Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola paljastaa mielenkiintoisimmat sisustusosoitteet kotikaupungissaan Helsingissä.

Suurimmat sisustustavaratalot ja ketjuliikkeet löytyvät Helsingissä kaupungin ulkopuolelta ja ostoskeskuksista. Persoonallisia sisustusratkaisuja etsivälle Helsingin keskustan tuntumassa löytyy lukuisia mielenkiintoisia ja tyyliltään toisistaan poikkeavia putiikkeja.

 

Omat suosikkireittini keskittyy Bulevardin, Fredrikinkadun ja Tehtaankadun rajaamaan kolmioon. Kierros kannattaa aloittaa aamukahvilla Cafe Kokossa. (Kalevankatu 31 A 6, sisäpihan kautta toiseen kerrokseen) Samasta osoitteesta löytyy myös vintageliike Roomage. Roomage myy käytettyjä industrial -henkisiä kalusteita sekä sisustustavaraa. Kokko tarjoaa erikoiskahvien lisäksi, raikkaita mehuja, smoothieta sekä herkullisia raakakakkuja. Interiööri on pieniä yksityiskohtia myöten harkittu.

 

Seuraava samansuuntainen katu kohti Bulevardia on Lönnrotinkatu ja sieltä uusin suosikkini on boheemin sisustajan ja bohopukeutujan taivas: Destiny Store. (Lönnrotinkatu 15) Putiikin tumma interiööri ja vaihtuvat upeat esillepanot antavat ideoita oman kodin detaljeihin. Mieleen jää päällimmäisenä ajatus, miten niin synkkä voikin samalla olla niin söpöä?

Kalevankadun ja Tehtaankadun välinen osuus Fredrikinkadusta on täynnä poikkeamisen arvoisia pikkuliikkeitä: Dotsin alakerrasta löytyy valikoima ruotsalaisen Edbladin lifestyle -tuotteita, (Fredrikinkatu 34), Primaverasta (Fredrikinkatu 41) mm. upeita valaisimia ja uniikkeja tekstiilejä, teollisuushenkistä rouheutta Perobasta (Fredrikinkatu 33)  ja mm. Tine K:n tuotteita ja Ylva Skarpin grafiikoita Nougatista (Bulevardi 11) sekä ja huippulaadukkaita valaisimia ja sisustustuotteita Zarrosta (Fredrikinkatu 37).

 

Casuarina on oma ikisuosikkini. Omistaja Vivekalla on lahja löytää maailmalta kauneimmat esineet ja kalusteet ja luoda etnistä ja modernia yhdistämällä viihtyisiä ja ajattomia tiloja asiakkaille sekä vaaleaan ja avaraan liiketilaan. (Fredrikinkatu 30).

 

Pieni ja suloinen lifestyle putiikki Prologue on yksi uusimmista tulokkaista. Valikoimasta löytyy rakkaudella valittuja tuotteita sisustuksen viimeistelyyn. Jos haluat kotisi tuoksuvan mieleenpainuvan hyvälle, olet oikeassa osoitteessa (Uudenmaankatu 27). Saman tyylitaiturin omistamat Pino (Fredrikinkatu 22) , Viale (Bulevardi 5) ja Armas (Vuorimiehenkatu 16) sijoittuvat myös sisustuskolmiooni ja ovat kaikki tutustumisen arvoisia toisistaan poikkeavalla valikoimallaan.

 

Kaunein liiketila löytyy osoitteesta Fredrikinkatu 18. Papershop – paperikauppa vie aikamatkalle niihin päiviin kun ystävää varten valittiin kauneinta kirjepaperia ja viestit rakkaalle kirjoitettiin kaunokirjoituksella. Perinteisten paperitavikkeiden lisäksi valikoimaan kuuluu esim. moderneja printtejä ja kalentereita.

 

Papershopin kulmalta kannattaa kääntyä Iso Roobertinkadulle ja poiketa perinnerakentamista kunnioittavassa Smyygissä, Design -liike Formverkissä sekä Annankadulla Lokalissa (Annankatu 9). Lokal on Gallerian ja kahvilan valloittava kokonaisuus, jonka mielenkiintoiset näyttelyt tarjoavat silmän ja sielunruokaa. Kuukausittain vaihtuvat näyttelyt esittelevät suomalaisten tunnettujen sekä nousevien taiteilijoiden töitä esim. keramiikkaa, tekstiilitaidetta ja lasiastioita.

 

Samasta korttelista Diana -puiston laidalta löytyvät Vitra (Yrjönkatu 8) ja Fritz Hansen Store (Yrjönkatu 12-14).

 

Kolmio sulkeutuu Bulevardin kulmalla Granit:iin ja taitaa olla lounasaika. Pohjois-Esplanadilta löytyy Ravintola Aino (Pohjoisesplanadi 21) ja Etelärannasta Ravintola Block by Dylan. (Eteläranta 18). Sekä Aino että Block ovat oman Apricus -suunnittelutoimistoni käsialaa. Matkan molempiin voi taittaa kävelemällä suosittua turistireittiä Espan puiston läpi, kohti Kauppatoria.

 

Tärpit muihin kaupunginosiin:
Alppila: Cilla´s
Arabia: Arabia Keskus
Kallio: Wanha Kaarle
Kruunuhaka: Mariankadun Olkkari
Lauttasaari: Plume Story
Munkkiniemi: Antiikkiliike Annima
Sörnäinen: Moko Market
Töölö: Temp
Vallila: Forme

 

Sisustussuunnittelija Suvi-Maria Silvola
www.apricus.fi
suvi-maria@apricus.fi
050 435 5355

Valo siivilöityy mäntyjen oksien lomasta harmaaksi patinoituneelle terassille. Sisilisko paistattelee päivää pihakivellä. Täällä, keskellä Meikon luonnonsuojelualuetta Kirkkonummella, sijaitsee seesteinen pakopaikka kaupungin humusta ja kiireestä. Upea lodge-tyyppinen talo yllättää asujat moderneilla mukavuuksillaan.

Talon ainutlaatuisen ominaisilmeen luovat valtavat ikkunapinnat sekä esille jätetyt punaruskeat kattoparrut. Varsinkin talon päätyjen kolmioikkunoiden efekti on upea – päämakuuhuoneen nukkujat heräävät aamuisin kuin keskellä metsää. Asukkaat pääsevät osaksi Suomen luonnon upeata kausivaihtelua ja talon vaalea sisustus sopiikin kaikkiin vuodenaikoihin. Näkyipä ulkoa sitten kiiltävä hanki tai helottava ruska, valkoiset lattiat ja tumma puu näyttävät hyvältä.

Katon massiivipuun jättäminen esille on ollut rohkea sisustuspäätös, mutta se on kannattanut. Talo erottuu edukseen ja näyttää ajattomalta. Joka huoneessa toistuva puuelementti myös sitoo kodin osaksi ympäröivää luontoa. Vaikka 220 neliömetrin talo onkin kookas, se sulautuu silti laudoituksena värin ansiosta maastoon erinomaisesti.

Suositun keittiötrendin mukaisesti talon keittiössä ei ole yläkaappeja lainkaan. Säilytystilasta ei silti ole pulaa, sillä vaaleita, kiiltäväpintaisia alakaappeja löytyy kokonaisen seinän mitalta.

Talossa on viisi makuuhuonetta, joista isäntäväki voi varata yhden vieraiden käyttöön. Makuuhuoneet on sisustettu tyylikkään yksinkertaisesti puisilla kalusteilla. Kolmannen kerroksen makuuhuoneen pulpettimaisen työpöydän ääreltä voi läksyjen tai töiden teon lomassa ihailla lumoavaa kansallispuistomaisemaa.

Makuuhuoneissa kaappitilaa on paljon: kaapit on muotoiltu veikeästi katon nousun mukaan, eikä yhtäkään senttiä ole hukattu. Talon sisustajalla on ollut silmää pienille, veikeille yksityiskohdille, kuten silmiään ja häntäänsä heiluttavalle kissakellolle kaappien yllä.

Maukkaan aterian jälkeen vieraat pääsevät saunomaan talon upeaan puiseen saunaan. Ylimmältä lauteelta voi löylyistä nauttien katsella jylhää metsämaisemaa. Saunan jälkeen saunajuomat voi korkata takkahuoneessa tulen ritinää kuunnellen. Upeassa takassa yhdistyvät yllättävällä tavalla punaharmaa graniitti ja valkoinen laastipinta.

Talon pihalla on tilaa juosta ja leikkiä. Kansallispuiston maasto on luonnollisessa tilassa, mutta puutarhan hoidosta kiinnostuneet pääsevät somistamaan terassin ympäristöä. Pihan hoidosta ei onneksi tarvitse ottaa paineita, sillä kesyttämätön luonnollisuus sopii loistavasti talon tunnelmaan.

Vaikka tämä koti on varsinainen piilopirtti, se ei ole silti kaukana sivilisaatiosta. Kirkkonummen keskustasta ajaa talon pihaan vain kymmenisen minuuttia, joten kaupassa käynti tai vieraiden hakeminen Kirkkonummen asemalta käy joutuisasti.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kirkkonummella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Huolella kunnostettu ja sydämellä sisustettu koti Tampereen Pyynikillä huokuu lämmintä talonpoikaistunnelmaa. Kaksikerroksinen kolmio on kaunis pala Tampereen historiaa.

1920-luvulla rakennettu talo hurmaa ajalle ominaisilla piirteillään: ikkunat ovat suuret ja ruudulliset, huonekorkeutta on reilusti ja alkuperäiset hirsiseinätkin ovat näkyvillä. Reilun sadan neliömetrin kokoisen kolmion alakerrassa sijaitsevat olohuone, keittiö, ruokahuone, kylpyhuone ja parveke.

Asunnon sisustus on kodikas kokoelma erilaisia huonekaluja, jotka sopivat kodin tunnelmaan täydellisesti. Olohuoneen houkuttelevan pehmeän nahkasohvan kaverina on pyörillä seisova rustiikkinen sohvapöytä. Nurkassa seisoo kirkkaanpunainen nojatuoli ja kirjahyllyn antimiin voi syventyä lukupöydän ääressä. Huomion olohuoneessa kuitenkin kiistatta vie upea hirsiseinä. Hirsiseinälle on ripustettu kaunis antiikkinen maailmankartta ja vanhoja tauluja keventämään tummaa pintaa.

Talvisin olohuonetta lämmittää massiivinen vuolukivinen takka. Takan loimussa on ihana lueskella kirjoja lukupöydän äärellä tai nauttia lämmöstä sohvalla viltin alla. Takan kyljessä on myös kookas kivitaso, jolla voi istuskella lämmittelemässä kovimpien pakkasten aikaan.

Lasisten pariovien kautta pääsee olohuoneesta valoisaan ruokailuhuoneeseen. Talon kulmahuoneen suuret ikkunat saavat huoneen tuntumaan kesäiseltä verannalta. Huoneen väripilkku on pullonvihreä pöytä ja sitä ympäröivät tuolit. Kiiltäväpintainen astiakaappi lasisine liukuovineen muistuttaa hieman mummolan tunnelmasta. Monikäyttöinen tila toimii myös vierashuoneena sivusohvan ansiosta.

Keittiön kiinnostavin yksityiskohta on keittiön lattialaminaatin ristikkokuvio, joka toistuu myös vinossa seinälaatoituksessa ja astiakaapin lasiovissa. Keittiön päävärit ovat lämmin puu ja sitä tasapainottava valkoinen. Jykevän hirsiseinän pariksi on valittu teemaan sopivat, maalaisromanttiset kaapistot, joita piristää moderni vinolaatoitus ja kiiltävä taso. Keittiön tiskiallas on kaksiosainen ja amerikkalaistyylisen kookas, jotta arjen askareet sujuisivat vaivattomasti.

Kodin yläkerta on remontoitu ja otettu käyttöön vasta kahdeksan vuotta sitten. Vinokattoiseen tilaan on rakennettu tilava makuuhuone ja tasokkaasti varusteltu kylpyhuone ja sauna. Saunatilat edustavat suunnittelultaan alakertaa pelkistetympää tyyliä. Suihkutilan suurten valkoisten seinäkaakelien yhtenäisen pinnan rikkoo liuskekivinen tehostelaatta. Myöskin saunassa kiukaan yllä on samanlainen grafiitinharmaa, joskin rosoisempi tehostelaatoitus. Saunan lauteiden ja seinäpaneelien vaalea puu jatkuu luontevasti myös kylpyhuoneen vinossa katossa. Kattoon puhkaistun kaarevan ikkunan alla on juuri sopiva paikka ylellisen kokoiselle poreammeelle, jossa voi rentoutua taivasta katsellen.

Kaarevat ikkunasyvennykset tuovat valoa myös yläkerran avaraan makuuhuoneeseen. Täällä katto on maalattu valkoiseksi, jotta se sointuisi yhteen kauniin lautalattian kanssa. Suora seinäpinta on tapetoitu pystyraitaisella, kullansävyisellä tapetilla. Makuuhuoneen sisustuksen sävyt ovat harmonisen vaaleita, tehostettuna lämpimän puun sävyillä. Yläkerran nurkkaukseen on tehty mukava soppi, jossa voi vaikkapa soitella kitaraa tai lueskella lehtiä divaanilla loikoillen. Nurkasta löytyy myös pieni säilytystila, joka on piilotettu somalla bambusäleiköllä.

Vaikka Pirkankadun idyllisestä kodista on Tampereen keskustaan vain viiden minuutin kävelymatka, saa kotipihassa lekotella rauhassa. Myös kaikki tarvittavat palvelut kouluista terveysasemiin ovat lähietäisyydellä. Tämä kotoisa pala Tampereen historiaa on toimiva koti myös nykypäivän asukkaille.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Tampereella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.