Valo siivilöityy mäntyjen oksien lomasta harmaaksi patinoituneelle terassille. Sisilisko paistattelee päivää pihakivellä. Täällä, keskellä Meikon luonnonsuojelualuetta Kirkkonummella, sijaitsee seesteinen pakopaikka kaupungin humusta ja kiireestä. Upea lodge-tyyppinen talo yllättää asujat moderneilla mukavuuksillaan.

Talon ainutlaatuisen ominaisilmeen luovat valtavat ikkunapinnat sekä esille jätetyt punaruskeat kattoparrut. Varsinkin talon päätyjen kolmioikkunoiden efekti on upea – päämakuuhuoneen nukkujat heräävät aamuisin kuin keskellä metsää. Asukkaat pääsevät osaksi Suomen luonnon upeata kausivaihtelua ja talon vaalea sisustus sopiikin kaikkiin vuodenaikoihin. Näkyipä ulkoa sitten kiiltävä hanki tai helottava ruska, valkoiset lattiat ja tumma puu näyttävät hyvältä.

Katon massiivipuun jättäminen esille on ollut rohkea sisustuspäätös, mutta se on kannattanut. Talo erottuu edukseen ja näyttää ajattomalta. Joka huoneessa toistuva puuelementti myös sitoo kodin osaksi ympäröivää luontoa. Vaikka 220 neliömetrin talo onkin kookas, se sulautuu silti laudoituksena värin ansiosta maastoon erinomaisesti.

Suositun keittiötrendin mukaisesti talon keittiössä ei ole yläkaappeja lainkaan. Säilytystilasta ei silti ole pulaa, sillä vaaleita, kiiltäväpintaisia alakaappeja löytyy kokonaisen seinän mitalta.

Talossa on viisi makuuhuonetta, joista isäntäväki voi varata yhden vieraiden käyttöön. Makuuhuoneet on sisustettu tyylikkään yksinkertaisesti puisilla kalusteilla. Kolmannen kerroksen makuuhuoneen pulpettimaisen työpöydän ääreltä voi läksyjen tai töiden teon lomassa ihailla lumoavaa kansallispuistomaisemaa.

Makuuhuoneissa kaappitilaa on paljon: kaapit on muotoiltu veikeästi katon nousun mukaan, eikä yhtäkään senttiä ole hukattu. Talon sisustajalla on ollut silmää pienille, veikeille yksityiskohdille, kuten silmiään ja häntäänsä heiluttavalle kissakellolle kaappien yllä.

Maukkaan aterian jälkeen vieraat pääsevät saunomaan talon upeaan puiseen saunaan. Ylimmältä lauteelta voi löylyistä nauttien katsella jylhää metsämaisemaa. Saunan jälkeen saunajuomat voi korkata takkahuoneessa tulen ritinää kuunnellen. Upeassa takassa yhdistyvät yllättävällä tavalla punaharmaa graniitti ja valkoinen laastipinta.

Talon pihalla on tilaa juosta ja leikkiä. Kansallispuiston maasto on luonnollisessa tilassa, mutta puutarhan hoidosta kiinnostuneet pääsevät somistamaan terassin ympäristöä. Pihan hoidosta ei onneksi tarvitse ottaa paineita, sillä kesyttämätön luonnollisuus sopii loistavasti talon tunnelmaan.

Vaikka tämä koti on varsinainen piilopirtti, se ei ole silti kaukana sivilisaatiosta. Kirkkonummen keskustasta ajaa talon pihaan vain kymmenisen minuuttia, joten kaupassa käynti tai vieraiden hakeminen Kirkkonummen asemalta käy joutuisasti.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kirkkonummella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Huolella kunnostettu ja sydämellä sisustettu koti Tampereen Pyynikillä huokuu lämmintä talonpoikaistunnelmaa. Kaksikerroksinen kolmio on kaunis pala Tampereen historiaa.

1920-luvulla rakennettu talo hurmaa ajalle ominaisilla piirteillään: ikkunat ovat suuret ja ruudulliset, huonekorkeutta on reilusti ja alkuperäiset hirsiseinätkin ovat näkyvillä. Reilun sadan neliömetrin kokoisen kolmion alakerrassa sijaitsevat olohuone, keittiö, ruokahuone, kylpyhuone ja parveke.

Asunnon sisustus on kodikas kokoelma erilaisia huonekaluja, jotka sopivat kodin tunnelmaan täydellisesti. Olohuoneen houkuttelevan pehmeän nahkasohvan kaverina on pyörillä seisova rustiikkinen sohvapöytä. Nurkassa seisoo kirkkaanpunainen nojatuoli ja kirjahyllyn antimiin voi syventyä lukupöydän ääressä. Huomion olohuoneessa kuitenkin kiistatta vie upea hirsiseinä. Hirsiseinälle on ripustettu kaunis antiikkinen maailmankartta ja vanhoja tauluja keventämään tummaa pintaa.

Talvisin olohuonetta lämmittää massiivinen vuolukivinen takka. Takan loimussa on ihana lueskella kirjoja lukupöydän äärellä tai nauttia lämmöstä sohvalla viltin alla. Takan kyljessä on myös kookas kivitaso, jolla voi istuskella lämmittelemässä kovimpien pakkasten aikaan.

Lasisten pariovien kautta pääsee olohuoneesta valoisaan ruokailuhuoneeseen. Talon kulmahuoneen suuret ikkunat saavat huoneen tuntumaan kesäiseltä verannalta. Huoneen väripilkku on pullonvihreä pöytä ja sitä ympäröivät tuolit. Kiiltäväpintainen astiakaappi lasisine liukuovineen muistuttaa hieman mummolan tunnelmasta. Monikäyttöinen tila toimii myös vierashuoneena sivusohvan ansiosta.

Keittiön kiinnostavin yksityiskohta on keittiön lattialaminaatin ristikkokuvio, joka toistuu myös vinossa seinälaatoituksessa ja astiakaapin lasiovissa. Keittiön päävärit ovat lämmin puu ja sitä tasapainottava valkoinen. Jykevän hirsiseinän pariksi on valittu teemaan sopivat, maalaisromanttiset kaapistot, joita piristää moderni vinolaatoitus ja kiiltävä taso. Keittiön tiskiallas on kaksiosainen ja amerikkalaistyylisen kookas, jotta arjen askareet sujuisivat vaivattomasti.

Kodin yläkerta on remontoitu ja otettu käyttöön vasta kahdeksan vuotta sitten. Vinokattoiseen tilaan on rakennettu tilava makuuhuone ja tasokkaasti varusteltu kylpyhuone ja sauna. Saunatilat edustavat suunnittelultaan alakertaa pelkistetympää tyyliä. Suihkutilan suurten valkoisten seinäkaakelien yhtenäisen pinnan rikkoo liuskekivinen tehostelaatta. Myöskin saunassa kiukaan yllä on samanlainen grafiitinharmaa, joskin rosoisempi tehostelaatoitus. Saunan lauteiden ja seinäpaneelien vaalea puu jatkuu luontevasti myös kylpyhuoneen vinossa katossa. Kattoon puhkaistun kaarevan ikkunan alla on juuri sopiva paikka ylellisen kokoiselle poreammeelle, jossa voi rentoutua taivasta katsellen.

Kaarevat ikkunasyvennykset tuovat valoa myös yläkerran avaraan makuuhuoneeseen. Täällä katto on maalattu valkoiseksi, jotta se sointuisi yhteen kauniin lautalattian kanssa. Suora seinäpinta on tapetoitu pystyraitaisella, kullansävyisellä tapetilla. Makuuhuoneen sisustuksen sävyt ovat harmonisen vaaleita, tehostettuna lämpimän puun sävyillä. Yläkerran nurkkaukseen on tehty mukava soppi, jossa voi vaikkapa soitella kitaraa tai lueskella lehtiä divaanilla loikoillen. Nurkasta löytyy myös pieni säilytystila, joka on piilotettu somalla bambusäleiköllä.

Vaikka Pirkankadun idyllisestä kodista on Tampereen keskustaan vain viiden minuutin kävelymatka, saa kotipihassa lekotella rauhassa. Myös kaikki tarvittavat palvelut kouluista terveysasemiin ovat lähietäisyydellä. Tämä kotoisa pala Tampereen historiaa on toimiva koti myös nykypäivän asukkaille.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Tampereella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Helsingissä meren äärellä sijaitsevasta kodista ei ikinä arvaisi, että se on joskus ollut yleinen sauna. Pukuhuoneet, lauteet ja kiukaat ovat vaihtuneet minimalistiseen sisustukseen, jonka kruunaavat näyttävät taideteokset.

Loft-henkinen asunto Kruununhaassa, vain korttelin päässä merenrannasta, on upea esimerkki kaupungin elävyydestä. 1900-luvun alun jugend-kerrostalon ykköskerroksessa toiminut yleinen sauna muutettiin vuonna 1988 konttoriksi, joka on sittemmin muutettu ainutlaatuiseksi kodiksi. Tilasta on tehty avara, yli 130 neliön koti, joka sopii vaikka pienelle perheelle.

Asunnon yhtenäisessä oleskelu- ja keittiötilassa alkuperäiset arkkitehtoniset elementit ovat näyttävästi esillä. Aikanaan saunan pesuhuoneena toimineessa olohuoneessa jykevä betonipilari, leveät portaat ja niiden ylle kaartuva epäsymmetrinen oviaukko tulevat upeasti esiin, kun kaikki pinnat lattiasta kattoon on maalattu valkoiseksi. Myös katossa kiemurtelevat putket on jätetty rohkeasti esiin silmänruoaksi.

Valkoiset pinnat ja kiiltävä lattia maksimoivat valon määrän asunnossa. Olohuoneen lukunurkkauksessa valoa heijastaa myös kolmiulotteinen, peilipintainen taideteos. Kirjoilla taas on tyylikäs koti seinään upotetussa, jykevässä kirjahyllyssä. Mukavan sohvan lisäksi kirjoja voi lueskella katosta riippuvassa Eero Aarnion kuplatuolia muistuttavassa design-luomuksessa.

Keittiössä valkoiset pinnat saavat rinnalleen mustat alakaapit ja metallinhohtoiset yläkaapit. Metallin kiilto toistuu ruokailutilan seinää koristavassa suuressa muotokuvassa. Mielenkiintoisinta tässä huoneessa ovat tilaa kiertävät, paikalleen valetut penkit, jotka asunnon entisessä elämässä toimittivat saunan pukuhuoneen penkkien virkaa. Nyt ne on pehmustettu istuintyynyin ja viimeistelty värikkäillä koristetyynyillä.

Toisessa asunnon makuuhuoneista yhtä seinistä koristaa mattaharmaa tehostemaali. Säilytystilaa tarjoaa matala kaappirivistö, jonka päällä lepää suuri leijamainen valaisin. Huoneen ikkunat ovat katonrajassa, ja totutusta poiketen myös vanha rautainen lämmityspatteri on ylhäällä seinällä. Valkoiseksi maalattuna se toimii kiehtovana sisustuselementtinä meikkipöydän yläpuolella.

Suuremmassakin makuuhuoneessa katse kiinnittyy ylös, upeaan punatiiliseen holvikattoon. Asunnossa on kauttaaltaan jätetty seinät poikkeuksellisen paljaaksi ja kaivettu alkuperäiset materiaalit esiin. Tässä makuuhuoneessa rosoinen punatiilikatto luo upean kontrastin muuten valkoisen sisustuksen kanssa. Toki huoneesta löytyy muitakin hauskoja väripilkkuja, kuten keltainen vintage-tyylinen potkuauto, klassinen karttapallo sekä omalaatuinen täytetty peuran pää kunniapaikalta sängyn yläpuolelta.

Hauskaa on, ettei asunnossa ole nykyisin saunaa lainkaan, mutta peseytymään kyllä pääsee tyylikkäässä kylpyhuoneessa. Täälläkin on tuotu esiin seinän mitalta vanhaa, särmikästä punatiiltä. Talon satavuotista historiaa kunnioittaa myös kuusikulmainen lattialaatta ja vanhoista ovista rakennettu alakaappi.

Eniten taidegallerian tuntua on asunnon eteisessä. Tavallisten käyttöhuonekalujen, kuten naulakon tai kenkähyllyjen sijaan eteisestä löytyy erikoinen strutsipöytä ja koristekuvioitu piironki. Lintuteema jatkuu, kun strutsipöydällä maljakossa lepää riikinkukon sulka ja ylhäällä lämmitysputkien päällä kököttää täytetty varis. Muuten tila on jätetty hyvin paljaaksi. Todellinen katseenvangitsija on paperiarkeista koostettu valaisin, joka on kuin tehty paikalleen loivan holvikaton alle, kaarevien oviaukkojen keskelle. Tässä kodissa riittää kutkuttavaa silmänruokaa ja erikoisia muotoja, joita ei joka kodissa näe.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Helsingissä myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.