Kevät ja koulut lähenevät loppuaan ja pian on aika juhlia ylioppilaita sekä opintonsa päättäviä nuoria. Juhlien järjestämisessä on puuhaa ja kauniin kattauksen suunnittelu on tärkeä osa juhlajärjestelyitä. Poimi täältä vinkit erilaisiin juhlakattauksiin.

Rennosti yhdistellen

Yhdistele huoletta erilaisia astioita juhlapöydässä. Kata pöytään arki- ja juhla-astiat, lainaa loput ystäviltä ja sukulaisilta. Lopputulos voi olla yllättävän kodikas ja kaunis. Tässä teemana on sinivalkoisuus. Ja sitten vaan nauttimaan juhlista omenapuun alle!

Kuva: Rörstrand

 

Makoisia juhlia

Herkullinen ja raikas tyyli syntyy käyttämällä valkoisia muotoilultaan yksinkertaisia astioita ja kattaustekstiilejä. Tähän yhdistellään muutamaa väriä koristeiden ja herkkujen muodossa. Nam!

Kuva: Arabia

 

Yksinkertainen on kaunista

Minimalistisen tyylin suosija jatkaa juhlatyylissään samaa linjaa. Kattauksessa riittävät selkeät astiat, joista osassa on hillitysti väriä. Aallon klasikkomaljakkoon tyyliin sopivia kukkia ja valmista tuli!

Kuva: Iittala

 

Tyylikkäästi etnistä

Älä tingi tyylistä juhlapäivänäkään. Kauniisti kuvioidut astiat luovat tunnelmaa ja väriä pöytään ilman suurempia ponnisteluja. Lisää joukkoon servetit ja kukkakimppu ja kattaus on valmis. Värillä tai ilman!

Kuva: Zoco Home

 

Klassisen tyylin fanittajalle

Kultareunaiset lautaset ja aterimet englantilaiseen tekevät taatusti vaikutuksen. Klassinen kattaus toimii aina. Jos haluaa hieman irrotella, voi osa lautasista olla kuvioituja. Tässä tyylissä ei voi mennä pieleen!

Kuva: Wedgewood

 

Väri-ilottelua

Yhdistele rohkeasti kattauksessa eri värejä. Tumma pöytäliina tarjoaa upean taustan värikkäille astioille. Näyttävä kukka-asetelma toistaa astioiden värejä, jolloin kokonaisuudesta ei tule levoton. Iloa ja eloa juhliin!

Kuva: Mateus

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.