Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola paljastaa mielenkiintoisimmat sisustusosoitteet kotikaupungissaan Helsingissä.

Suurimmat sisustustavaratalot ja ketjuliikkeet löytyvät Helsingissä kaupungin ulkopuolelta ja ostoskeskuksista. Persoonallisia sisustusratkaisuja etsivälle Helsingin keskustan tuntumassa löytyy lukuisia mielenkiintoisia ja tyyliltään toisistaan poikkeavia putiikkeja.

 

Omat suosikkireittini keskittyy Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun rajaamaan kolmioon. Kierros kannattaa aloittaa aamukahvilla Cafe Kokossa. (Kalevankatu 31 A 6, sisäpihan kautta toiseen kerrokseen) Samasta osoitteesta löytyy myös vintageliike Roomage. Roomage myy käytettyjä industrial -henkisiä kalusteita sekä sisustustavaraa. Kokko tarjoaa erikoiskahvien lisäksi, raikkaita mehuja, smoothieta sekä herkullisia raakakakkuja. Interiööri on pieniä yksityiskohtia myöten harkittu.

 

Seuraava samansuuntainen katu kohti Bulevardia on Lönnrotinkatu ja sieltä uusin suosikkini on boheemin sisustajan ja bohopukeutujan taivas: Destiny Store. (Lönnrotinkatu 15) Putiikin tumma interiööri ja vaihtuvat upeat esillepanot antavat ideoita oman kodin detaljeihin. Mieleen jää päällimmäisenä ajatus, miten niin synkkä voikin samalla olla niin söpöä?

Kalevankadun ja Tehtaankadun välinen osuus Fredrikinkadusta on täynnä poikkeamisen arvoisia pikkuliikkeitä: Dotsin alakerrasta löytyy valikoima ruotsalaisen Edbladin lifestyle -tuotteita, (Fredrikinkatu 34), Primaverasta (Fredrikinkatu 41) mm. upeita valaisimia ja uniikkeja tekstiilejä, teollisuushenkistä rouheutta Perobasta (Fredrikinkatu 33)  ja mm. Tine K:n tuotteita ja Ylva Skarpin grafiikoita Nougatista (Bulevardi 11) sekä ja huippulaadukkaita valaisimia ja sisustustuotteita Zarrosta (Fredrikinkatu 37).

 

Casuarina on oma ikisuosikkini. Omistaja Vivekalla on lahja löytää maailmalta kauneimmat esineet ja kalusteet ja luoda etnistä ja modernia yhdistämällä viihtyisiä ja ajattomia tiloja asiakkaille sekä vaaleaan ja avaraan liiketilaan. (Fredrikinkatu 30).

 

Pieni ja suloinen lifestyle putiikki Prologue on yksi uusimmista tulokkaista. Valikoimasta löytyy rakkaudella valittuja tuotteita sisustuksen viimeistelyyn. Jos haluat kotisi tuoksuvan mieleenpainuvan hyvälle, olet oikeassa osoitteessa (Uudenmaankatu 27). Saman tyylitaiturin omistamat Pino (Fredrikinkatu 22) , Viale (Bulevardi 5) ja Armas (Vuorimiehenkatu 16) sijoittuvat myös sisustuskolmiooni ja ovat kaikki tutustumisen arvoisia toisistaan poikkeavalla valikoimallaan.

 

Kaunein liiketila löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 18. Papershop – paperikauppa vie aikamatkalle niihin päiviin kun ystävää varten valittiin kauneinta kirjepaperia ja viestit rakkaalle kirjoitettiin kaunokirjoituksella. Perinteisten paperitavikkeiden lisäksi valikoimaan kuuluu esim. moderneja printtejä ja kalentereita.

 

Papershopin kulmalta kannattaa kääntyä Iso Roobertinkadulle ja poiketa perinnerakentamista kunnioittavassa Smyygissä, Design -liike Formverkissä sekä Annankadulla Lokalissa (Annankatu 9). Lokal on Gallerian ja kahvilan valloittava kokonaisuus, jonka mielenkiintoiset näyttelyt tarjoavat silmän ja sielunruokaa. Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt esittelevät suomalaisten tunnettujen sekä nousevien taiteilijoiden töitä esim. keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja lasiastioita.

 

Samasta korttelista Diana -puiston laidalta löytyvät Vitra (Yrjönkatu 8) ja Fritz Hansen Store (Yrjönkatu 12-14).

 

Kolmio sulkeutuu Bulevardin kulmalla Granit:iin ja taitaa olla lounasaika. Pohjois-Esplanadilta löytyy Ravintola Aino (Pohjoisesplanadi 21) ja Etelärannasta Ravintola Block by Dylan. (Eteläranta 18). Sekä Aino että Block ovat oman Apricus -suunnittelutoimistoni käsialaa. Matkan molempiin voi taittaa kävelemällä suosittua turistireittiä Espan puiston läpi, kohti Kauppatoria.

 

Tärpit muihin kaupunginosiin:
Alppila: Cilla´s
Arabia: Arabia Keskus
Kallio: Wanha Kaarle
Kruunuhaka: Mariankadun Olkkari
Lauttasaari: Plume Story
Munkkiniemi: Antiikkiliike Annima
Sörnäinen: Moko Market
Töölö: Temp
Vallila: Forme

 

Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola
www.apricus.fi
suvi-maria@apricus.fi
050 435 5355

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.