Kölnin kansainvälisillä huonekalumessuilla nähtiin harmoniaa ja runsautta. Värimaailmassa oli hempeitä pastellisia sävyjä, mutta myös rohkeita ja vahvoja boheemeja värejä. Klassikoiden lisäksi esillä oli uusia muotoja ja vanhoja tuttuja hyväksi havaittuja kalusteita, kuten kirjahyllyjä. Luonnonmateriaalit pitävät pintansa; puu, kivi, pellava ja nahka. Nyt jos koskaan konjakinvärinen nahkasohva on muodikas.

Kölnin kansainväliset huonekalumessut, imm Cologne 2017, avasi sisustusalan messuvuoden. Messuilla oli esillä kattavasti kodin huonekalut ja keittiöt. Värimaailma oli maltillisen säyseää, joskin mukaan mahtui rohkeampiakin vetoja. Erilaisten materiaalien yhdistäminen näkyi vahvasti esillä huonekaluissa. Massiivipuuta oli käytetty paljon huonekaluissa, keittiön kaapistoissa ja tasoissa.
Keski-Eurooppalaisten voimakkaammasta värien käytöstä kannattaa ottaa esimerkkiä.

 

Suosittu String-hyllystö esiteltiin viime vuonna mustana ja tänä vuonna oli kokovalkoisen vuoro.

 

Raikas kokonaisuus esim. lastenhuoneeseen syntyy valkoisesta hyllyköstä, joka värittyy kirjoista ja leluista.

 

PUUTA JA MUITA LUONNONMATERIAALEJA
Kirjahyllyt eivät ole kadonneet mihinkään kodeista. Ne ovat yhä oleskelutilojen peruskalusteita, joko jykevänä massiivipuisina tai moderneina kevyinä versioina. Hyllyille laitetaan kirjojen lisäksi kauniita koriste-esineitä ja muita tärkeitä tavaroita – kuten parhaimmillaan 1960-luvulla.

 

Massiivipuinen kirjahylly Team7.

 

Jykevien hyllyköiden vastapainona messuilla oli esillä todella ohuita hyllyratkaisuja. Ilmavuutta saadaan vielä lisää ohennetulla reunalla.

 

Kotien tunnelmasta tulee mökkimäinen puun ja luonnonkiviseinän myötä. Sohvapöydissä näkyi myös paluuta entiseen. Team7 oli varustanut tammisen sohvapöydän laatikolla, jossa oli hienoa puunkäsittelyä.

 

Nahkasohvat olivat poikkeuksetta konjakin väristä nappanahkaa. Sohvat Sits ja Maxalto.

 

MONENKIRJAVAT SOHVAT JA TUOLIT
Sohvien ja tuolien verhoiluissa oli käytetty nahan lisäksi muodikasta samettia, ja värejä.

 

Vitran sohvissa on muotoja ja värejä, punainen on Jasper Morrisonin suunnittelema ja vihreä on Isamu Noguchin suunnittelema.

 

Vitran osastolla Artekin klassikkotuolit olivat saaneet hennon harmaan ja keväisen keltaisen värit pintaansa.

 

Kuten sohvien niin tuolienkin verhoiluissa oli samettia. Calligarisin Igloo-tuoli oli verhoiltu muodikkaan petrolin värisellä sametilla.

 

Woodnotes esitteli Kölnissä uuden Siro-pikkutuolin, jonka käsinojat ovat nahkaa. Design Ilkka Suppanen ja Raffaella Mangiarotti.

 

KURKISTUS KEITTIÖÖN
Keittiössä näkyi kiinteisiin kaapistoihin yhdistettyjä avohyllyjä ja lokeroita. Kaapistojen päädyissä oli myös avohyllyjä. Väriä esiintyi altaissa, tasoissa ja välitilassa.

 

Kevyet metallihyllyt soluttautuvat hauskasti tämän keittiön kiintokalusteisiin.

 

Keittiön ainoa väri voi olla tason ja kaapistojen välissä.

 

Keittiö voi olla yksivärisen tyylikäs, mutta altaasta löytyy väriä. Korallipunainen, turkoosi, sininen ja jopa harmaa löytyy Villeroy & Bochin mallistosta.

 

Nyt ei vannoutuneen oman automerkin kannattajan tarvitse tyytyä lippikseen, Gorenje toteuttaa suosikkiautomerkillä varustetun jääkaapin.

 

imm cologne – The international interiors show 15.-21.1.2017

 

Tämä moderni koti on täydellinen suurien vierasjoukkojen kestitsemiseen. Avointa tilaa on paljon ja huoneet yhdistyvät kauniisti toisiinsa muodostaen käytännöllisiä tilayhdistelmiä. Sisustuksen puhtaat linjat ja harmoniset värit tekevät kodista hienostuneen ja kutsuvan.

 

Olohuone, ruokailutila ja keittiö muodostavat suuren yhtenäisen tilan. Olohuoneen katseenvangitsijana toimivat sen isot lasipinnat. Upean maiseman paljastava ikkunaseinä jatkuu ruokailutilan kautta keittiöön. Keittiön kalustus on tummanpuhuvan klassinen selkeine linjoineen. Metallinväriset kodinkoneet ovat Liebherrin ja Gaggenaun.

 

 

Kodin saunaosastoon kuuluvat pesutilat, oleskeluhuone sekä lasitettu terassi. Täällä saunominen ja illanvietto onnistuu isommallakin porukalla. Oleskeluhuoneen lattia on laatoitettu isoilla mustilla kaakeleilla, joten märillä jaloilla voi tepastella ympäriinsä huoletta. Oleskeluhuoneesta pääsee ulos terassille jäähdyttelemään löylyjen jälkeen, ympärillä olevasta luonnosta nauttien. Terassilla voi istuskella myös talvella palelematta takan ja kattolämmittimien ansiosta.

 

 

Mustaksi maalattu sauna toimii voimakkaana vastakohtana talon muuten vaalealle sisustukselle. Metallinen siro kiuas on kuin koru keskellä tummaa puista huonetta. Tunnelmallinen valaistus saunaan on luotu lauteiden alle sijoitetuilla valoilla sekä kahden seinän ikkunoilla. Lauteilta voi ihailla alati muuttuvaa kaunista saaristomaisemaa yksipuolisesta peilipintaisesta ikkunasta, josta näkee myös oleskelutilaan ja terassille.

 

 

Väsymyksen iskiessä voi terassilta luikahtaa talon päämakuuhuoneeseen. Makuuhuoneen yksinkertainen sisutus yhdessä tummanharmaan ja valkoisen luoman kontrastin kanssa tekevät tilasta harmonisen ja rentouttavan. Tummien värien leikki jatkuu myös talon toisessa makuuhuoneessa. Huoneen seinät ja lattia ovat mustat, jättäen katon ainoaksi valkoiseksi pinnaksi. Näyttävä Eiffel-tornin kuva tuo urbaania tunnelmaa huoneeseen.

 

 

Kultaranta Resort, alue josta tämä koti löytyy, sijaitsee Naantalin keskustan ja vanhan kaupungin läheisyydessä. Kultaranta on kuuluisa rannoistaan, golfkentistään sekä ravintola- ja spa-palveluistaan. Koulu ja päiväkoti sijaitsevat vain kahden kilometrin päässä, mikä tekee alueesta lapsiperheystävällisen. 

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Naantalissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä vuonna 1960 rakennettu koti on modernisoitu täysin talotekniikan osalta talon klassista henkeä kunnioittaen. Näyttävä koti tarjoaa monia mahdollisuuksia leppoisaan yhdessäoloon vaikkapa koti-spassa rentoutuen tai tilavalla terassilla grillaten.

 

Kodin avoimessa pohjaratkaisussa olohuone, ruokailutila sekä baari ovat yhtä suurta tilaa. Tämä mahdollistaa samassa huoneessa niin perheen yhdessäolon arjen keskellä kuin vieraiden viihdyttämisen viikonloppuisin. Vieraat voidaan esimerkiksi ohjata olohuoneeseen istuskelemaan ja ihailemaan suurista ikkunoista sisäpihalle avautuvaa maisemaa. Drinkkejä voidaan tarjoilla huippuvarustellusta baarista, josta löytyy Whirlpoolin viinikaappi, jääpalakone, olutjääkaappi ja Thoreaun vesi- ja hiilihappokone.

 

 

Talon keittiö on joka kokin unelma: se on mittatilattu Saari-keittiö, joka on varusteltu muun muassa höyry-yhdistelmäuunilla sekä saarekkeesta esiin nousevalla, moottoroidulla liesituulettimella. Keittiön sisustuksessa on käytetty samaa kaunista pähkinäpuun sävyä kuin ruokailusalissa ja baarissa. Lattia taas on laatoitettu kauttaaltaan mustavalkoisilla kaakeleilla, mikä tekee kokkausjälkien puhdistuksesta helppoa.

 

 

Talon makuuhuoneet ovat rauhan tyyssijoja, jotka sijaitsevat omassa siivessään. Päämakuuhuoneen harmoniset värit ja tarkkaan harkitut kalusteet tekevät tilasta tyylikkään kokonaisuuden. Vaaleanharmaa kokolattiamatto kruunaa hotellimaisen ilmeen ja estää askelten töminän. Tilaan myös tulvii kauniisti luonnonvaloa huoneen molemmissa päädyissä olevista ikkunoista.

 

 

Arkeen luksusta tuo alakerran tunnelmallinen spa-osasto. Saunassa Helon Fonda duo 8 -höyrykiuas on upotettu tyylikkäästi lauteisiin ja sen löylyistä pääsee nauttimaan haavasta tehdyillä lauteilla. Kylpyhuoneessa voi rentoutua Svedbergsin kylpyammeessa tai Inviionin lämpötuoleissa esimerkiksi takkatulta tai TV:tä katsellen. 

 

 

Westend sijaitsee merenrannassa Etelä-Espoossa noin kymmenen kilometrin päässä Helsingistä. Alueelta löytyy muun muassa suomen-, ruotsin- ja englanninkieliset päiväkodit ja koulut. Lisäksi Tapiolan palvelut ovat lähellä, samoin kuin Westendin liikekeskus. Westendissä voi nähdä myös Krepost Sveaborgiin kuuluneita ensimmäisen maailmansodan aikaisia linnoitusrakennelmia.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Westendissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.