Joulutunnelman luomiseksi ei tarvita paljoa tilpehööriä kotiin. Runsaan koristemäärän sijaan perinteinen siivous on olennaista – puhtaassa ja vähätavaraisessa tilassa valitut joulukoristeet pääsevät paremmin esille. 

 

Joulukuusi on monessa perheessä tärkeä joulun symboli. Kuusi on itsessään kaunis, eikä se tarvitse paljoa koristeita – yksinkertaiset, punaiset nauhat ja vaikkapa paperista leikatut lumihiutaleet ovat kätevä tapa puun koristeluun. Ne ovat myös kevyitä ja turvallisia, eivätkä paina liikaa oksilla. Kuva: Hemtex

 

 

Valoa ei voi olla koskaan liikaa pimeään aikaan, joten erilaiset valoköynnökset ovat helppo tapa tunnelman luomiseen. Niitä voi ripustaa ja kiertää erilaisiin paikkoihin ja pitää esillä myös joulun jälkeen. Kuva: Granit

 

 

Valkoinen pöytäkynttilä, joko aito tai sitten turvallisempi led-lamppuinen vaihtoehto, on klassikko – yksinkertainen, mutta samalla juhlava. Joulun kunniaksi voi erikorkuisista pöytäkynttilöistä koota vaikkapa tarjottimelle tai muulle alustalle isomman ryhmän. Kuva: House Doctor

 

 

Jouluna voi tuoda raikkautta ja vehreyttä tilaan myös muillakin kuin havupuilla. Kattovalaisin Hole XL on kaunis lasipallo, jossa on viistosti leikattu aukko. Lasipalloon voi sesonkien mukaan laittaa eri aiheisia koristeita. Jouluna siihen sopivat esimerkiksi puolukanvarvut. Kuva: Ellos

 

 

Makuuhuoneeseen joulutunnelmaa saa pirskottamalla petivaatteisiin jouluista liinavaatetuoksua tai silittämällä vuodevaatteet tuoksuvalla silitysvedellä.

 

 

Ruotsalaisen valmistajan LA:Bruketin valikoimasta löytyy tuoksuvaa silitysvettää sekä hurmaavan tuoksuisia tuoksukynttilöitä. LA:Bruketin merkkiä myy esimerkiksi Stockmann. Kuva: L:A Bruket

 

 

Leipominen on mainio tapa saada kotiin luonnollisella tavalla hyvää tuoksua ja siinä korostuu myös yhdessä tekemisen ilo. Tavaran sijaan voi joululahjaksi antaa itse tekemäänsä suklaata tai vaikkapa suklaanvalmistuskurssin. Aika kuluttaa tavarat, mutta kultaa muistot. Kuva: Granit

 


Joulukattaukseen on syytä satsata. Metsästä löytyvillä oksilla saa aikaan erittäin kauniin kattauksen, jonka etuna on myös ympäristöystävällisyys. Oksat voi polttaa juhlan jälkeen takassa. Kuva: House Doctor

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.