Keväinen Vääksy on herännyt talviunestaan ja paikalliset sisustusliikkeet toivottavat asiakkaat tervetulleiksi. Päijät-Hämeessä, Päijänteen ja Vesijärven välissä, sijaitsevan Vääksyn kanavan tuntumassa on useita, mielenkiintoisia lifestyle-putiikkeja, jonne tiensä ovat löytäneet niin kesä-asukkaat kuin satunaiset matkailijatkin. Suosittelen kevätretkeä Vanhan Vääksyn alueelle, jossa odottavat niin Kanavan Kunkku kuin legendaarinen Lauran Kauppa.

Kanavan Kunkku

Vanhassa Vääksyssä kanavan vieressä sijaitsee itseoikeutetusti Kanavan Kunkku, jonka sisustusmyymälästä löytyy tekstiilejä, astioita ja pientavaroita kodin tarpeisiin sekä vaatteita. Viehättävässä puutalossa sijaitsevassa Kanavan Kunkussa on kruununa á la carte – ravintola, jonka viinilista on kattava. Kesäisin ravintola laajenee terassille. Sopii nautiskelijalle!

Kanavatie 17, 17200 Vääksy

www.kanavankunkku.fi

 

Lauran Kauppa

Legendaarinen Lauran Kauppa sijaitsee risteyksessä keskeisellä paikalla ja sieltä löytyy kaikkea pientä ja tarpeellista; koukkuja, nauloja ja köysiä, toki myös sisustustuotteita, kauniita vaatteita, hattuja ja laukkuja.

– Toimimme aiemmin myös rautakauppana, mutta alan ketjuuntumisen myötä luovuimme rautakauppatuotteista, kertoo kauppias Laura Susi. Hän odottaa innolla kevään ja kesän myötä tulevia asiakkaita. Kaupankäynti on ollut melko hiljaista talven kuukausina, hän sanoo.

Kaiken keskeltä löytyy myös ihania nukkekodinkalusteita, jokaisen pikkutytön unelmia. Sopii keräilijälle!

Vääksyntie 3, 17200 Vääksy

Lauran Kauppa Facebookissa

 

Zoom Design

Laatumerkkejä myyvä Sisustus- ja Lifestyletalo Zoom Design on kauniisti sisustettu myytävillä tuotteilla. Liikkeen valikoimista löytyy tapetteja, kankaita, pienhuonekaluja, sisustustekstiilejä ja – tavaroita, vaatteita ja koruja. Yrittäjäpariskunta Natalia Mesterton ja Tomi Kulmala tarjoavat myös kokonaisvaltaista sisustussuunnittelu- ja sisustusremonttipalvelua. Sopii laatutietoiselle!

Asikkalantie 2, 17200 Vääksy

www.zoomdesign.fi

 

Sisustuskahvila Kardemumma

Kardemummassa yhdistyy ihana sisustus- ja vaatemaailma kodikkaaseen kahvilatunnelmaan. Tuotevalikoimasta löytyy ympäri vuoden sisustustarvikkeita, kotimaisia saippuatuotteita, tuoksuvia kynttilöitä ja luonnon materiaaleista valmistettuja vaatteita. Kahvi tarjoillaan kauniissa kupissa ja sen seuraksi sopii tuore lohivoileipä, suosittelen. Sopii kahvittelijalle!

Anianpellontie 1, 17200 Vääksy

Sisustuskahvila Kardemumma Facebookissa

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.