Deer-hylly, Lume-naulakko, Fan-tuoli ja Lily-kulho ovat muutaman viime vuoden ajalta tuttuja sekä kotimaisten että ulkomaisten sisustuslehtien ja –blogien sivuilta.

 

BEdesign on nuori suomalaiseen designiin keskittyvä yritys, jonka taustalta löytyvät siskokset Bette ja Cilla Eklund. Me kysyimme miten BEdesign syntyi, mikä inspiroi tuotteiden suunnittelussa ja mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat.

 

Bette: ”Opiskellesssani Novian ammattikorkeakoulussa Turussa työskentelin jo muutamien tuotteiden parissa ja myin niitä mm. Turun joulumarkkinoilla. Tuotteet herättivät paljon kiinnostusta ja pohdimme Copenhagen Business Schoolissa opiskelevan siskoni Cillan kanssa olisiko tässä ideaa lähteä yhdessä kehittämään tuotteita eteenpäin. Ajatus oman malliston suunnittelemisesta ja oman yrityksen perustamisesta syntyi keväällä 2012, jolloin valmistuin koulusta ja siskoni kauppatieteiden opinnot olivat loppusuoralla.  Yhdistimme osaamisemme ja näin BEdesign perustettiin lokakuussa 2012.

Minua inspiroi luonto, arkkitehtuuri, esteettisesti kauniit sekä funktionaaliset esineet ja asiat ja tämä heijastuu myös meidän tuotteissa. Olemme kasvaneet maalla joten luonto ja eläimet ovat meille erittäin tärkeitä. Myös arkkitehtuuri on ollut suuri osa elämäämme. Haluamme tuoda esiin taustaamme sekä mistä tuotteet ovat saaneet alkunsa, jotta jokaisella tuotteella olisi tarina kerrottavana. Selkeälinjaisuus ja geometriset muodot yhdistettynä luontoon näkyvät jokaisessa tuotteessa ja monen tuotteen idea onkin syntynyt keskellä luonnon rauhaa. Esimerkiksi ensimmäinen idea Fan-jakkaraan syntyi metsälenkillä, kun näin auringonsäteet puunrunkojen välistä. Tästä sitten lähti ajatus jakkaran muotoon.

Käytännöllisyys on keskeistä tuotteissamme, jotka ovat tarkoitettu pitkään käyttöön ja tuomaan iloa vuosiksi eteenpäin sekä kodeissa että julkisissa tiloissa. Laatu on meille erittäin tärkeää ja kaikki tuotteemme valmistetaan käsityönä Suomessa. Toivomme, että tuotteemme tarjoavat käyttäjälleen pienen elämyksen ja ripauksen leikkimielisyyttä.”

 

 

Cilla: ”Kansainvälistyminen on ollut tavoitteenamme alusta lähtien ja se lähtenyt myös käyntiin hyvällä vauhdilla. Olemme osallistuneet kansainvälisille huonekalumessuille Tukholmassa ja Pariisissa, minkä kautta olemme saaneet hienoja kontakteja ja ulkomaisia jälleenmyyjiä. Tällä hetkellä meillä on jälleenmyyntiä kymmenessä maassa: Ruotsi, Tanska, Saksa, Ranska, Belgia, Sveitsi, Espanja, Iso-Britannia, USA ja Australia.

Kansainvälisen myynnin aloittaminen vaatii paljon pitkäjänteistä työtä, ja on meilläkin vasta aluillaan. Vastaanotto on ollut hyvää ja työstämme markkinoita eteenpäin. Näkyvyyden saaminen ja toistuvuus on tärkeää, jotta tuotemerkki ja tuotteet jäävät mieleen. Pienen yrityksen näkyminen isojen brändien joukossa on haastavaa, mutta olemme erittäin iloisia saamastamme huomiosta lehdistössä ja uskomme kasvuun kansainvälisten markkinoiden kautta. Lähitulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu malliston kehittäminen sekä eri yhteistyökuvioiden kehittäminen. Hyvänä esimerkkinä toimii turkulaisten muotoilijoiden yhteiskonsepti Pop Å, joka yhdistää kodin ja kaupan.”

 

 

BEdesignin minimalistiset ja kauniit tuotteet ovat eittämättä tulevaisuuden klassikoita. Ne jäävät mieleen yrityksen osuvan sloganin mukaan: ”Let’s never forget the first time we met.”

 

www.bedesign.fi

facebook.com/BEdesign.fi

Instagram: @bedesignfinland

Twitter: @bedesignfinland

Pinterest: BEdesign

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.