Lue alta vinkit, missä design- ja sisustusystävän kannattaa vierailla Tallinnassa. 

Viron pääkaupunki Tallinna on kohtuullisen kokoinen ja kompakti kaupunki joten yksikin päivä riittää monessa paikassa vierailuun, jos etukäteen tietää, missä ne sijaitsevat. Designista ja sisustuksesta kiinnostuneet löytävät sataman läheltä keskikaupunkiin asti monia mielenkiintoisia sisustus- ja designpuoteja. Keskustasta pääsee julkisilla kulkuneuvoilla (linja-autot nro 5, 18 ja 36 ja raitiovaunut nro 3 ja 4) helposti myös esimerkiksi Pärnun maantielle, mistä löytyy monet suurimmat huonekalumyymälät.

 

Intera myy kansainvälisiä laadukkaita tuotemerkkejä ja on Vitran virallinen jälleenmyyjä Virossa. Myymälästä löytyy esimerkiksi laaja valikoima Vitran pienesineitä. Pärnu mnt 160 D. 

 

Vepsäläinen/Bo Concept salongissa on hyvä mahdollisuus vertailla tuotevalikoimaa, esillepanoja ja hintoja Vepsäläisen Suomen myymälöihin. Pärnu mnt 158/1.

 

Muster -sisustussalongista löytyy laaja valikoima tuotteita romanttisen tyylin eri skaaloilta. Pärnu mnt 139. 

 

Estonian Design House myy virolaisten muotoilijoiden huonekaluja, valaisimia, vaatteita, asusteita ja koruja. Myymälä löytyy Solarisen kauppakeskuksesta, joka sijaitsee Estonia-teatteria vastapäätä. Estonia Puiestee 9. Toinen Estonian Design House-myymälä löytyy osoitteesta Kalasadama 8.

 

Heti Estonian Design House myymälän vieressä Solarisen keskuksessa on Les Petites -myymälä, josta löytyy virolaisten suunnittelijoiden, taitelijoiden ja valmistajien tuotteita – vaatteita, koruja, kosmetiikkaa jne. Kuvassa Viron yhden tunnetuimman korumuotoilijan Tanel Veenren korvakorut. Les Petitesillä on myös toinen myymälä osoitteessa Telliskivi 60A.

 

Tallinn Design House on virolaisen muotoilun edustustila Rottermannin kvartalissa. Myymälässä voi tutustua ja ostaa virolaista muotoilua ja tuotemerkkejä ja sen tiloissa voi järjestää erilaisia tilaisuuksia, esittelyjä ym. Kuvassa Karmen Saatin keraamiikkaa, KOOSdesign liinat sekä 4ROOM:in valaisin. Rotermanni 14.

 

Tali-myymälä Balti Jaaman lähettyvillä edustaa yhtä suurimpaa designmyymälää Virossa. Avarissa tiloissa on mukava tutustua virolaisten taitelijoiden, huonekalu-, muoti- ja korusuunnittelijoiden tuotantoon. Kotzebue 33.

 

Kansainvälisesti tunnetun tekstiilisuunnittelijan Mare Kelpmannin liike löytyy Telliskiven Loomelinnakusta. Täällä voi tutustua Mare Kelpmannin sisutustekstiileihin ja vaatteisiin. Balti Jaaman lähettyville jäävästä Telliskiven Loomelinnakusta löytyy lisätietoa täältä.   

 

Balti Jaaman uusi tori on ehdottomasti vierailemisen arvoinen. Uuden tilan arkkitehtuurista on vastannut Viron huippuarkkitehtitoimisto Koko. Torirakennus on viihtyisä mukava kauppahalli, josta löytyy perinteisen torin lisäksi ruokakioskeja ja trendikkäitä katuruokapaikkoja, kahviloita ynnä muita puoteja ja myymälöitä.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.