Asuntomessut on tänä vuonna Vantaan Kivistössä, jonne on kätevä matkata kesälomareissulla Kehärataa hyödyntäen. Messualue on rakennettu niin ikään kehälle, joka on helppo kiertää. Talojen ulkopinnoissa löytyy värejä, kalusteissa muotoja ja uusia oivalluksia.

Messujen maalaisromanttista tyyliä edustaa Villa Falken sisustus, joskin keittiö ja muut kiintokalusteet ovat moderneja ja selkeälinjaisia.

 

Oleskelutiloihin on haettu uusia ratkaisuja, kuten tässä Passiivikivitalossa. Alakertaan on tehty kiinteä istuinnurkkaus takan eteen.  Ja talon yläkertaan on tehty Boknäsin sohvilla kutsuva löhöpaikka, jossa voi katsella leffoja.

 

Raskaat sohvat ovat vaihtuneet kevyempiin tuoleihin, kuten tässä Vivolan ja Villa Kapeen olohuoneissa ja Kristallikuution oleskelutilassa.

 

Makuuhuoneet on sijattu ylellisesti pellavaan ja villaan. Kuvat Hevi kivitalo, Tiilerikoti, Urban Villa ja Vivola.

 

Mielenkiintoinen ilmiö on makuuhuoneista avautuvat näkymät olohuoneisiin. Eikä vain näkymä, vaan tilat yhdistävä pelkkä kaide kuten Hevi kivitalossa. Urban Villassa toisen kerroksen makuuhuoneesta on ikkuna alakerran olohuoneeseen ja Terca Tigerin makuuhuoneesta avautuu takorautainen ranskalainen parveke ruokailu- ja oleskelutilaan.

 

Lastenhuoneissa leikitään ja tehdään majoja. Kuvat ovat kohteista Passiivikivitalo, Hevi kivitalo, Villa Aletta ja Kristallikuutio.

 

Säilytystiloja ei ole koskaan liikaa, joten kaikki ideat ovat tervetulleita. On sitten kyse portaiden alle sijoitetuista säilytyskalusteista, seinään asennettavan wc-istuimen yläpuolelle laitetusta kaapista tai ylellisestä pukeutumishuoneesta kengille ja muille asusteille. Tilaratkaisuja on poimittu kohteista Lammi-kivitalosta, Villa Falkenista, Urban Villasta, Terca Tigerista ja Potiuksesta.

 

Saunojen ilme on vaalentunut ja pesutiloihin on tullut mielenkiintoisena uutuutena kupariset ja messinkiset hanat ja suihkut.  Joissain kohteissa olisi toivonut, että valittu tyyli olisi jatkunut läpi linjan.

Saunoja kohteista Passiivikivitalo, Villa Kapee, Hevi kivitalo, Terca Tiger ja Potius.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.