Messingin ja kuparin sävyjä vilahtelee nyt paljon sisustuslehtien sivuilla. Niiden värit tuovatkin lämmön tuntua kotiin ja ne sopivat loistavasti monenlaiseen sisustukseen. Täältä löydät 10 metallinhehkuvaa sisustusvinkkiä.

1. Näyttävä ulkoasu

Upea ruukku on muotoilultaan hyvin perinteinen, mutta messinki tuo siihen modernin ja näyttävän ulkonäön. Valmistaja Skultuna. Hinta alkaen 75e, Room 21.

 

2. Monikäyttöinen kynttelikkö

House Doctorin kuparinen kynttelikkö on yksinkertaisen tyylikäs. Lasilaatikko on päältä avoin, joten sen voi halutessaan koristella. Hinta 19e, Room21.

 

3. Moderni klassikko

Nappula kynttilänjalka on muotoilultaan hyvin klassinen mutta myös moderni. Sen pelkistetyt ja pehmeät linjat tuovat raikkautta kodin sisustukseen ja kattauksiin.  Hinta 45,90e, Iittala.

 

4. Kätevä ja koristeellinen

Lankakoreissa on hyvä säilyttää erilaisia asioita, kuten vaikka tyynyjä tai huopia. Ne ovat myös ulkoasunsa puolesta ihastuttavat. Hinta 19,90e, Jotex.

 

5. Kaunis ja sisustuksellinen

Taottu metallitarjotin sopii kauniisti esille hyllylle nojaten tai alustaksi kynttilöille. Hinta 19,99e, H&M Home.

 

6. Pieni väripilkku

Maljakko on ihana pieni yksityiskohta sisustuksessa. Hinta 12,95e, Anno / Kodin1.

 

7. Trendikäs valaisin

Kiiltäväpintainen lattiavalaisin on todella trendikäs muotoilultaan. Hinta 109,95e, valmistaja By Rydéns, Hemtex.

 

8. Moderni versio perinteisestä

Vihersisustajalle amppeli on oiva hankinta ja tämä Bloomingvillen messinkinen versio on hyvin nykyaikainen ulkoasultaan ja varma katseenvangitsija kodin sisustuksessa. Hinta 44e, Scandinavian Design Center.

 

9. Pöytä ja tarjotin samassa

Pienen antiikkimessinkisen sohvapöydän muoto luo sille kevyen ilmeen ja näin ollen se sopii myös pienempään tilaan. Lisäksi kansi on irrotettava ja sitä voi hyödyntää tarjottimena. Hinta 79e, Ellos.

 

10. Moneen tilaan sopiva

Pyöreän kuparinvärisen peilin saa helposti ripustettua seinälle. Se on yksinkertaisuudessaan valloittavan kaunis sisustuselementti. Valmistaja House Doctor. Hinta 76e, Peroba

 

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.