakkaan toiveen mukaan tilakokonaisuuteen sopivaksi huomioiden kasvien valontarpeen.

 

Viihtyisät toimitilat ovat ruotsinkielisen kauppakorkeakoulu Hankenin ja Svea Ekonomin toimisto. Viherseinät Naava.

 

Live Picturen viherseiniä on saatavana erikokoisina elementteinä.

 

Greenworksin näyttävä viherseinä Solnassa.

 

Naavan viherseinät on räätälöitävissä. Koon lisäksi on mahdollista valita rungon väri perusvärien valkoisen ja grafiitinharmaan lisäksi erikoisväreissä. Takaseinän ulkoasuksi voi valita valkotaulun, liitutaulun, vanerilevyn tai erikoisvärin RAL-värikartan väreistä. Älyviherseinä vaatii sähköliitännän. Sähköjohto voidaan sijoittaa joko tuotteen ylä- tai alakulmaan. Naavassa on integroitu vesiastia, joten se ei tarvitse vesijohtoliitäntää. Tuotteessa on oma valaisin, joten älyviherseinä ei vaadi luonnonvaloa.

 

Naavan viherseinien kasvit ovat allergiaystävällisiä ja niissä on mullaton kasvualusta. Huoneilma imetään kasvien juuristojen ja mullattomien kasvualustojen läpi.

 

Taiku päiväkoti on saanut myös ilmaan puhdistavan ja raikastavan viherseinän.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.