Skandinaavisissa kodeissa on nähty aina klassikkohuonekaluja. Arkkitehtina ja muotoilijana tunnettu Alvar Aalto on tunnettu paitsi rakennuksistaan myös monista huonekaluista. Alvar Aalto oli mukana perustamassa myös Artekia, joka oli mukana lanseeraamassa maailmalle pohjoismaisen muotoilun käsitettä.  Aallon ja Artekin tavoitteena oli tehdä huonekaluja, jotka ovat toimivia ja joita mahdollisimman moni voisi ostaa.

Tanskalainen huonekalujen valmistajan Fritz Hansenin klassikkotuolit Egg ja Swan tunnetaan laajalti muotojensa ansiosta. Klassikkotuolien suunnittelusta on vastannut Arne Jacobsen.

 

Viime vuosina Siesta- ja Pedro-tuoleja antiikkiliikkeistä metsästäneille tuli ilouutinen, koska Fasetti-antiikkikeskus päätti ottaa suomalaisen sisustusarkkitehti Carl-Gustav Hiort af Ornäsin suunnittelemat huonekalut uudelleen tuotantoon.

 

Sodan jälkeisessä Suomessa katsottiin eteenpäin, rakennettiin tulevaisuutta ja iloittiin pitkien synkkien vuosien jälkeen. Samaan aikaan solmittiin ennätysmäärä avioliittoja, perustettiin perheitä ja saatiin lapsia. Näihin uusiin koteihin ryhtyi Hiort af Ornäs suunnittelemaan ja valmistamaan kalusteita, kuten Siestan. Kuva Fasetti / Johannes Wilenius. 

 

Hiort af Ornäs suunnitteli 1952 Siesta-lepotuolin, jota on taas saatavilla. Siestan upeat muodot mahdollistavat monenväristen ja erilaisten kuosien käytön. Milanon Triennaalissa vuonna 1957 esitelty Siesta aloitti Fasetin Ornäsin uustuotannon. Kuva Fasetti / Johannes Wilenius) 

 

Carl-Gustav Hiort af Ornäs suunnitteli huonekaluja neljällä eri vuosikymmenellä. Ensimmäiset hänen muotoilemansa kalusteet otettiin tuotantoon heti toisen maailmansodan jälkeen vuonna 1944, ja viimeiset suunnitelmat Hiort af Ornäs muotoili 1970-luvun alussa. Pedro-tuoli on vuodelta 1952. Kuva Fasetti / Johannes Wilenius. 

 

Tärkein Hiort af Ornäsin tuotteiden valmistaja oli Puunveisto Oy, jota muotoilija johti itse. Yrityksen valikoimissa oli erityisesti istuimia; pieniä yleistuoleja ja näyttäviä lepotuoleja, kuten kuvan Pedro. Kuva Fasetti / Johannes Wilenius. 

 

Puunveisto Oy:n Pedro-tuolin kevyempi versio. 1950-luvulla Hiort af Ornäsin sanottiin olevan suunnittelija, joka pakotti huonekaluillaan muut suomalaiset kalustetehtaat nostamaan tuotteidensa laatua. Kuva Fasetti / Johannes Wilenius. 

 

Arne Jacobsenin vuonna 1958 suunnittelema Egg-nojatuoli rahilla on todellinen klassikko. Kuva Fritz Hansen. 

 

Toinen Arne Jacobsenin Friz Hansenille suunnittelema klassikkotuoli Swan on myös vuodelta 1958. Verhoilun valinnalla tuolista saa persoonallisia erilaisia versioita. Kuva Friz Hansen   

 

Vuodelta 2013 oleva Fritz Hansenin Ro-tuoli edustaa muotokieleltään 1950-luvun huonekaluja. Ro:n suunnittelutiimissä ovat olleet Cecilie Manz, Christian Dell ja Jaime Hayon. Kuva Fritz Hansen. 

 

Jaime Hayonin muotoilema Fritz Hansenin Fri-tuoli on vuodelta 2015. Tuoli on kaunis ja kestävä kaluste, jonka arvo säilyy vuosien saatossa ja jolle voi ennustaa pitkää ikää. Kuva Fritz Hansen. 

 

Alvar Aallon suunnittelema nojatuoli numero 400, joka tunnetaan paremmin nimellä Tankki, on yksi 1900-luvun huonekalumuotoilun ehdottomista merkkipaaluista.  Alvar Aalto suunnitteli Tankki-tuolin vuonna 1936 Milanon Triennaaliin. Kuva Artek.

 

Alvar Aalto suunnitteli korkeaselkänojaisen 401-klassikkonojatuolin vuonna 1933. Kevyt ja linjakas nojatuoli otettiin heti käyttöön Paimion parantolan sisustuksessa. Laadukas, kotimaisesta puusta valmistettu ja Suomessa käsityönä verhoiltu nojatuoli on kuulunut suomalaisten kotien sisutukseen jo vuosikymmeniä. Kuva Artek.

 

Eero Aarnion suunnittelema Pallotuoli on kuin tila tilassa, kuin turvallinen pesä, jonka uumeniin voi vetäytyä rentoutumaan ja oleilemaan itsekseen. Pallotuolin yksinkertainen veistoksellinen muoto on sen menestyksen salaisuus. Aarnio suunnitteli Pallotuolin vuonna 1963 ja siitä muodostui hänen kansainvälisesti tunnetuimpia töitään ja suomalaisen muotoilun ikoni. Kuva Artek.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.