Helmikuun alussa kokoontuivat sisustusalan ammattilaiset Tukholman huonekalumessuille. Tukholma ei pettänyt tälläkään kertaa. Huonekalujen ja valaisimien täyttämät hallit Älvsjön messukeskuksessa kokosivat kattavasti Skandinaavisen suunnittelun uusimmat helmet. Messujen lisäksi kaupungissa oli runsaasti erilaisia designtapahtumia ja sisustus- ja lifestyle liikkeissä oli teemailtoja ja avoimia ovia.

Sisustuksen trendit seuraavat muotimaailman menoa, samoja värejä ja kuoseja löytyy verhoilukankaista. Messutuliaisina tarjoilemme uusia muotoja, vanhoja tuttuja, hempeitä värejä, kevyitä ratkaisuja ja viimeisteltyjä yksityiskohtia.

Tyylikästä retroa

Tekniikka on mahdollistanut radioiden ja äänentoistolaitteiden pienentymisen vuosi vuodelta, äänen siitä kärsimättä. Nettikaupat ovat pullollaan erilaisia retroradioita, mutta Tukholmassa vastaa tuli oikea namupala. Vifan radiot. Tanskalainen Vifa oli nimennyt tuotteensa pohjoismaiden pääkaupunkien mukaan; Helsinki, Stockholm ja Copenhagen. Näissä radioissa on taidokasta muotoilua ja upeita yksityiskohtia.

 

Pompulanauhat takaisin

Verhoilukankaissa näkyi myös retrohenkisyyttä. Kuosillisia kankaita oli samettipintaisina ja plyysisamettisina. Pitkät sivuverhot sidotaan pompulanauhoilla nippuun ja samaa pompulanauhaa käytetään koristamaan sohvatyynyjä. Päivitä tyynyt talviasuun laittamalla villatupsut kulmiin. Kuvien tekstiilit ovat Romon.

 

Let´s never forget the first time we met

Muutama vuosi sitten tapasin näillä samoilla Tukholman messuilla ensimmäistä kertaa ihanat sisarukset Betten ja Cillan. Se tapaaminen jäi mieleen. He olivat innostuneita, positiivisia ja tuotteisiinsa uskovia nuoria naisia. He olivat ensimmäistä kertaa messuilla. Sen jälkeen olen seurannut heidän menestystään. Enkä ole unohtanut ensimmäistä kohtaamistamme. Tukholmassa oli esillä BEdesignin Lume naulakko ja Fan tuoli.

 

Väriä säästämättä

Keittiövälineet ja kodin pientavarat ovat saaneet lisää väriä. Normann Copenhagen sävytti salaattiottimet ja juustoraastimet hennoilla pastellisävyillä. Normann Copenhagen on onnistunut osuvasti luomaan uutta Pohjoismaista muotoilua. Heidän tuotantonsa jatkaa tanskalaisen suunnittelun vankkumatonta linjaa, joka on skandinaaviseen makuun.

 

Selkeää ja simppeliä

Hem on tullut markkinoille uudistamaan huonekalualan verkkokauppaa. Tuotteet ovat selkeitä ja yksinkertaisia. Kerstin Sylwanin ja Jenny Stefansdotterin Hem:lle suunnittelema Kuu lamppu on hauska ja leikkisä.

 

Kevyesti kestävää

Julkisten tilojen kalusteiden valmistajana Mobel on löytänyt tuotteisiinsa modernia kepeyttä.  Mobelin korkeatasoinen muotoilu on palkittu useissa kotimaisissa ja kansainvälisissä design kilpailuissa. Osa tuotteista on valittu myös pysyväisnäyttelyyn Chicago Athenaeumiin. Kuvan pastellinväriset Kila tuolit ja mustan Viuh tuolin on suunnitellut sisustusarkkitehti Jouko Järvisalo. Julkisen tilan kalusteet voivat olla myös siroja ja värikkäitä.

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.