Älykodeista puhuttaessa ensimmäisenä tulee mieleen talotekniikkaan kuuluvat turvalaitteet ja langattomat yhteydet kodin sähköisten laitteiden käyttämiseen, tutumpina saunan lämmittäminen kännykällä ja tv:n ohjaus kaukosäätimen avulla. Älylaitteiden lisääntyminen kodeissa aiheuttaa joskus kuitenkin johtojen sekamelskaa. Äänentoiston integroiminen huonekalujen sisään mullistaa kodin estetiikkaa ja toimivuutta, tuoden samalla korkeatasoiset elokuva- ja musiikkielämykset suoraan huonekaluihin.

Murean-älykalusteita kehittävä Artome Oy sai kutsun tammikuussa Kölnin kansainvälisten huonekalumessujen Venue-hallin ”Let´s Be Smart” -osastolle. Muren-älykalusteilla sisustettu Smart Home concept -konseptitalon olohuone sai ansaittua huomiota ja mielenkiintoa messuyleisöltä. 
Murean valmistaa älykalusteita, joissa on sisäänrakennettu korkealaatuinen äänentoisto. Älykalusteeseen on piilotettu korkealuokkainen äänentoistotekniikka, jolloin tv-taso muuntuu kotiteatteriksi, sohva kotiteatterin langattomaksi surround-kaiuttimeksi ja lipasto langattomaksi kaiuttimeksi.

Oleskelutila on levollinen ja rauhallinen kun äänentoistolaitteet on integroitu huonekalujen sisään ja häiritseviä johtoja ei ole. Vino soveltuu skaalautuvana tilaan kuin tilaan. Laatikostolla saadaan langaton monihuoneääni pienempiinkin asuntoihin. 

Murean valmistaa lipastoja ja tv-tasoja, joissa on sisäänrakennettu äänentoisto. Murean-tuotteet toimivat automaattisesti, eivätkä sisällä ohjelmistoja. Ne hyödyntävät muiden älylaitteiden ohjelmistoja ja ovat yhteensopivia kaikkien nykyisten älylaitteiden kanssa. Musiikki ja elokuvat toistuvat langattomasti. Älykaluste soveltuu myös vanhemman television kumppaniksi, kun haluaa toistaa television ääntä korkealaatuisesti.

 

Kesällä 2013 Toni Parikka sai mielenkiintoisen toimeksiannon. Asiakas halusi huonekaluun sisäänrakennetun piilotetun äänentoistojärjestelmän ja kaiuttimet. Äänisuunnittelijana Parikka tiesi tehtävän olevan mahdoton äänenlaadun kärsimättä. Vaadittaisiin täysin uudelleen suunniteltu, akustiikan huomioiva huonekalu. Ajatus jäi itämään Tonin päässä.
”Suomi on valtaisan äänentoisto-osaamisen lisäksi tunnettu rikkaasta huonekalualan historiasta”, Toni Parikka sanoo. ”Mitä enemmän asiaa mietin, sitä enemmän pohdin miksi ihmeessä ei näitä ole yhdistetty aiemmin?”

 

JÄTTIRUUDUT OVAT TULLEET JÄÄDÄKSEEN 

Televisioiden ruudut kasvavat ja laitteistot ohenevat jatkuvasti, mutta laadukkaalle äänentoistolle ei ole fyysistä tilaa. Ohuuden ihannoinnin seurauksena äänentoisto joudutaan rakentamaan ulkoisten kaiuttimien, sound barien ja laitteistojen varaan. 

 

Murean-älykalusteilla sisustaessa saadaan uskomaton äänenlaatu sisustuksen kärsimättä, ilman ylimääräisiä kaiuttimia, näkyviä laitteistoja ja johtoja, kuten Serene Cinema. Kölnin messujen älytalon olohuoneeseen toteutettiin kotiteatteri Serene Cinema -älytasolla.

 

SISÄÄNKÄTKETTY ÄÄNENTOISTO
Audiovisuaalisten järjestelmien tehtävänä on luoda tiloihin elämyksiä, helpottaa käyttäjien päivittäistä työtä tai tuoda ihmisille tietoa. 
Murean Serene Cinema-tasolla ja älysohvalla voidaan langattomasti luoda kotiin täydellinen kotiteatterielämys.

 

Audiovisuaalinen järjestelmän toiminta voi olla miten monimutkainen tahansa, mutta käyttäjälle se näyttäytyy mahdollisimman yksinkertaisena. Murean Serene-älylipasto, jossa värähtelyteknologian ja digitaalisen signaalinkäsittelyn avulla lipaston alin laatikko toimii kaiuttimena ja konkreettisesti puu soi, muun lipaston toimiessa säilyttimenä.

 

Murean on toteuttanut vuodesta 2005 alkaen ratkaisuja, joilla pystytään luomaan tilaan toivottu tunnelma. 

 

Murean Vino-kalustesarjaan kuuluu tv-tasoja ja erilaisia lipastoja, jotka kätkevät sisälleen laadukkaan äänentoiston. Stereo-tasolla luodaan vaivattomasti laadukas olohuoneen äänentoisto, laatikostolla saadaan langaton monihuoneääni pienempiinkin asuntoihin. Vino-malliston lipastot on saatavissa myös ilman äänentoistotekniikkaa.

 

Vino-lipasto kuuluu kalustesarjaan, joka kuuluu Iskun mallistoon. 

Artome Oy kehittää kalusteita, joihin integroidaan tekniikkaa ja älyä. Ensimmäiset mallistot on rakennettu tuottamaan ääntä, mutta yritys uskoo tulevaisuudessa myös muun teknologia piiloutuvan osaksi huonekaluja. Huonekalut tulevat muun muassa sisältämään television toiminnot ja mittaamaan ihmisten terveyttä.

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.