Tämä kartano huokuu hienostunutta charmia niin sisältä kuin ulkoakin. Talo on rakennettu vuonna 1999 kauniiseen jokimaisemaan. Suunnittelussa on huomioitu suuren perheen muuttuvat elämäntilanteet, ja tilaratkaisut ovat helposti muokattavissa. Kodissa yhdistyy saumattomasti asuminen, vapaa-ajanvietto ja harrastaminen.

 

Kaunis eteishalli toivottaa tervetulleeksi valoisaan taloon. Hallin holvikaaret, jykevät pylväät ja koristeelliset kaiteet ilahduttavat myös olohuoneen ja ruokailutilan puolella. Olohuone on omiaan rentoutumiselle: takan äärellä arki-illat kuluvat vaikka kirjoja lueskellen. Ruokailutila on omiaan tunnelmallisten illalliskutsujen järjestämiseen kattokruunun valossa. 

 

 

Alakerrasta löytyy avara kellariosasto, joka on tehty elämästä nauttimiseen, tilaa riittää vaikka koko perheen harrastuksille. Kuntosalilaitteilla päivän treeni sujuu helposti työpäivän jälkeen, ja rentoutumaan pääsee suoraan oman saunan löylyihin. Biljardipöytä ja oma elokuvateatteri viihdyttävät perheen pieniä ja suuria.

 

 

Sisätilojen jatkeena toimivalla lasitetulla terassilla on mukava viettää kesäiltoja Oulunjoen rantamaisemia ihaillen. Terassin vierestä löytyy käytännöllinen kesäkeittiö, jonka katoksen suojissa kotikokki pääsee nauttimaan ruoanlaitosta muiden kanssa seurustellessaan. Talon suuri aidattu piha-alue on puutarhurin suunnittelema ja toteuttama.

 

 

Kastelli asuinalueena on lapsiperheen unelma. Viihtyisältä omakotitaloalueelta löytyy muun muassa lähikauppa, monitoimitalo sekä päiväkoti. Omalta kotiovelta hurauttaa vaikka pyörällä Oulunjoen vartta pitkin Oulun keskustaan, sillä etäisyyttä on vain 3,5 kilometriä.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Oulun Kastellissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta. 

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä hirsiunelma on rakennettu jo 1800-luvun lopulla, mutta 1930-luvulla se sai uuden elämän, kun se siirrettiin Lohjan upeaan harju- ja järvimaisemaan. Viime vuosina taloa on modernisoitu laadukkailla materiaaleilla, kuitenkin aina vanhaa kunnioittaen. Rouhean kartanomaisen sisustuksen on luonut sisustussuunnittelija Noora Juurikkala.

 

Talon alakerran olohuone ja keittiö ovat yhtä avonaista tilaa. Kauniita yksityiskohtia ja puusepän mittatilaustyötä on näkyvillä kaikkialla tilassa. Vanhat, 1800-luvulta peräisin olevat kaapit ovat saaneet uuden elämän näyttävänä keittiön saarekkeena. Lattialankut ovat talon alkuperäisiä, jotka irrotettiin, käsiteltiin ja kiinnitettiin takaisin paikoilleen. Toimivia pönttöuuneja talosta löytyy kaksin kappalein.

 

 

Yläkerrassa sijaitseviin makuuhuoneisiin kuljetaan avaran aulan läpi. Huoneiden seiniä koristavat englantilaiset Morris & Co -tapetit, joiden klassiseen designiin on haettu vaikutteita muun muassa viktoriaanisen aikakauden taiteellisista elementeistä. Vinokatot, suloiset pariovet ja vanhat hirret vahvistavat talon ainutlaatuista tunnelmaa. 

 

 

Kylpyhuoneessa ja saunassa on yhdistelty taidokkaasti tiiliseinää italialaisiin Iris Cheramican laattoihin. Saunan lauteet ovat haapaa, joka on käsitelty hohtavan harmaaksi saunavahalla. Löylyistä vastaa tyylikäs Tulikiven kiuas valkoisine kiuaskivineen. Kylpyhuoneen puolella klassinen tassuamme on paitsi näyttävä sisustuselementti myös ihana rentoutumispaikka arjen keskellä.

 

 

Valkoinen puutalo istuu täydellisesti Lohjan maaseutumaiseen miljööseen. Suuressa puutarhassa kasvaa muun muassa vanhoja omena- ja kirsikkapuita, päärynäpuu sekä viinimarjapensaita. Tontti on ympäröity aidalla sekä kauniilla, sammaloituneella kivimuurilla. Lohjan keskusta palveluineen on vain kilometrin päässä ja Helsinkiin ajaa vajaassa 45 minuutissa.

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Lohjalla myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

 

Tämä kukkulan laella lepäävä huvila on varsinainen Huvikumpu. Peppi Pitkätossu ei valitettavasti täällä asusta, mutta upean talon yläkerta sopii loistavasti suurenkin perheen asumukseksi. Kodin sisustus on sopiva sekoitus omaperäisiä yksityiskohtia ja klassisempia elementtejä. 

 

Valo siivilöityy pihalle taloa ympäröivien vanhojen mäntyjen ja lehtipuiden oksien lomasta. Vuonna 1908 rakennetulla huvilalla on suuri piha, joka sopii loistavasti lasten leikkeihin ja puutarhanhoitoon. Talon sijainti sopii myös lapsiperheille, sillä Kauniaisten palvelut ja koulut ovat lähellä. Talon ylä- ja alakerran asukkaiden yhteiseltä parkkipaikalta johtaa komeat rappuset talolle. 

 

 

Kodin keittiössä on hörpitty aamukahvi poikineen. Ruukkukasvit ja vihreän sekä ruskean monet sävyt tekevät tilasta raikkaan, mutta kotoisan. Keittiössä on moderni ILVE-kaasuhella, joka on monen kokkaukseen hurahtaneen unelma. Keittiön nurkassa sijaitsee yksi talon kuudesta kaakeliuunista. Kaikki kaakeliuunit ovat toimivia ja ne lämmittävät asukkaita suloisesti talven pakkasina. 

Iltateet voi kantaa keittiöstä huvilan olohuoneeseen, joka on täynnä muhkeita vaaleita sohvia ja nojatuoleja. Suurista moniruutuisista ikkunoista avautuu kaunis metsänäkymä, josta voi seurata vuodenaikojen vaihteluita. Olohuoneen kellertävä kakluuni on upea marmorikuvioineen. Sisustuksesta innostuneet asukkaat ovat valinneet olohuoneen väripisteiksi hiukan naivistiset, kauriita esittävät maalaukset.

 

 

Tämän talon omaperäistä tunnelmaa luovat portaikot. Yläkertaan johtavissa portaikossa on yhdistelty upealla tavalla mattapintaista harmaata maalikerrosta ja vanhaa punertavaa puuta. Asunto sijaitsee toisessa kerroksessa, joten kauniit näkymän kukkulan laelta ovat taattu. 

  

Huvilan toisen makuuhuoneen seinien herkät unikkotapetit hurmaavat. Laura Ashley -brändistä muistuttava tapetti on valittu huolella, sillä se sopii kaikenikäisten uneksijoiden makuun. Makuuhuoneen vihreän kaakeliuunin päällä komeilee suloinen pupuaiheinen tuuliviiri.

 


Vanhat järeät esineet ovat sulassa sovussa kevyempien uusien tavaroiden kanssa. Esimerkiksi tämän makuuhuoneen rouhea kirjoituspöytä on täydellisessä sopusoinnussa modernin tuolin ja pöytäkoneen kanssa. Hauskat pienet yksityiskohdat, kuten 60-luvun yhdysvaltalainen baariovikyltti, tekevät huoneesta käyttäjänsä näköisen.

 


Pitkän päivän päätteeksi asukkaat nauttivat huvilan saunan lempeistä löylyistä. Lauteet ovat upeaa tummaa puuta ja saunan kiuas on upotettu kauniisti laudelautoihin. Vaaleassa kylpyhuoneessa on moderni suihkukaappi ja tilava allaskaappi.  

Tutustu talon myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kauniaisissa myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.