Uusi koti on useimmiten iloinen asia, mutta muuton jälkeen uuden kodin sisustaminen saattaa tuntua haasteelliselta. Poimi alta sisustusvinkit, joiden avulla onnistut! 

 

1. Remontoi ajoissa


Tee tai teetä isommat remontit ja pintakäsittelyt jo ennen asuntoon muuttoa. Vaikka kuinka houkuttaisi säästää asumismenoissa ja muuttaa uuteen asuntoon jo remonttivaiheessa, on pölyn ja sekamelskan keskellä hankalaa ja epämiellyttävää asua. Lisäksi lattianhionnat ja niiden pintakäsittelyt voivat olla jopa mahdottomia toteuttaa, kun kaikki tavarat ovat jo paikallaan.

 

2. Hankkiudu eroon turhasta


Käy läpi ja karsi kaikki käyttämättömät, turhat tavarat ja vaatteet hyvissä ajoin ennen muuttoa. On turha täyttää uuden kodin kaappeja tai säilytyskomeroita sälällä, mikä ei aiemminkaan päässyt käyttöön asti. Ota mukaan vain tavaraa, jota todella tarvitset. Kun jokaisella tavaralla on paikkansa, pysyy koti siistinä ja toimivana.

 

3. Karsi myös kalusteita


Vie kaatopaikalle, laita kierrätykseen, myy tai lahjoita rikkinäiset, liian isot tai pienet kalusteet ja tarkastele kriittisesti myös muuten tyyliin sopimattomia kalusteita. Kodissa saa näkyä kerrostumia eri aikakausilta ja elämäntilanteista, mutta samaan kotiin ei tarvitse sijoittaa joka ikistä aiemmin omistamaansa kalustetta. Tarkastele vasta tämän jälkeen onko tarvetta uusille hankinnoille.

 

 

4. Suunnittele etukäteen


Piirrä uuden kotisi pohjapiirros ruutupaperille siten, että yksi ruutu vastaa aina kymmentä senttiä. Tee sen jälkeen isoimmista kalusteistasi paperimallit samalla mittakaavalla ja leikkaa ne irti paperista. Asettelemalla oikeassa suhteessa olevia kalusteita pohjan päällä, on helpompi hahmottaa, paljonko tilaan oikeasti mahtuu kalusteita. Tyhjää tilaa on vaikea hahmottaa mittakaavaan, mutta tällä tavoin onnistut. 

 

5. Aloita isoimmista kalusteista


Huoneiden sisustus kannattaa aloittaa aina isoimmista kalusteista. Sijoittele olohuoneessa paikalleen ensimmäiseksi sohva, makuuhuoneessa sänky, ruokailutilassa ruokaryhmä jne. Ota sijoittelussa huomioon myös kalusteen käytön vaatima tilantarve jättämällä tarpeeksi tyhjää tilaa niiden ympärille. Huomio myös pistorasioiden paikat, jotta saat esimerkiksi valaisimia sijoitettua tarpeeksi istuinryhmän tuntumaan. Mieti ovelta huoneeseen aukeavaa näkymää – tv ei ole tältä kantilta katsottuna kaunein mahdollinen esine.

 

 

6. Mitoita matot oikein

 

Liian pieni matto saa tilan tuntumaan pienemmältä ja huoneen ilmeen hajanaiselta. Olohuoneen maton tulisi ulottua ainakin hieman sohvan alle ja samoin istuinryhmään kuuluvien tuolien ja pöytien tulisi asettua maton päälle. Myös makuuhuoneessa yksi iso matto on visuaalisesti kauniimpi kuin erilliset pienet, sängyn sivuille ja päätyyn asettuvat, matot.

 

7. Viimeistele persoonallisesti


Unohda trendikkäät, mutta persoonattomat posliiniesineet tai julistetaulut ja viimeistele sisustus tauluilla ja esineillä, joilla on sinulle merkitys. Pienet taulut kannattaa sijoittaa isoksi ryhmäksi, sen sijaan että ripottelisit niitä ympäri asuntoa. Tee tauluista lattialle ensin toimiva kollaasi, mittaa välit ja vaikka valokuvaa kokonaisuus, ennen seinille kiinnittämistä. Voit myös halutessasi tehdä pahvimallit tauluista ja merkitä malleihin taulujen kiinnityspaikat. Pienellä vaivannäöllä säästyt ylimääräisiltä rei’iltä seinissä.

Katso muuttajan muistilistasta lisää muuttoasi helpottavia vinkkejä!

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.