1900-luvun alkupuolella rakennetussa taloyhtiössä sijaitsee vastikään huolella remontoitu ja sisustettu tyylikäs koti. Vaalea klassinen kaunotar on toteutettu laadukkain materiaalein ja on viimeisintä yksityiskohtaa myöten tarkoin harkittu.

Korkeat huoneet, isot ikkunat ja suuret valkoiset pinnat tekevät olohuoneesta valossa kylpevän upean tilan. Valkoiset huonekalut korostavat tätä vaikutelmaa, jota vanhat puiset huonekalut korostavat kauniisti. Katossa on talon henkeen kuuluva kattorosetti ja seinälistat on maalattu näyttävästi kultamaalilla. Arcon lattiavalaisin, Barcelona-nojatuolit, Beni Ouarain -matto ja antiikkikalusteet toimivat hienosti yhdessä.

 

Vanha puuverhoiltu katto ja kattoparrut on maalattu valoisan lopputulon saamiseksi valkoiseksi. Pitkä ruokapöytä on saanut parikseen Kartellin läpinäkyvät Louis Ghost tuolit. Tumma kaakeliuuni kiinnittää katseen muuten niin vaaleassa huoneessa yhdessä modernisti toteutetun puolipaneelin kanssa. Väärinpäin seinään kiinnitetyt lautaset ovat hauska yksityiskohta huoneen sisustuksessa.

 

Modernissa keittiössä on kotoisa fiilis. Keinutuoli, vanhan talonpoikaispöytä, korituolit pehmusteilla ja kelim-matto tuovat sopivasti rosoa ja lämpöä. Keittiössä on ylellisesti kaksi ikkunaa, joiden eteen on sijoitettu alakaapistot ja työtasot tiskialtaan kera.

 

Makuuhuoneessa on vaalean raikas tunnelma. Vaaleaksi maalattu lautalattia lisää valontuntua ja murrettu vaalea seinäväri antaa huoneeseen pehmeän ilmeen. Toimiva työpiste on syntynyt teetetystä kirjahyllystä sekä vanhasta pöydästä. Itse tehty varjostin on persoonallinen.

 

Koti on myynnissä täällä.

 

Kulttuurihistoriallisesti merkittävä Korven asemarakennus sijaitsee Nurmijärven Rajamäellä. Vaikka hirsitalon alkuperäinen rakennusvuosi on 1870, yllättävät sen sisätilat nykyaikaisuudellaan ja raikkaalla sisustuksellaan. Inspiroidu entisöidyn talon rohkeista väreistä!

 

Keittiö on kotoisa ja tulvillaan tupamaista tunnelmaa. Vanha puulämmitteinen hella on saanut valkoisen maalipinnan, jonka ansiosta se sointuu kauniisti yhteen keittiön modernien, vaaleiden kalusteiden kanssa. Viileän vaaleanpunaiseksi maalattu seinä ja pastellisävyiset yksityiskohdat viimeistelevät huoneen keväisen ilmeen.

 

 

Viiden huoneen hirsitalo kätkee sisäänsä myös muita herttaisilla väreillä sisustettuja huoneita. Työhuoneen ja olohuoneen tapeteissa sekä tekstiileissä on käytetty tehostevärinä pinkkiä. Asunnon toinen keittiö, viime aikoina makuuhuoneena käytössä ollut tila, puolestaan on sävytetty kokonaan sinivalkoiseksi. Itämaiset ja graafiset matot vangitsevat katseen huoneiden valkoisten lankkulattioiden päällä. 

 

 

Kylpyhuoneesta ja eteisestä löytyy näyttäviä laatoituksia. Eteisessä marokkohenkinen laattalattia toivottaa tervetulleeksi asuntoon, kun taas kylpyhuoneessa saunaan voi tepastella mustavalkoisia laattoja pitkin. Kylpyhuoneen väripilkku on kirkkaanvihreä tuoli, jonka päältä voi napata saunomisen jälkeen pyyhkeen mukaan vilvoittelureissulle. 

 

 

Talon värikkyys ulottuu ulkoseiniin saakka – keltaiseksi maalattu koti kerää ihailevia katseita Rajamäen rauhallisessa naapurustossa. Monipuolisten palveluiden Rajamäki sijaitsee vain 40 minuutin ajomatkan päässä Helsingistä. Kylän keskustasta löytyy muun muassa kouluja, terveysasema, uimahalli, frisbeegolfrata ja urheilupuisto. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Rajamäestä.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.
 

Littoisten alueelta löytyy hurmaava satavuotias hirsitalo, josta välittyy aito vanhan talon tunnelma. Tämä koko Suomen historian nähnyt huvilatyyppinen koti on remontoitu kauttaaltaan nykyasumisen standardeja vastaavaksi, talon pitkää ikää kunnioittaen.

 

Talon olohuone ja ruokailutila yhdistyvät kätevästi toisiinsa ikkunaruudullisilla väliovilla. Kumpaankin huoneeseen on jätetty talon alkuperäisiä yksityiskohtia tyylikkäästi näkyviin muun muassa rouheiden katto- ja seinähirsien, vihreiden kakluunien ja puupokallisten ikkunoiden muodossa. Yhtenäinen tilaratkaisu on viimeistelty purkamalla ruokailutilan yläpuolella oleva välipohja huoneineen pois, jotta tila avautuu korkealle, toiseen kerrokseen saakka. Lankkulattia johdattelee avarasta ruokailutilasta kodin moderniin keittiöön. 

 

 

Talon remontissa on keskitytty paitsi kauniisiin pintoihin myös arkea helpottaviin toiminnallisuuksiin. Keittiöstä löytyy esimerkiksi side by side -jääkaappipakastin jääpalakoneella, liesituuletin huippuimurilla sekä induktiokeittotaso ja kaasuliesi. Yläkerran makuuhuoneen yhteydessä taas on valtava vaatehuone, jonka koko seinän mittainen tanko on jokaisen vaatteiden ystävän unelma. 

 

 

Kylpyhuoneeseen ja saunaan on luotu kylpylämäistä tunnelmaa väri- ja materiaalivalinnoilla. Kylpyhuoneen puolella suuret valkoiset seinälaatat näyttävät ylellisiltä yhdistettyinä pienempiin tummanharmaisiin lattialaattoihin. Samanlaista kontrastia löytyy myös saunasta, jossa seinälaudat on vahattu lauteita tummemmiksi. Luonnonkiveä muistuttavat tehosteseinät kiukaan ja suihkun takana viimeistelevät tilojen harmonisen ilmeen. 

 

 

Turun kyljessä sijaitseva Littoinen on rakentunut historiallisiin maisemiin vanhan verkatehtaan ympärille. Idyllisellä puutaloalueella on rauhallista asua luonnon keskellä, järven rannalla. Pienestä koostaan huolimatta Littoisista löytyy esimerkiksi useita lähikauppoja, apteekki, kouluja, päiväkoti sekä monipuolista urheilutoimintaa. Hyvien kulkuyhteyksien ansiosta Turkuun pääsee nopeasti vaikka bussilla. 

Katso asunnon myynti-ilmoitus täältä. Tarkastele myös muita myynnissä olevia hirsitaloja sekä asuntoja Turusta ja Liittoisten alueelta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.