Skandinaavinen muotoilun esiinmarssi Tukholman huonekalumessuilla oli suomalaisen huonekaluteollisuuden juhlaa, esillä oli uutta muotoilua yhdistettynä taidokkaaseen puunkäsittelyyn. Pehmeät puuteriset pastellivärit näyttivät kevään värimaailman suunnan, muun muassa vaalean vihreä, sininen ja roosa. Materiaaleissa esiin nousivat luonnonmateriaalit kuten puu ja nahka.

Tukholman huonekalumessut tuovat vuosittain esille pohjoismaiden kalustevalmistajien parhaimmistoa, uusilla muodoilla ja uusilla väreillä. Messujen Greenhouse areenalla esittäytyivät kansainväliset muotoilijat ja muotoilukoulut, joukossa useita suomalaisia lahjakkuuksia. 

 

Suomalaiset kalustevalmistajat loistivat Tukholman huonekalumessuilla kirkkaasti. Hakolan Day-tuoli sai ensiesittelyn Tukholmassa.

 

Nikarin December-tuolissa on upea nahkainen istuinosa ja Café Classic-jakkara kätevä pikkutuoli, joka mahtuu pieneenkin tilaan. 

 

Pehmustettu versio täydentää Lavitta-tuoteperhettä lounge-tuolilla. Kuvan tuoli on pähkinäpuuta ja valmistaja Poiat.

 

Enean System-pöytä, Lottus-tuoli ja Puck-rahi edustavat kokonaisuutta, jollaisia nykyään kootaan erilaisista ja erivärisistä kalusteista. Kuppituolit ovat tuolien klassikkoja. 

 

ILMEIKKÄITÄ SEINÄHYLLYJÄ

Kevyiden hyllyköiden voittokulku jatkuu. Hyllyjä voi ryhmitellä seinille joko ryhmitellen tai yksitellen. Vaaleanpunainen hylly on tanskalaisen Nomessin ja kevyt musta hylly on Lasse Sortkkjaerin. Ruotsalaisen Mazen Pythagoras-hyllykön juju on metallisessa kiinnittimessä, jonka voi sijoittaa hyllyn ala- tai yläpuolelle.

 

Valkoisia hyllyjä edustavat String ja Hakolan Lempi-hylly.

 

SARJAPÖYTIÄ JA NYPPYLÄMATTOJA

Oleskelutiloihin laitetaan erikokoisia pöytiä ryhmiin ja yksitellen. Pöydät muodot voivat vaihdella neliöstä ympyrään ja kuutioon. Mattoihin on tullut erilaisia pintoja, jotka sopivat etenkin puisten huonekalujen kanssa.

 

Sarjapöydät ovat tulleet jäädäkseen siirreltävyyden ja monimuotoisuutensa ansioista. Pyöreät pöydät ovat Rowicon ja Kuusio-pöydät Antrei Hartikaisen.

 

Tiscan Olbia Montana sopii hyvin puisten huonekalujen pariksi. Tiscan villamattojen valikoimista löytyy 96 väriä ja 26 erilaista struktuuria. 

 

VIIMEISTELTYJÄ YKSITYISKOHTIA

Huonekalujen ja tekstiilien lisäksi kotiin on saatavilla taidokkaita ja yksityiskohdiltaan viimeisteltyä kodin pientavaroita, joilla saa ilmettä.

 

Vaahterasta valmistetut Verso-salaattiottimet ovat Antrei Hartikaisen huipputyötä.

 

ORNA by johan valmistaa suomalaisesta koivusta pientarvikkeita, kuten kirjekuoriboxeja ja avaimenperätelineitä.

 

Hakolan Lazy-sohva on nimensä mukaisesti laiskotteluun kutsuva. Käsinolla olevaan nahkataskuun saa sopivasti esim. kaukosäätimen.

 

Studio Kaksikon eli Salla Luhtaselan ja Wesley Waltersin käsipeili on suunniteltu Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi Mobile Home 2017 – paviljonkiin Pariisiin.

 

Antrei Hartikainen valmistaa taidokkaita pieniä puulusikoita vaahtera-, pähkinä- ja kirsikkapuusta.

 

Ihana Vitran Home Sweet Home – vieraskirja kerään muistot ystävien vierailuista kodissasi.  Vieraskirjan design Alexander Girard.

 

Tukholman huonekalumessut  7.-11.2.2017

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.