Sisustuksesta sekä designista kiinnostuneelle löytyy Tallinnasta monta paikkaa löytöretkille. Jos ei ole kiire ja kohtuullinen liikunta ei haittaa, niin liikkeisiin pääsee satamasta ihan kävellenkin.

Tunnetuimpien suurten paikkojen – Kaubamaja,  Stockmann, Inspira, Dectona sekä Norr11 lisäksi keskikaupungin läheisyyteen jää monia viihtyisiä sisustusputiikkeja. Ne tarjoavat lähinnä virolaisten suunnittelijoiden tasokkaita töitä.

Estonian Design House

Viron Muotoilijoiden Liiton perustama. Kivassa Kalkkikivirakennuksessa sijaitsee showroomin lisäksi myös muotoilijoiden työhuoneita sekä viihtyisä Klaus-kahvila. Showroom-myymälässä on edustettuna lähes sadan virolaisen suunnittelijan tuotanto sisustustarvikkeista muotivaatteisiin. Myymälällä on myös verkkokauppa.

www.estoniandesignhouse.ee
Osoite: Kalasadama 8, Tallinn 10145Nu Nordik

Mainio paikka lahjatuliaisten ostamiseen. Tarjonnassa suuri valikoima viron korutaiteilijoiden luonnoksia, muotivaatteita, muotipiirroksia, sisustustarvikkeita, tuoksukynttilöitä, astioita sekä kirjoja.

www.nunordik.ee
Osoite: Vabaduse Väljak 8, Tallinn4 ROOM

Virolainen valaisinvalmistaja jonka showroom-myymälään pääsee keskustasta raitiovaunuilla 3 ja 4 muutamassa minuutissa . Myymälässä on esillä suuri valikoima 4 ROOMin omaa tuotantoa – pelkistetyt geometriset valaisimet jotka soveltuvat helposti erityylisiin tiloihin. Lisäksi myymälässä on edustettuna 4 ROOM eteiskalustesarja sekä firman pääsuunnittelijan Tarmo Luisun erikoismallisto. Myös muutamien ulkomaalaisten merkkien valaisimia löytyy.

www.4room.ee
Osoite: Pärnu mnt. 110, Tallinn 11313 

Telliskivi Loomelinnak

Paikka jossa kuluu helposti kokonainen päivä. Telliskivi Loomelinnak edustaa Viron suurinta luovan yrittämisen keskusta. Keskuksen alueella on erilaisia kiinteistöjä, jossa luovan alan ammattilaisten työpajoja, pikkupuoteja, trendikkäita ruokapaikkoja ynnä muuta. Yhdessä alan rakennuksista sijaitsee Telliskivi Shopping Street, jossa muun muassa kivoja sisustusputiikkeja. Bonuksena samassa rakennuksessa vielä kivat kahvilat. Seuraavaksi valikoima Telliskivi Shopping Streetin myymälöitä:

www.telliskivi.eu
Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412

 

Les Petites

Myy virolaisten suunnittelijoiden, taiteilijoiden sekä valmistajien tuotteita – vaatteita, koruja, grafiikkaa, valaisimia, huonekaluja jne. Myymälässä on esimerkiksi esillä Radiksen vaneriset huonekalut kuten myös paikallinen huonetuoksumerkki Helge Kodu.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412Homeart

Myymälä sekä kahvila samassa tilassa. Valikoimassa skandinaavista tyyliä edustavat huonekalut, valaisimet, taulut sekä muu sisustustavara. Enemmistö liikkeessä olevista huonekaluista on kierrätettyjä ja peräisin Ruotsista. Homeart valmistaa sekä myy myös omaa merkkiä olevia massiivipuisia huonekaluja. www.homeart.ee

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412Retro Osakond

Myy kunnostettuja 50-70 luvun skandinaavisia huonekaluhelmiä. Valikoima on vaihtuvaa ja parhaiten saa myymälän uutuuksista sekä valikoimasta tietoa myymälän facebook-sivuilta.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412Vintage Chick

Sopiva paikka romantiikan ystäville. Kaikki isot huonekalut – kaapit, hyllyt, nojatuolit jne ovat kierrätystavaraa kuten myös valikoima myymälässä olevia vaatteita sekä kenkiä. Pienisisustustavara on uustuotantoa. Täältä löytyy myös Annie Sloan-huonekalumaaleja.

Osoite: Telliskivi 60 A, Tallinn 10412 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.