Kerta kaikkiaan upea, yli satavuotias puuhuvila Kaarinan Piikkiössä jättää sanattomaksi. Kalliolla kohoava talokaunotar on remontoitu hienostuneella silmällä talon alkuperäistä henkeä kunnioittaen. Kodin sisustuksessa yhdistyvät saumattomasti vanhan huvilan romanttisuus, eleettömän modernit pinnat sekä vivahteet Kaukoidästä.

 

Suurin osa kolmikerroksisen huvilan 400 neliömetristä löytyy alakerrasta, joka kattaa modernin keittiön, näyttävän ruokailutilan, kirjaston sekä yhden talon makuuhuoneista. Sisustuksen kulmakivet ovat harmoninen värimaailma ja huolella paikoilleen sommitellut, rouhean näyttävät huonekalut. Harmaan sävyt antavat suurille seinäpinnoille juuri sopivasti ryhtiä, kun taas valkoiseksi maalatut katto sekä leveät koristelistat kaiverruksineen tasapainottavat kokonaisuuden raikkaudellaan.

 

 

Taidokas leikittely tekstuureilla ja väreillä jatkuu keittiössä, jossa on tehty nerokas ratkaisu jättää yläkaapistot kokonaan pois –  säilytystilasta ei silti todellakaan ole pulaa, sillä mustat alakaapistot levittäytyvät neljän seinän mitalle. Saarekkeen sisäsivun laatikostot ovat rosteria ja sen toiselta puolelta löytyy hyllytilaa reseptikirjoille. Viinilasikokoelma on aseteltu näyttävästi esille saarekkeen yläpuoliseen hyllyyn. Vetimiään myöten mustat alakaapit kruunaa korkeakiiltoinen valkoinen taso. Lieden ja tiskialtaan yllä katseen vangitsee mosaiikkilaatoitus harmaan sävyissä.

 

 

Olohuoneen musta nahkasohva sekä keittiön ja ruokailutilan pöydät veistoksellisine jalkoineen ovat sijoiteltu harkitusti, täydellisessä suhteessa toisiinsa ja tilaan. Lähes missä tahansa muussa kodissa pörröiset turkistuolit tai massiiviset pöydät olisivat liikaa, mutta huvilan avara ja hillitty tila kantaa erikoiset ja näyttävät kalusteet. Myös yläkerran usean kymmenen neliön vaatehuone ja sen kaiverrettu ikkunareunus, kaareva lipasto ja upottava divaani henkivät aistikasta dekadenssia, jonka yli satavuotias puuhuvila ansaitsee.

 

 

Huvilan avaruus ja laajat seinäpinnat vaativat näyttävyyttä myös sisustusesineiltä. Tästä on tyylikkäästi otettu ilo irti. Seinäkellot alakerran makuuhuoneessa ja keittiössä ovat massiivisia. Eteisen ja ruokailutilan peilit ovat valtavia mutta elegantteja. Runsaat kauniisti laskostuvat, aavistuksen ylipitkät verhot tuovat ylellistä lämpöä suuriin avoimiin tiloihin. Erityisen huolella huvilan sisustuksessa on panostettu valaistukseen. Ruokasalin kimaltelevat itämaiset lyhdyt vangitsevat katseen, kun taas keittiönpöydän yllä roikkuu viileän tyylikäs betonipintaa jäljittelevä kupuvalaisin. Jalka- ja pöytävalaisimia on siroteltu runsaasti ympäri asuntoa. Toisaalta keittiössä ja yläkerran vaatehuoneessa valaistuksessa on keskitytty huomaamattomaan funktionaalisuuteen, mikä kertoo sekin huolellisesta suunnittelusta.

 

 

Vaatehuoneesta avautuu mosaiikilla harjakattoon asti koristeltu kylpyhuone, mutta todellinen hemmottelukylpylä löytyy huvilan kellarikerroksesta. Saunatiloissa yläkerran avaruus ja hempeys vaihtuvat tummanpuhuvaan tyyneyteen. Takkahuoneen ruskeat lattialaatat ja seinät imevät itseensä ikkunoiden koristeritilöiden läpi siivilöityvän valon, antaen pehmeän ja tunnelmallisen valon aasialastyylisellä sohvalla lekotteluun. Saunassa sekä lauteet että seinät on käsitelty elävän tummiksi. Ikkunan alle upotetussa valkoisessa ammeessa saa kirjaimellisesti kylpeä valossa. Kylpijä voi hakea saunajuoman talon omasta viinikellarista.

 

 

Huvilan upealta tontilta avautuu näkymä puiden ja peltojen yli aina Paimionlahdelle asti. Suojaisa piha kauniine istutuksineen rajautuu metsään.  Etupihan valtava terassi tarjoaa mahtavat puitteet nauttia kesäauringosta tai järjestää puutarhajuhlat. Pihalta käsin on hyvä ihailla satavuotiaan talokaunottaren ikkunaruutuja ja teräviksi piikeiksi nousevaa kattoa.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kaarinassa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Upea punatiilinen tehdasrakennus kätkee sisälleen menneen ajan ylellisyyttä huokuvan kattohuoneiston. Uniikin pohjaratkaisun ansiosta asunto on avara ja valoisa, eikä siitä puutu yllättäviä sisustusyksityiskohtia.

Kattohuoneisto vanhassa Waasan Willatehtaassa on saanut uuden elämän hulppeana asuntona. Yhtenäisen oleskelu- ja ruokailutilan katseenvangitsija on valtava ikkunasyvennys. Kauniit ristikkoikkunat suovat runsaasti luonnonvaloa koko asuntoon. Leveiltä ikkunalaudoilta voi tähyillä elämää Vaasan vilkkaassa keskustassa.

Ullakkokerroksen vinoa kattoa tukevat jykevät palkit. Tummaksi käsitellyn puun syyt ja halkeamat erottuvat kauniisti katon valkoista pintaa vasten. Tummanruskea, kiiltäväksi käsitelty puu tuo asuntoon keskiaikaista tunnelmaa. Teema jatkuu sisustuksessa. Runsaat kristallikruunut, muhkeat nahkaiset nojatuolit ja koristeelliset, massiivipuiset kalusteet antavat asunnolle lähes aatelisen tunnelman.


Olohuoneesta avautuvien lasisten pariovien takaa löytyy harvinaisuus, joka sekin henkii menneen ajan loistoa: oma kirjasto. Olohuoneen tumma puu jatkuu jykevissä kirjahyllyissä. Kirjaston hyllyt tarjoavat kodin sadoille teoksille. Tunnelmallinen lukusyvennys kutsuu käpertymään sohvalle hyvän kirjan pariin ja unohtamaan arjen olemassaolon.

Tämä asunto ei lakkaa yllättämästä. Kirjastosta voi astella suoraan kattoterassin vehreään keitaaseen. Täysin lasitetulla terassilla on tarpeeksi tilaa kunnianhimoisellekin kotipuutarhurille toteuttaa itseään. Kaarevien päätyikkunoiden äärellä on tilaa istuskella ja ihastella Vaasaa. Keidasta taas pääsee ihastelemaan makuuhuoneen suuresta ikkunasta.

Kattoterassin paratiisin lisäksi huoneiston asukkaat pääsevät rentoutumaan luksuskylpyhuoneessaan. Lihasjännitykset katoavat äkkiä kuumassa porekylvyssä. Kylpyhuonetiloissa on panostettu valosuunnitteluun. Saunassa valaistus tuo yötaivaan tähtineen lauteille ihailtavaksi. 

Asunnosta löytyy moderniutta juuri sieltä mistä tarvitaan, keittiöstä. Vaaleat kaapistot ja tilavat alatason vetolaatikot kätkevät sisäänsä kaiken tarpeellisen. Rosteriset kodinkoneet on tyylikkäästi integroitu keittiökalustoon, ja kulman takaa löytyy täysikokoinen jääkaappipakastin. Keittiötä raikastaa entisestään kattoikkunasta tulviva valo. 

Ruokailutilan massiivinen pöytä ja sitä ympäröivät korkeaselkäiset tuolit ovat harmoniassa olohuoneen historiallisen tyylin kanssa. Kattoa tukevat palkit kaartuvat ruokailutilan ympärille. Palkkien ja puisten koristeluukkujen ansiosta tila henkii keskiaikaista tunnelmaa.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Vaasassa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.  

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

On kuin aika olisi pysähtynyt näitä kartanoita ihaillessa. Upeiden kattokruunujen loisteessa on järjestetty pidot jos toisetkin, ihanan isoilla pihoilla on leikitty hippaa hameenhelmat hulmuten ja komeiden kakluunien lämmössä on värjötelty Suomen ankarien talvien keskellä. Näiden kartanoiden historia lumoaa kävijän, mutta taloilla on myös jännittävä tulevaisuus edessään. Esittelemme kolme upeaa kartanoa ympäri Suomea, missä sinä haluaisit vierailla?

Kartanoiden asukkaat pääsevät osaksi historiaa – talojen seinät ja pihamaat kertovat tarinoita suomalaisesta kartanoasumisesta vuosien varrelta. Toisaalta asukkaat nauttivat myös moderneista mukavuuksista, sillä nämä kartanot on usein kunnostettu alkuperäistä henkeä muistaen. Taitavat sisustajat ovat yhdistelleet taloissa vanhaa ja uutta, muodostaen näin taloista uniikkeja historiallisia kohteita. 

 

Saustilan Kartano jalopuiden katveessa

 

Varsinais-Suomen maaseutumiljöössä, Sauvossa, sijaitseva Saustila on maamme vanhimpia säteritiloja. Ensimmäiset säilyneet asiakirjamaininnat talosta ovat jo vuodelta 1405, ja nykyinen kartanorakennus on rakennettu vuonna 1819. Kartano soveltuu asuinkäytön lisäksi upeasti myös juhla- tai kokoustiloiksi. Etenkin keittiö ja kylpyhuone on remontoitu tyylikkäästi kartanon alkuperäistä tyyliä kunnioittaen. Lähes jokaisesta huoneesta löytyy puilla lämmitettävä kakluuni ja näyttäviä yksityiskohtia, kuten konservoidut, käsin tehdyt seinämaalaukset. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Modernia tunnelmaa kukkulan laella

Karjaan maaseutu kätkee sisäänsä tämän hempeän sinisen kartanon. Talo sijaitsee lähes kahden hehtaarin alueella, jossa asukkaat pääsevät nauttimaan monipuolisesta puustosta ja ihanista luontomaisemista. Omassa metsässä on myös erinomaiset marjastus- ja sienestysmahdollisuudet. Sisätiloissa yhdistyy moderni mukavuus sekä sympaattinen mökkimäisyys. Sisustajalla vain mielikuvitus on rajana, sillä huoneiden paljaita lautaseiniä vasten toimivat mitkä tahansa värit.

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Vintagea Kokemäen joen varrella

Vanhanaikaisen koivukujan päässä sijaitsee herraskainen kartano. Vuonna 1929 rakennettu talo on saneerattu kunnioittaen talon alkuperäistä henkeä. Esimerkiksi useat tapetit ja boordit on valittu hyvällä maulla ja ne sopivat historialliseen taloon erinomaisesti. Vaikka huoneiden vintage-huonekalut edustavat monia eri tyylilajeja, muodostavat ne silti veikeän kokonaisuuden, jossa silmä lepää. Ruokailutilan krumeluurit yksityiskohdat, kuten rokokoo-kello ja upea vanha kynttiläkruunu tekevät huoneesta majesteellisen. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä.

 

 

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.