Tarjotin on käytännöllinen, hyvännäköinen ja hauska kesälahja vaikkapa mökkituliaisena. Sillä on kätevä kantaa tarjoilua keittiöstä rakkaalle sänkyyn tai sisätiloista ulos terassille. Pienempiä tarjoittimia voi hyvin käyttää leipälautasina kun taas isommat sopivat mainiosti kakkujen alustoiksi. Tarjottimet eivät hajoa pudotessaan käsistä johtuen kevyestä vanerista, josta ne yleensä valmistetaan. Tarjotin voi toimia myös näyttävänä tauluna silloin kun se ei ole tarjoilukäytössä.

Saimaa-tarjotin, koko 20 x 27 cm, valmistaja Come to Finland. Hinta 24 €, www.cometofinland.fi

 

House Sparrow-tarjotin taiteilija Nadja Wedinin kuvittamana, halkaisija 38 cm. Hinta 34,95 €, Hemtex, www.hemtex.fi

 

Strawberries-tarjotin, koko 36 x 28 cm, valmistaja Emelie Ek. Hinta 39 €, www.scandinaviandesigncenter.fi

 

Palko-tarjotin, halkaisija 35 cm, valmistaja Aarikka. Hinta 35 €, www.aarikka.com

 

Hauki-tarjotin, koko 43 x 33 cm, design Sanna Annukka, valmistaja Marimekko. Hinta 47 €, www.marimekko.fi

 

Love Heart-tarjotin, jossa amerikkalaisen suunnittelijan Alexander Giradin kuvitus. Koko 28 x 28 cm, valmistaja Vitra. Hinta 69 €, www.finnishdesignshop.fi

 

Vadelma-tarjotin, halkaisija 41 cm, valmistaja Pentik. Hinta 39 €, www.pentik.com

 

Önskedröm-tarjotin, koko 33 x 33 cm, valmistaja Ikea. Hinta 4,99€, www.ikea.fi

 

Voikukka-tarjotin, jossa Elsa Beskowin satukirjasta tuttu hahmo, halkaisija 38 cm, valmistaja Design House Stockholm. Hinta 43 €, www.scandinaviandesigncenter.fi

 

Päivänpaiste-tarjotin Muumi sarjasta, koko 27 x 20 cm, valmistaja Opto Design. Hinta 24,90 €, www.stockmann.fi

 

Koonnut: Agneta Land-Koskinen

Kuvat: Valmistajat

 

Lue myös:

Kata herkällä vaaleanpunaisella - katso ideat ja astiavinkit

Lempihuone kesällä on ulkona

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.