Heinola on viehättävä kesäkaupunki Kymenvirran rannalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella. Heinolan erityinen vahvuus on kaunis ja puhdas luonto harjuineen ja vesistöineen. Pikkukaupungin ainutlaatuiseen tunnelmaan kannattaa tutustua ja poiketa samalla paikkakunnan sisustusliikkeissä.

Heila

Mökkituliainen, vieraslahja tai saunapuut löytyvät Heilan kädentaitajien osastolta. Heilan tuotevalikoimassa on suomalaisen käsityötaidon parhaimmistoa, sukupolvelta toiselle siirtynein menetelmin valmistettuja. Hyllyiltä löytyy käsinkudottuja mattoja, pärekoreja ja keramiikkaa.

– Erityiseksi hittituotteeksi on noussut Lyyti lypsyjakkara, kertoo Heilan toriemäntä Eila Eerola. Heinolalaisen hienopuuseppä Jari Karppisen valmistamaa jakkaraa menee koteihin ja mökeille, niin eteisiin kuin makuuhuoneisiin. Jakkaraa on saatavana kaikissa karamelliväreissä ja toki myös puun värisenä.

Heilan kaupasta saa myös nautinnollisia makuelämyksiä lähialueen pientuottajilta, kuten viljapossua ja tilaviinejä.

Työmiehentie 35, 18200 Heinola

 

Sisustustalo Pikko

Perinteinen palveluun perustuva huonekalujen ja sisustustuotteiden sisustustalo Pikko myy useiden kotimaisten huonekaluvalmistajien tuotteita. Kauppias Tapio Viljander on panostanut laadukkaisiin tuotteisiin ja laajaan valikoimaan.

Sisustustalosta löytyy kaikki kodin huonekaluista ja sängyistä aina mattoihin, tyynyihin ja kesäkalusteisiin.

Vuohkalliontie 8, 18200 Heinola

 

Sisustus- ja lahjakauppa Ainomaria

Heinolan keskustassa, torin laidalla sijaitsevasta Ainomariasta löytyy kaikki romanttiseen kattaukseen ja kodin sisustamiseen. Valikoimissa on laadukkaita tapetteja ja verho- ja verhoilukankaita sekä valmiita tyynyjä ja päiväpeitteitä.

Ainomarian erikoisuus on laadukkaat silkkikukat ja viherkasvit, jotka ovat erityisesti paikkakunnalla olevien vapaa-ajanasukkaiden suosiossa. Ne kun ovat hoitovapaita.

Kaupan yhteydessä on mahdollisuus pienimuotoiseen kahvittelunautiskeluun uudessa kahvipisteessä. Neljä istumapaikka liikkeen edessä ulkona ja sisätiloissa on toiset neljä paikkaa, joista on järvinäköala Jyrängönvirtaan.

Kauppakatu 8, 18100 Heinola

 

Finlayson tehtaanmyymälä

Keskustan tuntumassa, Hevossaaressa sijaitsee Finlaysonin tehtaanmyymälä, josta on mahdollisuus löytää tarjoustuotteita, I- ja II-luokan tuotteiden tarjouksia, Familon peite- ja tyynymallistoja, mallikappaleita ja metrikankaita.

Tulevaa rapukautta ajatellen punaiset ja valkoiset rapuliinat odottavat hyllyssä rapuillallisia.

Satamatie 12, 18100 Heinola

 

Teksti ja kuvat: Maija-Riitta Mustonen

 

Lue lisää: 

Tukholman parhaat vintagekaupat

Kaunis kesäkeittiö - näin teet tyylin

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.