Ruokapöytä on lähes jokaisen kodin keskipiste. Pöydän, ison tai pienen, ympärille kokoonnutaan nauttimaan päivän ateriat ja vaihtamaan perheen kuulumiset. Sen ympärille kokoonnutaan ystävien kesken jakamaan ilot ja surut. Kodin kalustustarpeita pohdittaessa sanotaan usein, ettei kalusteita, esim. vuoteita, tarvitse hankkia vieraita varten. Ruokapöytää valittaessa kannattaa kuitenkin varata muutama lisäpaikka vieraille ja ystäville.

Suomalainen puuosaaminen on aina ollut arvossaan. Sitä ei ole heilauttanut muovit, metallit eikä muut materiaalit. Joskus puisten huonekalujen asema on ollut hiukan taka-alalla, mutta nyt puu on taas muodikas. Ruokailutiloja komistavat näyttävät uniikit ruokapöydät.

 

Hakola Oy:n valmistama Woody-pöytä edustaa pohjanmaalaista puusepänperinnettä parhaimmillaan. Woody-pöydän on suunnitellut Annaleena Hämäläinen. Materiaalivaihtoehdot Woody-pöydässä ovat suomalainen lehtikuusi, tammi tai saarni.

 

– Jokainen Woody-pöytä on puusepän käsin paksuista puulankuista valmistama uniikki tuote, kertoo Hakola Oy:n luova johtaja Annaleena Hämäläinen. Hämäläinen kuuluu nuoreen, uuteen suunnittelijasukupolveen, joka on ottanut vastuuta suomalaisen huonekaluteollisuuden tulevaisuudesta.

 

Pöydän jalkarakenne on sorvattua, valkoiseksi maalattua koivua, eikä vie liikaa huomiota upealta kannelta. Woody-pöytä on puuseppä Petri Karjalaisen käsin Jurvassa valmistama taidonnäyte. Pöydät vakiokoot ovat 220cmx90cm, 250cmx90cm ja 280cmx90cm. Pöytää on saatavana tilauksesta myös omilla mitoilla.

 

Annaleena Hämäläisen suunnittelema Woody-sohvapöytä pääsi Habitare 2015 -messujen Toimittajien Tusinaan.

 

Muotoilija Jukka Setälän Boknäsille suunnittelema Touko-pöytä on moderni ja sirolinjainen, vaikka onkin kookas.

 

Touko-pöytä valmistetaan tammesta, koko 280cm x 100cm ja pöydän korkeus on 74cm.

 

Ilmari Tapiovaaran suunnittelema Pirkka-kalustesarja on yksi kaikkien aikojen suosituimmista suomalaisista kalustesarjoista. Vuonna 1955 suunniteltu Pirkka mukailee kepeästi suomalaisia talonpoikaishuonekaluja.

Taso on petsattua massiivimäntyä ja runko lakattua massiivikoivua. Kokovaihtoehdot 120cm x 70cm, 150cm x 80cm, 180cm x 80cm.

 

Artekille Ronan & Erwan Bouroullec suunnittelema Kaari pöytä edustaa uutta modernia linjaa. Runko on massiivitammea ja terästä, pöytätasoa saa linoleumista tai laminaatista. Yhdistelmävaihtoehtoja löytyy useita. Pöytätason koko on 200cm x 85cm.

 

Artekin klassikko Alvar Aallon vuonna 1935 suunnittelema pöytä 86 toimii aina. Materiaalivaihtoehtoina on koivu ja laminaatti. Pöydän koko on 210cm x 100cm. Pöydän ympärillä on Alvar Aallon suunnittelema tuoli 611.

 

Nikarin Café Basic –pöytä on Jenni Roinisen suunnittelema. Pöytää saa saarnesta ja tammesta. Pöydän pituusvaihtoehdot ovat 180cm, 240cm ja 300cm ja leveysvaihtoehdot ovat 80cm, 90cm ja 100cm.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.