Kevyet muunneltavat hyllyt ovat löytäneet paikkansa niin olohuoneista, keittiöistä, eteisistä kuin työhuoneista ja opiskelijabokseista. Kodin kirjahyllyjen tarve on muuttunut e-kirjojen ja muiden sähköisten tallenteiden myötä. Emme tarvitse enää massiivisia raskaita hyllykokonaisuuksia.

Keväisillä Tukholman Huonekalumessuilla nähtiin jo viitteitä uudenlaisista hyllyratkaisuista. Suomalaisten oli mahdollisuus tutustua niihin viimeistään syksyn Habitare –messuilla.  Monipuoliset ja muunneltavat ratkaisut palvelevat kodin erilaisia tarpeita. Järkevät ja toimivat järjestelmät helpottavat arkea, jossa on helppoa pitää kaikki paikoillaan.

Uutuuskalusteet ovat saaneet päälleen mustan värin, jota on maustettu aidolla puulla tai valkoisella. Valkoisia seinäpintoja vasten mustat kalusteet luovat tyylikkyyttä.

 

Muotoilija, sisustusarkkitehti Tapio Anttilan suunnittelema uusi Link hyllysarja on kokonaan puinen, helposti muunneltava sekä erilaisiin sisustuksiin mukautuva.

 

Link hyllysarja on taidokasta puuntyöstöä parhaimmillaan. Nurmelan valmistama Link kuuluu Tapio Anttila Collection sisustustuotekokoelmaan.

 

Kaari on Artekin ja Ronan & Erwan Bouroullecin yhteistyön ensimmäinen tuotesarja. Kaari-sarja koostuu seinähyllyistä, kirjoituspöydästä, pöydistä ja pienistä hyllyistä.

 

Seinäkiinnitteinen uusi Kaari työpöytä ja perinteinen 69 tuoli ovat loisto yhdistelmä. Kaaressa on onnistuttu löytämään oma estetiikkansa, joka erottaa sen klassisesta Artekin muotoilusta.

 

Lundia Classic on suomalaisten kotien rakastettu klassikko, joka on täydentynyt mustalla versiolla. Tikkaista ja hyllyistä koottavat kokonaisuudet ovat palvelleet jo useampaa sukupolvea.

 

Lundian Classicin voi muokata ja muuttaa miltei loputtomiin. Se kasvaa tai kutistuu tarpeitten ja elämäntilanteen mukaan.

 

Elfan hyllyjärjestelmällä on totuttu saamaan muunneltavia kokonaisuuksia monenlaisiin tarpeisiin. Sparring+ -sarjan viimeistellyt uutuudet lisävarusteineen lisäävät entisestään tuotteiden monipuolisuutta.

 

Mustista hyllyistä koottu Sparring+ kokonaisuus näyttää hyvinkin kalustemaiselta ja sopii erinomaisesti esim. loft – henkiseen asuntoon.

 

www.tapioanttilacollection.fi

www.artek.fi

www.lundia.fi

www.elfa.com

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.