Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola antaa vinkit sisustukselliseen shoppailupäivään Tampereella.

Tampereen sisustustarjonta on monipuolinen. Kullakin kivijalkamyymälällä on oma erottuva tyylinsä. Sisustuskierroksella näkee samalla kaupungin koko keskustan, sillä putiikit ovat hajaantuneet Tammerkosken molemmin puolin.

 

Sisustuspäivä Tampereella kannattaa aloittaa nauttimalla vastapaahdetut aamukahvit esimerkiksi tunnelmallisessa Mokkamestarit -kahvilassa (Verkatehtaankatu 9). Kahvilan sisustuksen on suunnitellut paikallinen Muotoa -toimisto.

 

Design Boulevard

Aamukahvin jälkeen voi suunnata kohti lähistöllä sijaitsevaa Design Boulevard:ia, joka sijaitsee 1928 valmistuneessa punatiilitalossa. Innovatiivisuutta ja kestävää muotoilua painottava Design Boulevard on aarreaitta, joka osaltaan haluaa täydentää Tampereen design- ja kulttuuritarjontaa. Valikoiman tuotteet ovat yksilöllisiä, tarkoin harkittua muotoilua ja tuotteella täytyy olla kantava idea kuten ekologisuus, tarina, muoto tai todellinen innovaatio. Tuotteet ovat eri puolilta Eurooppaa ja kotimaisien tuotteiden valikoimaa sekä omaa DSGNBLVD tuotemerkkiä kehitetään jatkuvasti.

Hatanpään valtatie 6

www.designboulevard.fi

 

Lina

Samasta korttelista löytyy uusi liike Lina, joka on erikoistunut turkkilaisiin Hamam -tekstiileihin. Puuvillaiset tekstiilit ovat valtavan monikäyttöisiä ja värejä ja kuoseja löytyy laaja valikoima.

Aleksanterinkatu 28
www.lina.fi

 

Lounaaksi kannattaa nauttia jotain kevyttä, jotta jaksaa sen jälkeen jatkaa ostoskierrosta. Kaksi aasialaistyyppistä ravintolaa sijaitsee ihan ydinkeskustan tuntumassa. Hans Välimäen Asian Bistro Masu (Hämeenkatu 3) sekä moderni japanilainen ravintola Maruseki (Hämeenkatu 31).

Lounaan jälkeen kannattaa poiketa Rautatienkadulla sijaitsevaan Mattokulmaan. Mattokulma on Tampereella vuodesta 1969 toiminut mattokaupan erikoisliike, josta löytyvät kotimaisten merkkien lisäksi tunnettuja kansainvälisiä edustuksia sekä aarteen etsijälle myös uniikkeja löytöjä.

 

Olennaisimmat sisustuskeskittymät ovat siis sillan kahden puolen. Toinen keskittymä on ydinkeskustassa Rautatienkadun ja Hatanpään Valtatien välisissä kortteleissa, ja toinen sillan toisella puolella Aleksis Kiven kadun molemmin puolin.

 

Ennen kuin jatkaa sisustusmatkaa sillan toiselle puolelle, kannattaa retki ajoittaa niin, että pääsee nauttimaan Hotelli Tornin Sky Barin Afternoon Tea Buffetista. (Arkisin klo 14-17) 14 € hintaan voi maistella suolaisa ja makeita suupaloja, teetä ja kahvia, niin paljon kuin haluaa ja kattaus on sekä maku, että näköaistia hivelevä.
Torni Hotelli, Moro Sky Bar, Ratapihankatu 43

 

Toinen laaja sisustuskeskittymä on Aleksis Kiven kadun molemmin puolin. Sieltä löytyy mm. Sisustus ID, joka on Tampereen keskustassa pisimpään toiminut yksityinen sisustus- ja huonekaluliike. Valikoima perustuu pohjoismaisiin klassikoihin ja uudemman muotoilun ajattomiin helmiin. Sisustus ID tarjoaa kokonaisvaltaisia ratkaisuja keittiökalusteista piensisustukseen sekä sisustussuunnittelupalvelua niin kotiin kuin julkisiin tiloihin. Valloittavana sisäänheittäjänä toimii kukkakauppa Mehitähti.

 

Domdom


Domdom on kahden sisaruksen haaveilun summa. “Valitse työ jota rakastat ja sinun ei tarvitse tehdä päivääkään töitä”, on kiinalaisen Konfutsen kerrottu joskus todenneen. Domdom:in tyyli on skandinaavisen raikas ja valloittavan kekseliäs. Valoisasta liikkeestä löytyy mm. kotimaisia Saanan ja Ollin tekstiilejä, graafisia seinäprinttejä, paperituotteita sekä sympaattisia House of rymin astioita.

Aleksis Kiven katu 30
www.domdom.fi

 

Live with Me

Live with Me:n industriaali valikoima koostuu valokirjaimista, rouheista puuesineistä ja metallivalaisimista ja peltikylteistä sekä canvasille painetuista graffiti -aiheista. Kierrätys, kestävä kehitys, ekologisuus ovat olleet punaisena lankana kun aarteita valikoimaan on etsitty pääasiassa Indonesiasta.

Aleksis Kiven katu 30
www.livewithme.fi

 

Tila & Ihme


Tila & Ihme on sisustusmyymälä sekä sisustussuunnittelutoimisto samassa osoitteessa. Myymälän valikoima on mielenkiintoinen sekoitus Vintagea sekä Glamouria. Yksilöllisten huonekalujen ja sisustusesineiden lisäksi tapetti- ja kangasmallistosta löytyy tunnettuja edustuksia kuten Ralph Lauren Home, Designer Guild sekä Romo. Tilan ja Ihmeeen konseptiin kuuluu myös tekstiilien ompelupalvelu.

Aleksis Kiven katu 13
www.tilaihme.fi

 

Finlayson

Tampereen Finlayson-myymälä sijaitsee edelleen paikassa, jonne se avattiin vuonna 1923, joten vierailu osoitteessa Kuninkaankatu 3 tekee sisustusmatkasta kulttuurihistoriallisen.
www.finlayson.fi

 

Seinäruusu


Tapetoijan taivas ja Suomen laajin valikoima tapetteja löytyy saman kadun toisesta päästä. Valikoimista löytyvät kaikki tunnetuimmat tapettivalmistajat, perinnetapetit vuosisatojen takaa, ja 50-, 60-, ja 70- luvun alkuperäiset kuosit, sekä trendikkäimmät uutuudet. Seinäruusun koko valikoima on onneksi saatavilla myös verkkokaupassa.

Kuninkaankatu 13

www.seinaruusu.fi

 

Huber

Tyylituristin Tampere -päivä kannattaa päättää ihanaan illalliseen ja upeaan interiööriin. Funkkismiljöössä sijaitseva pihviravintola Huber ei jätä kylmäksi, eikä nälkäiseksi.

Aleksis Kiven katu 13

 

P.S. Tampereen sisustuspäiväksi ei kannata valita maanantaita, koska useat ravintolat ja sisustuliikkeet ovat silloin suljettuja.

P.S. 2 Jos oikein rakastuu Tampereeseen ja ikävä yllättää, voi vielä myöhemmin tilata kotiinsa palan Tamperetta Pispala -kankaan muodossa: Pispala -kangas, Ikkunaplus.

 

Sisustusuunnittelija Suvi-Maria Silvola, www.apricus.fi

Valo siivilöityy mäntyjen oksien lomasta harmaaksi patinoituneelle terassille. Sisilisko paistattelee päivää pihakivellä. Täällä, keskellä Meikon luonnonsuojelualuetta Kirkkonummella, sijaitsee seesteinen pakopaikka kaupungin humusta ja kiireestä. Upea lodge-tyyppinen talo yllättää asujat moderneilla mukavuuksillaan.

Talon ainutlaatuisen ominaisilmeen luovat valtavat ikkunapinnat sekä esille jätetyt punaruskeat kattoparrut. Varsinkin talon päätyjen kolmioikkunoiden efekti on upea – päämakuuhuoneen nukkujat heräävät aamuisin kuin keskellä metsää. Asukkaat pääsevät osaksi Suomen luonnon upeata kausivaihtelua ja talon vaalea sisustus sopiikin kaikkiin vuodenaikoihin. Näkyipä ulkoa sitten kiiltävä hanki tai helottava ruska, valkoiset lattiat ja tumma puu näyttävät hyvältä.

Katon massiivipuun jättäminen esille on ollut rohkea sisustuspäätös, mutta se on kannattanut. Talo erottuu edukseen ja näyttää ajattomalta. Joka huoneessa toistuva puuelementti myös sitoo kodin osaksi ympäröivää luontoa. Vaikka 220 neliömetrin talo onkin kookas, se sulautuu silti laudoituksena värin ansiosta maastoon erinomaisesti.

Suositun keittiötrendin mukaisesti talon keittiössä ei ole yläkaappeja lainkaan. Säilytystilasta ei silti ole pulaa, sillä vaaleita, kiiltäväpintaisia alakaappeja löytyy kokonaisen seinän mitalta.

Talossa on viisi makuuhuonetta, joista isäntäväki voi varata yhden vieraiden käyttöön. Makuuhuoneet on sisustettu tyylikkään yksinkertaisesti puisilla kalusteilla. Kolmannen kerroksen makuuhuoneen pulpettimaisen työpöydän ääreltä voi läksyjen tai töiden teon lomassa ihailla lumoavaa kansallispuistomaisemaa.

Makuuhuoneissa kaappitilaa on paljon: kaapit on muotoiltu veikeästi katon nousun mukaan, eikä yhtäkään senttiä ole hukattu. Talon sisustajalla on ollut silmää pienille, veikeille yksityiskohdille, kuten silmiään ja häntäänsä heiluttavalle kissakellolle kaappien yllä.

Maukkaan aterian jälkeen vieraat pääsevät saunomaan talon upeaan puiseen saunaan. Ylimmältä lauteelta voi löylyistä nauttien katsella jylhää metsämaisemaa. Saunan jälkeen saunajuomat voi korkata takkahuoneessa tulen ritinää kuunnellen. Upeassa takassa yhdistyvät yllättävällä tavalla punaharmaa graniitti ja valkoinen laastipinta.

Talon pihalla on tilaa juosta ja leikkiä. Kansallispuiston maasto on luonnollisessa tilassa, mutta puutarhan hoidosta kiinnostuneet pääsevät somistamaan terassin ympäristöä. Pihan hoidosta ei onneksi tarvitse ottaa paineita, sillä kesyttämätön luonnollisuus sopii loistavasti talon tunnelmaan.

Vaikka tämä koti on varsinainen piilopirtti, se ei ole silti kaukana sivilisaatiosta. Kirkkonummen keskustasta ajaa talon pihaan vain kymmenisen minuuttia, joten kaupassa käynti tai vieraiden hakeminen Kirkkonummen asemalta käy joutuisasti.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kirkkonummella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Huolella kunnostettu ja sydämellä sisustettu koti Tampereen Pyynikillä huokuu lämmintä talonpoikaistunnelmaa. Kaksikerroksinen kolmio on kaunis pala Tampereen historiaa.

1920-luvulla rakennettu talo hurmaa ajalle ominaisilla piirteillään: ikkunat ovat suuret ja ruudulliset, huonekorkeutta on reilusti ja alkuperäiset hirsiseinätkin ovat näkyvillä. Reilun sadan neliömetrin kokoisen kolmion alakerrassa sijaitsevat olohuone, keittiö, ruokahuone, kylpyhuone ja parveke.

Asunnon sisustus on kodikas kokoelma erilaisia huonekaluja, jotka sopivat kodin tunnelmaan täydellisesti. Olohuoneen houkuttelevan pehmeän nahkasohvan kaverina on pyörillä seisova rustiikkinen sohvapöytä. Nurkassa seisoo kirkkaanpunainen nojatuoli ja kirjahyllyn antimiin voi syventyä lukupöydän ääressä. Huomion olohuoneessa kuitenkin kiistatta vie upea hirsiseinä. Hirsiseinälle on ripustettu kaunis antiikkinen maailmankartta ja vanhoja tauluja keventämään tummaa pintaa.

Talvisin olohuonetta lämmittää massiivinen vuolukivinen takka. Takan loimussa on ihana lueskella kirjoja lukupöydän äärellä tai nauttia lämmöstä sohvalla viltin alla. Takan kyljessä on myös kookas kivitaso, jolla voi istuskella lämmittelemässä kovimpien pakkasten aikaan.

Lasisten pariovien kautta pääsee olohuoneesta valoisaan ruokailuhuoneeseen. Talon kulmahuoneen suuret ikkunat saavat huoneen tuntumaan kesäiseltä verannalta. Huoneen väripilkku on pullonvihreä pöytä ja sitä ympäröivät tuolit. Kiiltäväpintainen astiakaappi lasisine liukuovineen muistuttaa hieman mummolan tunnelmasta. Monikäyttöinen tila toimii myös vierashuoneena sivusohvan ansiosta.

Keittiön kiinnostavin yksityiskohta on keittiön lattialaminaatin ristikkokuvio, joka toistuu myös vinossa seinälaatoituksessa ja astiakaapin lasiovissa. Keittiön päävärit ovat lämmin puu ja sitä tasapainottava valkoinen. Jykevän hirsiseinän pariksi on valittu teemaan sopivat, maalaisromanttiset kaapistot, joita piristää moderni vinolaatoitus ja kiiltävä taso. Keittiön tiskiallas on kaksiosainen ja amerikkalaistyylisen kookas, jotta arjen askareet sujuisivat vaivattomasti.

Kodin yläkerta on remontoitu ja otettu käyttöön vasta kahdeksan vuotta sitten. Vinokattoiseen tilaan on rakennettu tilava makuuhuone ja tasokkaasti varusteltu kylpyhuone ja sauna. Saunatilat edustavat suunnittelultaan alakertaa pelkistetympää tyyliä. Suihkutilan suurten valkoisten seinäkaakelien yhtenäisen pinnan rikkoo liuskekivinen tehostelaatta. Myöskin saunassa kiukaan yllä on samanlainen grafiitinharmaa, joskin rosoisempi tehostelaatoitus. Saunan lauteiden ja seinäpaneelien vaalea puu jatkuu luontevasti myös kylpyhuoneen vinossa katossa. Kattoon puhkaistun kaarevan ikkunan alla on juuri sopiva paikka ylellisen kokoiselle poreammeelle, jossa voi rentoutua taivasta katsellen.

Kaarevat ikkunasyvennykset tuovat valoa myös yläkerran avaraan makuuhuoneeseen. Täällä katto on maalattu valkoiseksi, jotta se sointuisi yhteen kauniin lautalattian kanssa. Suora seinäpinta on tapetoitu pystyraitaisella, kullansävyisellä tapetilla. Makuuhuoneen sisustuksen sävyt ovat harmonisen vaaleita, tehostettuna lämpimän puun sävyillä. Yläkerran nurkkaukseen on tehty mukava soppi, jossa voi vaikkapa soitella kitaraa tai lueskella lehtiä divaanilla loikoillen. Nurkasta löytyy myös pieni säilytystila, joka on piilotettu somalla bambusäleiköllä.

Vaikka Pirkankadun idyllisestä kodista on Tampereen keskustaan vain viiden minuutin kävelymatka, saa kotipihassa lekotella rauhassa. Myös kaikki tarvittavat palvelut kouluista terveysasemiin ovat lähietäisyydellä. Tämä kotoisa pala Tampereen historiaa on toimiva koti myös nykypäivän asukkaille.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Tampereella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.