Tänä kesänä Asuntomessut on Vantaan Kivistössä. Esillä on monipuolinen kattaus erilaisia asumisen muotoja ja sisustustyylejä. Kaunis alue ja upeaa 40 kohdetta tarjoavat silmänruokaa ja runsaasti sisustusideoita oman kodin rakentamista suunnitteleville sekä inspiraatiota oman kodin sisustamiseen etsiville. Katso täältä toimituksen suosikit Asuntomessujen kohteista.

1. Spinelli, kohteet 8,9 ja 10 

Julkkisten sisustamat pienet kerrastaloasunnot esittelevät kolme hyvin erityylistä ja sisustajiensa näköistä kotia.

Meikkitaitelija Raili Hulkkosen ideoimassa yksiössä on luotettu laadukkaisiin materiaaleihin ja kalusteisiin. Sohvan, nojatuolin ja tyynyjen värit hehkuvat upeina.

 

Juontaja Ellen Jokikunnas on valinnut rohkeasti näyttäviä elementtejä ja värejä. Persoonallista ja kaunista kotia hallitsevat kukkakuviot, violetti ja turkoosi.

 

Laulaja Olli Hermannin sisustama koti on täynnä energiaa. Asuntoa ei ole täytetty turhilla kalusteilla ja huomio saa kiinnittyä kirkkaisiin väreihin sekä taiteeseen.  Lähes koko seinän kokoinen ja tilaa hallitseva maalaus on Minna Jatkolan ja herkät pronssiveistokset Mi Kuopan.

 

2. Designer 151, kohde 11

Klassisesti sisustettu koti, jossa panostettu on laadukkaisiin materiaaleihin. Värimaailma on harmoninen ja kokonaisvaikutelma kutsuvan pehmeä.

 

3. Designer 167, kohde 13

Koti moderniin makuun. Korkean olohuoneen mustat valaisimet ovat näyttävät. Kylpytilan lattiasta löytyy upeat hunajakennon muotoiset hexagon-laatat. Yläkerrassa kannattaa ihastella lastenhuoneiden värikkäitä kattoja.

 

4. Kontio Harunire, kohde 14 

Japanilais-suomalaiselle perheelle suunniteltu koti huokuu rauhallista tunnelmaa. Sisustuksessa esillä ovat suomalainen design ja luonnomateriaalit. Paljaat hirsipinnat luovat luonnonläheisen fiiliksen.

 

5. Potius Isokivi, kohde 16A 

Ajattoman kaunis asunto, josta löytyy mm. messinkihanat ja -suihkut. Laadukkaat huonekalut ja sisustusmateriaalit sekä selkeä värimaailma muodostavat kauniin kokonaisuuden.

 

6. Vivola, kohde 19 

Designklassikoilla ja tämän päivän uutuuksilla sisustettu valoisa skandinaavinen koti, josta löytyy kerroksellisuutta ja mielenkiintoisia yksityiskohtia. Yläkerta on näkemisen arvoinen.

 

7. Kristallikuutio, kohde 20B

Valoisa koti, jonka harmonisessa ruokailutilassa on kevyet ja ekologiset bambukalusteet. Yläkerran työhuone on yksinkertaisuudessaan kaunis.

 

8. Villa Kapee, kohde 26 

Myös täsäs messukodissa on paljon hirsiseinää esillä. Alakerrassa sekä keittiöstä että kylpytiloista löytyy näyttävät kupariset hanat ja suihkut. Yläkerran viistokatot sekä makuuhuoneiden sisustukset ovat kauniit.

 

9. Villa Chili, kohde 29 

Keltainen keittiö ei jätä kylmäksi. Aurinkoinen alakerta on piristävän erilainen. Rohkea värimaailma jatkuu kautta koko kodin ja yläkerrassa siirrytään mausteisimpiin väreihin.

 

10. Villa Falken, kohde 30 

Antiikkiset huonekalut ja upottavat sohvat harmonisen värimaailman kanssa tekevät alakerrasta kutsuvan. Paljon kauniita yksityiskohtia ja ideoita poimittavaksi.

 

11. Lammi Kivitalo Casa del Limon, kohde 31

Värikäs koti on sekoitus skandinaavista ja meksikolaista modernia tyyliä. Portaikossa on seinämaalaus, kodinhoitohuoneessa näyttävät seinälaatat ja kautta kodin yhdistellään runsaasti mutta kauniisti värejä.

 

12. Planiatalo Amanda, kohde 32 

Olohuoneesta löytyy akustiikkapaneeli-taideteokset sekä suuri istumaan houkutteleva sohva. Sisustuksessa on panostettu luonnonmateriaaleihin. Yläkerran makuuhuoneissa on käytetty upeita tapetteja.

 

13. Terca Tiger, kohde 37 

Luonnonläheinen tiilitalo, jossa tiiltä on käytetty näyttävästi myös sisällä. Lastenhuoneessa on fototapetti ja vanhempien makuuhuoneesta avautuu ranskalainen parveke keittiön yläpuolella. Saunaa koristaa valkoinen kiuas.

 

14, Rock-kivitalo Villa Aletta, kohde 38 

Keittiön kaappien ovien pinta näyttää betonilta ja jatkaa luontevasti olohuoneen seinän väritystä. Lastenhuoneessa on jokaisen pienen lapsen unelmamaja leikkejä ja nukkumista varten. Nuoren huoneessa on raikas värimaailma.

 

15. Loft by EKE, oheiskohde

Messujen oheiskohteena on kolme loftasuntoa, joista yksi esitellään raakapintaisena ja kaksi on sisustettu valmiiksi.

Uptown-kohteessa on haettu teollisempaa vanhoihin teollisuuskiinteistöihin tehtyjen loft-asuntojen tunnelmaa. Olohuoneen tiiliseinä on näyttävä elementti yhdessä valaisimien ja huonekalujen kera. Katon OSB-levyt tuovat oman fiiliksensä tilaan. Makuuhuoneessa on vehreä fototapetti.

 

Midtown-kohteen sisustus on skandinaavinen. Keittiö on moderni ja hauskasti sinivalkoinen väritykseltään. Olohuoneen värimaailma on vaalea, jota terästetään sinisellä ja ripauksella mustaa. Suuret korivarjostimet ovat näyttävät ja sopivan kevyet tilaan.

 

 

Valo siivilöityy mäntyjen oksien lomasta harmaaksi patinoituneelle terassille. Sisilisko paistattelee päivää pihakivellä. Täällä, keskellä Meikon luonnonsuojelualuetta Kirkkonummella, sijaitsee seesteinen pakopaikka kaupungin humusta ja kiireestä. Upea lodge-tyyppinen talo yllättää asujat moderneilla mukavuuksillaan.

Talon ainutlaatuisen ominaisilmeen luovat valtavat ikkunapinnat sekä esille jätetyt punaruskeat kattoparrut. Varsinkin talon päätyjen kolmioikkunoiden efekti on upea – päämakuuhuoneen nukkujat heräävät aamuisin kuin keskellä metsää. Asukkaat pääsevät osaksi Suomen luonnon upeata kausivaihtelua ja talon vaalea sisustus sopiikin kaikkiin vuodenaikoihin. Näkyipä ulkoa sitten kiiltävä hanki tai helottava ruska, valkoiset lattiat ja tumma puu näyttävät hyvältä.

Katon massiivipuun jättäminen esille on ollut rohkea sisustuspäätös, mutta se on kannattanut. Talo erottuu edukseen ja näyttää ajattomalta. Joka huoneessa toistuva puuelementti myös sitoo kodin osaksi ympäröivää luontoa. Vaikka 220 neliömetrin talo onkin kookas, se sulautuu silti laudoituksena värin ansiosta maastoon erinomaisesti.

Suositun keittiötrendin mukaisesti talon keittiössä ei ole yläkaappeja lainkaan. Säilytystilasta ei silti ole pulaa, sillä vaaleita, kiiltäväpintaisia alakaappeja löytyy kokonaisen seinän mitalta.

Talossa on viisi makuuhuonetta, joista isäntäväki voi varata yhden vieraiden käyttöön. Makuuhuoneet on sisustettu tyylikkään yksinkertaisesti puisilla kalusteilla. Kolmannen kerroksen makuuhuoneen pulpettimaisen työpöydän ääreltä voi läksyjen tai töiden teon lomassa ihailla lumoavaa kansallispuistomaisemaa.

Makuuhuoneissa kaappitilaa on paljon: kaapit on muotoiltu veikeästi katon nousun mukaan, eikä yhtäkään senttiä ole hukattu. Talon sisustajalla on ollut silmää pienille, veikeille yksityiskohdille, kuten silmiään ja häntäänsä heiluttavalle kissakellolle kaappien yllä.

Maukkaan aterian jälkeen vieraat pääsevät saunomaan talon upeaan puiseen saunaan. Ylimmältä lauteelta voi löylyistä nauttien katsella jylhää metsämaisemaa. Saunan jälkeen saunajuomat voi korkata takkahuoneessa tulen ritinää kuunnellen. Upeassa takassa yhdistyvät yllättävällä tavalla punaharmaa graniitti ja valkoinen laastipinta.

Talon pihalla on tilaa juosta ja leikkiä. Kansallispuiston maasto on luonnollisessa tilassa, mutta puutarhan hoidosta kiinnostuneet pääsevät somistamaan terassin ympäristöä. Pihan hoidosta ei onneksi tarvitse ottaa paineita, sillä kesyttämätön luonnollisuus sopii loistavasti talon tunnelmaan.

Vaikka tämä koti on varsinainen piilopirtti, se ei ole silti kaukana sivilisaatiosta. Kirkkonummen keskustasta ajaa talon pihaan vain kymmenisen minuuttia, joten kaupassa käynti tai vieraiden hakeminen Kirkkonummen asemalta käy joutuisasti.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Kirkkonummella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Huolella kunnostettu ja sydämellä sisustettu koti Tampereen Pyynikillä huokuu lämmintä talonpoikaistunnelmaa. Kaksikerroksinen kolmio on kaunis pala Tampereen historiaa.

1920-luvulla rakennettu talo hurmaa ajalle ominaisilla piirteillään: ikkunat ovat suuret ja ruudulliset, huonekorkeutta on reilusti ja alkuperäiset hirsiseinätkin ovat näkyvillä. Reilun sadan neliömetrin kokoisen kolmion alakerrassa sijaitsevat olohuone, keittiö, ruokahuone, kylpyhuone ja parveke.

Asunnon sisustus on kodikas kokoelma erilaisia huonekaluja, jotka sopivat kodin tunnelmaan täydellisesti. Olohuoneen houkuttelevan pehmeän nahkasohvan kaverina on pyörillä seisova rustiikkinen sohvapöytä. Nurkassa seisoo kirkkaanpunainen nojatuoli ja kirjahyllyn antimiin voi syventyä lukupöydän ääressä. Huomion olohuoneessa kuitenkin kiistatta vie upea hirsiseinä. Hirsiseinälle on ripustettu kaunis antiikkinen maailmankartta ja vanhoja tauluja keventämään tummaa pintaa.

Talvisin olohuonetta lämmittää massiivinen vuolukivinen takka. Takan loimussa on ihana lueskella kirjoja lukupöydän äärellä tai nauttia lämmöstä sohvalla viltin alla. Takan kyljessä on myös kookas kivitaso, jolla voi istuskella lämmittelemässä kovimpien pakkasten aikaan.

Lasisten pariovien kautta pääsee olohuoneesta valoisaan ruokailuhuoneeseen. Talon kulmahuoneen suuret ikkunat saavat huoneen tuntumaan kesäiseltä verannalta. Huoneen väripilkku on pullonvihreä pöytä ja sitä ympäröivät tuolit. Kiiltäväpintainen astiakaappi lasisine liukuovineen muistuttaa hieman mummolan tunnelmasta. Monikäyttöinen tila toimii myös vierashuoneena sivusohvan ansiosta.

Keittiön kiinnostavin yksityiskohta on keittiön lattialaminaatin ristikkokuvio, joka toistuu myös vinossa seinälaatoituksessa ja astiakaapin lasiovissa. Keittiön päävärit ovat lämmin puu ja sitä tasapainottava valkoinen. Jykevän hirsiseinän pariksi on valittu teemaan sopivat, maalaisromanttiset kaapistot, joita piristää moderni vinolaatoitus ja kiiltävä taso. Keittiön tiskiallas on kaksiosainen ja amerikkalaistyylisen kookas, jotta arjen askareet sujuisivat vaivattomasti.

Kodin yläkerta on remontoitu ja otettu käyttöön vasta kahdeksan vuotta sitten. Vinokattoiseen tilaan on rakennettu tilava makuuhuone ja tasokkaasti varusteltu kylpyhuone ja sauna. Saunatilat edustavat suunnittelultaan alakertaa pelkistetympää tyyliä. Suihkutilan suurten valkoisten seinäkaakelien yhtenäisen pinnan rikkoo liuskekivinen tehostelaatta. Myöskin saunassa kiukaan yllä on samanlainen grafiitinharmaa, joskin rosoisempi tehostelaatoitus. Saunan lauteiden ja seinäpaneelien vaalea puu jatkuu luontevasti myös kylpyhuoneen vinossa katossa. Kattoon puhkaistun kaarevan ikkunan alla on juuri sopiva paikka ylellisen kokoiselle poreammeelle, jossa voi rentoutua taivasta katsellen.

Kaarevat ikkunasyvennykset tuovat valoa myös yläkerran avaraan makuuhuoneeseen. Täällä katto on maalattu valkoiseksi, jotta se sointuisi yhteen kauniin lautalattian kanssa. Suora seinäpinta on tapetoitu pystyraitaisella, kullansävyisellä tapetilla. Makuuhuoneen sisustuksen sävyt ovat harmonisen vaaleita, tehostettuna lämpimän puun sävyillä. Yläkerran nurkkaukseen on tehty mukava soppi, jossa voi vaikkapa soitella kitaraa tai lueskella lehtiä divaanilla loikoillen. Nurkasta löytyy myös pieni säilytystila, joka on piilotettu somalla bambusäleiköllä.

Vaikka Pirkankadun idyllisestä kodista on Tampereen keskustaan vain viiden minuutin kävelymatka, saa kotipihassa lekotella rauhassa. Myös kaikki tarvittavat palvelut kouluista terveysasemiin ovat lähietäisyydellä. Tämä kotoisa pala Tampereen historiaa on toimiva koti myös nykypäivän asukkaille.

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Tampereella myynnissä olevat kodit Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.