Sisustussuunnittelija Johanna Mäkelä esittelee lempiliikkeitään Saarijärveltä ja Jyväskylästä. Mukana on vanhain tavaran liikettä, kukkakauppaa, piensisustustavaraliike ja modernia designia.

Niin paljon kun nautinkin pääkaupunkiseudun sisustusliikkeissä kiertelemisestä, löytyy myös keskisestä Suomesta aivan ihania pikku kauppoja, joissa tulee huokailtua aika ajoin. Alla esittelen mielestäni mielenkiintoisimmat. Varmasti monta on vielä kokonaan käymättä...

 

Vanhan tavaran liike Kaiho

Kaiho sijaitsee Saarijärven vanhassa keskustassa vesistön äärellä, 1860-lukulaisen kauppakiinteistön päädyssä. Kaiho ostaa ja myy aarteita sekä designia menneiltä ajoilta. Myytävät tavarat ovat pääsääntöisesti kotimaista tai ainakin Suomessa käytössä ollutta. Kaihossa ei kannata käydä kiireellä, tuhansien tavaroiden ihastelussa kuluu aikaa. Liike on tunnettu erityisesti vintage-valaisimistaan, joita käydään ostamassa ympäri Suomen. Kaihon omistajan rento ja positiivinen asenne sekä pikkuapulaisten (lastenlasten) oma pieni myyntikoju keskellä liikettä on uniikeinta, mitä olen kohdannut.

Paavontie 4, 43100 Saarijärvi

p.0400 677 391, velituomo.kuusela@gmail.com

aukioloajat: la 10-14 (kesällä useamminkin), muulloin sopimuksen mukaan.

 

Saarijärven Kukkakulma

Saarijärven kukkakulma on nykyaikainen ja nuorekas kukkakauppa. Yli sadan neliön tilojen värimaailman sekä kalusteiden ja myytävien tuotteiden sijoittelun ovat suunnitelleet kaksi paikallista sisustussuunnittelijaa. Leikko- ja ruukkukukkien lisäksi myynnissä ovat sesongeittain vaihtuvat raikkaan väriset ruukut, maljakot, kynttilätuotteet sekä pienet sisustustavarat.

Leikkokukkakaappi on aina niin houkutteleva runsaine valikoimineen, että tästä liikeestä et voi poistua ostamatta kodin piristykseksi floristin ammattitaidolla sitomaa kimppua!

Virastotie 2, 43100 Saarijärvi

p.014 421 570, kukkakulma@luukku.com

aukioloajat: ark.9-17 la 9-14 (kesäsunnuntaisin 10-14)

 

Pienikamari

Pienikamari on Jyväskylässä sijaitseva persoonallinen kulmakauppa. Oikea lahjojen, lelujen ja piensisustuksen aarreaitta. Myynnissä on trendikkäästi mm. Bloomingvilleä, Fermlivingiä sekä Mailegia. Littlephantin hurmaavia virkattuja soittorasioita unohtamatta. Pienikamarissa asioidessa tulee pakottava tarve ostaa uudet kahvi- ja teepurkit, mukeja, pahvirasioita, puulaatikoita, säästöpöllöjä, keittiöpyyhkeitä... Sloganinsa mukaisesti Pienikamarissa on ”suuria elämyksiä pienille ja pieniä yllätyksiä isoille”.

Nettikaupasta voi tilata kaikenlaisia ihanuuksia, mutta tämä liike pitää kokea paikanpäällä.

www.pienikamari.fi

Kilpisenkatu 9, 40100 Jyväskylä

p.014 621 887, annukka@pienikamari.fi

aukioloajat: ark.10-17.30 la 10-14.30

 

Sisustus Ilo

Tämä skandinaavista ja italialaista designia myyvä sisustusliike on erinomainen piristys maalaisromanttisen ylitarjonnan keskellä. Mielenkiintoisimpina merkkeinä mainittakoon Alessi, Kartell, Eva Solo ja Design House Stockholm. ILO on täynnä piensisustusta ja kivoja tuliaistavaroita, mutta sieltä saa myös täyden palvelun sisustussuunnittelua. Erityisesti Cole & Son's tapettivalikoimat ovat päätä huumaavat. Palvelu on iloista ja asiantuntevaa. ILOsta lähtiessä on hyvin palveltu olo! ILOn verkkokauppa on myös kurkistamisen arvoinen.

www.sisustusilo.fi

Yliopistonkatu 21, 40100 Jyväskylä

p.050 555 0330, sisustusilo@sisustusilo.fi

aukioloajat: ark.10-17 la 10-14

 

Sisustussuunnittelija Johanna Mäkelä

sisustussuunnittelu valopilkku.

info@sisustussuunnitteluvalopilkku.fi

040 590 8176

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.