Tänä kesänä Asuntomessut on Vantaan Kivistössä. Esillä on monipuolinen kattaus erilaisia asumisen muotoja ja sisustustyylejä. Kaunis alue ja upeaa 40 kohdetta tarjoavat silmänruokaa ja runsaasti sisustusideoita oman kodin rakentamista suunnitteleville sekä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen etsiville. Katso täältä toimituksen suosikit Asuntomessujen kohteista.

1. Spinelli, kohteet 8,9 ja 10 

Julkkisten sisustamat pienet kerrastaloasunnot esittelevät kolme hyvin erityylistä ja sisustajiensa näköistä kotia.

Meikkitaitelija Raili Hulkkosen ideoimassa yksiössä on luotettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Sohvan, nojatuolin ja tyynyjen värit hehkuvat upeina.

 

Juontaja Ellen Jokikunnas on valinnut rohkeasti näyttäviä elementtejä ja värejä. Persoonallista ja kaunista kotia hallitsevat kukkakuviot, violetti ja turkoosi.

 

Laulaja Olli Hermannin sisustama koti on täynnä energiaa. Asuntoa ei ole täytetty turhilla kalusteilla ja huomio saa kiinnittyä kirkkaisiin väreihin sekä taiteeseen.  Lähes koko seinän kokoinen ja tilaa hallitseva maalaus on Minna Jatkolan ja herkät pronssiveistokset Mi Kuopan.

 

2. Designer 151, kohde 11

Klassisesti sisustettu koti, jossa panostettu on laadukkaisiin materiaaleihin. Värimaailma on harmoninen ja kokonaisvaikutelma kutsuvan pehmeä.

 

3. Designer 167, kohde 13

Koti moderniin makuun. Korkean olohuoneen mustat valaisimet ovat näyttävät. Kylpytilan lattiasta löytyy upeat hunajakennon muotoiset hexagon-laatat. Yläkerrassa kannattaa ihastella lastenhuoneiden värikkäitä kattoja.

 

4. Kontio Harunire, kohde 14 

Japanilais-suomalaiselle perheelle suunniteltu koti huokuu rauhallista tunnelmaa. Sisustuksessa esillä ovat suomalainen design ja luonnomateriaalit. Paljaat hirsipinnat luovat luonnonläheisen fiiliksen.

 

5. Potius Isokivi, kohde 16A 

Ajattoman kaunis asunto, josta löytyy mm. messinkihanat ja -suihkut. Laadukkaat huonekalut ja sisustusmateriaalit sekä selkeä värimaailma muodostavat kauniin kokonaisuuden.

 

6. Vivola, kohde 19 

Designklassikoilla ja tämän päivän uutuuksilla sisustettu valoisa skandinaavinen koti, josta löytyy kerroksellisuutta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yläkerta on näkemisen arvoinen.

 

7. Kristallikuutio, kohde 20B

Valoisa koti, jonka harmonisessa ruokailutilassa on kevyet ja ekologiset bambukalusteet. Yläkerran työhuone on yksinkertaisuudessaan kaunis.

 

8. Villa Kapee, kohde 26 

Myös täsäs messukodissa on paljon hirsiseinää esillä. Alakerrassa sekä keittiöstä että kylpytiloista löytyy näyttävät kupariset hanat ja suihkut. Yläkerran viistokatot sekä makuuhuoneiden sisustukset ovat kauniit.

 

9. Villa Chili, kohde 29 

Keltainen keittiö ei jätä kylmäksi. Aurinkoinen alakerta on piristävän erilainen. Rohkea värimaailma jatkuu kautta koko kodin ja yläkerrassa siirrytään mausteisimpiin väreihin.

 

10. Villa Falken, kohde 30 

Antiikkiset huonekalut ja upottavat sohvat harmonisen värimaailman kanssa tekevät alakerrasta kutsuvan. Paljon kauniita yksityiskohtia ja ideoita poimittavaksi.

 

11. Lammi Kivitalo Casa del Limon, kohde 31

Värikäs koti on sekoitus skandinaavista ja meksikolaista modernia tyyliä. Portaikossa on seinämaalaus, kodinhoitohuoneessa näyttävät seinälaatat ja kautta kodin yhdistellään runsaasti mutta kauniisti värejä.

 

12. Planiatalo Amanda, kohde 32 

Olohuoneesta löytyy akustiikkapaneeli-taideteokset sekä suuri istumaan houkutteleva sohva. Sisustuksessa on panostettu luonnonmateriaaleihin. Yläkerran makuuhuoneissa on käytetty upeita tapetteja.

 

13. Terca Tiger, kohde 37 

Luonnonläheinen tiilitalo, jossa tiiltä on käytetty näyttävästi myös sisällä. Lastenhuoneessa on fototapetti ja vanhempien makuuhuoneesta avautuu ranskalainen parveke keittiön yläpuolella. Saunaa koristaa valkoinen kiuas.

 

14, Rock-kivitalo Villa Aletta, kohde 38 

Keittiön kaappien ovien pinta näyttää betonilta ja jatkaa luontevasti olohuoneen seinän väritystä. Lastenhuoneessa on jokaisen pienen lapsen unelmamaja leikkejä ja nukkumista varten. Nuoren huoneessa on raikas värimaailma.

 

15. Loft by EKE, oheiskohde

Messujen oheiskohteena on kolme loftasuntoa, joista yksi esitellään raakapintaisena ja kaksi on sisustettu valmiiksi.

Uptown-kohteessa on haettu teollisempaa vanhoihin teollisuuskiinteistöihin tehtyjen loft-asuntojen tunnelmaa. Olohuoneen tiiliseinä on näyttävä elementti yhdessä valaisimien ja huonekalujen kera. Katon OSB-levyt tuovat oman fiiliksensä tilaan. Makuuhuoneessa on vehreä fototapetti.

 

Midtown-kohteen sisustus on skandinaavinen. Keittiö on moderni ja hauskasti sinivalkoinen väritykseltään. Olohuoneen värimaailma on vaalea, jota terästetään sinisellä ja ripauksella mustaa. Suuret korivarjostimet ovat näyttävät ja sopivan kevyet tilaan.

 

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Kevät etenee ja ainakin lasitettujen parvekkeiden sisustusta voi alkaa jo suunnitella. Lasitetulla parvekkeella voi nauttia kevätauringosta jo maaliskuussa ja muutaman kuukauden päästä parveke toimii hienosti olohuoneen jatkeena. Aloita suunnittelu hyvissä ajoin ja poimi alta vinkit, joiden avulla pienestäkin parvekkeesta voi sisustaa viihtyisän oleskelupaikan. 

Aloita parvekkeen somistaminen lattiasta. Parvekkeiden kylmä ja kova betonilattia on harvemmin kovin viihtyisä alusta oleskelulle, mutta perinteisille puutralleillekin löytyy vaihtoehtoja.
Punosmaisesti kudotut, sisalia jäljittelevät polypropeenista valmistetut matot ovat edullisia vaihtoehtoja parvekkeen lattioille. Ne ovat paitsi kivannäköisiä, myös täysin säänkestäviä ja homehtumattomia, joten ne sopivat myös jopa kokonaan lasittamattomille parvekkeille. Ennakkoluuloton sisustaja rakentaa parvekkeestaan pihan kattamalla koko lattian nurmikkoa muistuttavalla nukkamatolla.
Kapeat ja pitkulaiset parvekkeet ovat pulmallisia sisustettavia ja niihin voi olla hankala saada mahtumaan huonekaluja niin auringonottoa kuin ruokailuakin varten. Kätevän ja helposti purettavan auringonottopaikan saa esimerkiksi ripustamalla riippumaton viistosti kaiteen ja peräseinän nurkan väliin. Kokoontaitettavat ns. cafe-kalusteet taas ovat käteviä, sillä ne saa tarvittaessa taiteltua syrjään ja nostettua vaikka seinälle kiinnitettyyn koukkuun. Monikäyttöinen rottinkinen penkki sopii puolestaan sekä istuimeksi useammalle että auringonpalvojan tarpeisiin. 
Näkö- ja aurinkosuojaa parvekkeelle saadaan helposti erilaisilla screen- ja sälekaihtimilla, mutta pienemmällä budjetilla sisustava rakentaa kauniin näkösuojan edullisesti vaikka kaislamatosta tai bambusermistä. Myös nostamalla kukkaistutuksia ylemmäs amppeleihin ja säleikköihin saadaan näkösuojaa ja säästetään pienen tilan vähäisiä lattianeliöitä.  
Viimeistele parveke omaa sisustussilmääsi miellyttävillä somisteilla. Lyhdyt, kyntteliköt, tyynyt, torkkupeitteet ja muut tekstiilit tuovat tilaan kodikkuutta. Tekstiilien sopivuus ulkokäyttöön kannattaa kuitenkin varmistaa ennen hankintaa, mikäli et halua uusia haalistuneita tekstiilejä joka vuosi. Lasittamattomilla parvekkeilla kankaiden kosteudenkestävyys on myös olennaista, etteivät kankaat homehdu.